03.11.2011,  09:00:10 | 0 comentarii | 444 vizualizari
În deal se aprofundează tactici pentru studiul de strictă actualitate / Cum să trânteşti o licitaţie de miliarde. Faza pe Universitate.
de Ziarul Vaii Jiului

La Universitatea din Petroşani, procedura de achiziţie publică de lucrări având ca obiect “Punct termic şi instalaţie de alimentare cu gaze naturale pentru corpurile de învăţământ A, B şi atelierul şcoală”, estimată la 7,5 miliarde de lei vechi plus TVA, se organizează pentru a doua oară.

Asta după ce, în luna iunie a.c., urmare a unor contestaţii depuse de 4 (patru) societăţi comerciale, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis anularea procedurii de achiziţie publică. La prima strigare, documentaţia de atribuire conţinea un munte de clauze absolut abuzive, cum ar fost aceea ca ofertanţii să aibă musai sediul ori un punct de lucru în Petroşani. Ce însemna aceasta? Vă spunem noi: nişte băieţi, baroni şi baroneţi de la Uni­versitate, aveau deja în mânecă, şi parţial le trecuse prin buzunar, o firmă preferată cu sediul în Petroşani. Cum n-a ieşit şmenul din prima, băieţii de la Universitate s-au regrupat şi, în 9 iulie 2010, la scurt timp după sosirea Deciziei CNSC din 25.06.2010, au postat în SEAP o nouă cerere de oferte. Pentru a evita ca la noua procedură să fie depuse ceva oferte nepoftite ori neprevăzute, unele poate chiar foarte avantajoase din punct de vedere economic, anunţul a fost postat vineri, pe la orele prânzului. În documentaţie a fost specificată în mod expres condiţia ca, pentru a putea participa la licitaţie, ofertanţii să viziteze amplasamentul. În caz contrar, ofertele depuse urmau a fi declarate din start drept neconforme. Anunţul a fost, spuneam, plasat vineri pe la prânz, când omului numai de bântuit prin SEAP nu-i mai arde. Și, ca să fie timpul scurt iar la amplasament să ajungă doar cine trebuie, deci nu prea mulţi ofertanţi nepoftiţi, vizitarea amplasamentului a fost prevăzută pentru luni, 12.07.2010, ora 08:00. Nici la precedenta procedură, cea anulată pe motiv de putoare de şmen penal de către CNSC, termenul stabilit pentru vizitarea amplasamentului nu a fost mai lung. Cu singura specificaţie că, la acel moment, anunţul privind cererea de oferte a fost publicat luni, iar amplasamentul a fost vizitat în aceeaşi săptămână, în ziua de joi. Ofertanţii interesaţi au avut, aşadar, vreo trei zile lucrătoare la dispoziţie să afle de procedura de achiziţie publică. Drept urmare, fiind vorba de un termen rezonabil de informare, la prima strigare s-au prezentat la vizitarea amplasamentului repre-zentanţi ai unui număr de 7 (şapte) societăţi comerciale. A doua oară, când societăţile potenţial interesate au avut la dispoziţie nici jumătate de zi lucrătoare pentru a afla de procedura de achiziţie publică, doar reprezentanţii a 5 (cinci) societăţi au participat la vizitarea amplasamentului. O singură societate, cu sediul în Petroşani desigur, a participat la vizitarea amplasamentului atât în 13 mai cât şi în 12 iulie. Contina SRL, Consmin SA, Comprod SRL şi Romterm SA, adică firmele care au contestat la CNSC mizeria aia de procedură de achiziţie din luna mai 2010, nu s-au mai prezentat pentru vizitarea ampla-samentului în luna iulie.

Cu alte cuvinte, condiţiile şmenului şi dorinţele baronilor şi baro-neţilor de la Universitate s-au îndeplinit. La procedura de achi-ziţie a ajuns doar cine trebuia, plus vreo câteva firme de umplutură. Alo, dom’ comandant Brăgaru, mai dormi mult în post?

Vom reveni.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter