06.11.2011,  11:37:08 | 0 comentarii | 510 vizualizari
Ä‚sta-i exemplu în societate? / De ce-ar respecta oamenii de rând legea dacă nici măcar comandantul Poliţiei municipiului Petroşani nu o respectă?
de Ziarul Vaii Jiului

Plecând de la studierea în format electronic a declaraţiilor de avere depuse de comandantul Brăgaru (decla­raţii disponibile, în format electronic, pe pagina de internet a Inspectoratului General al Poliţiei Române – www.politiaromana.ro, secţiunea Informaţii Publice – Declaraţii de avere), am constatat elemente care ar putea constitui încălcări ale preve­derilor legale în vigoare cu privire la declararea averii.

Având în vedere funcţia deţinută, Brăgaru a depus Declaraţii de avere, 2 (două) dintre acestea (depuse la 05.06.2008 şi 29.04.2009 pentru anii fiscali 2007 şi 2008) fiind disponibile pe pagina de internet www.politiaromana.ro. 

În declaraţia de avere depusă de comandantul Brăgaru la 05.06.2008, acesta menţionează, la rubricavVE­NITURI DIN CEDAREA FOLOSINȚEI BUNURILOR, că soţia sa – BRÄ‚GARU C. – realizează venituri din închi­rierea unor spaţii comerciale situate pe strada T. Vladi­mirescu din Lupeni, judeţul Hunedoara, menţionând totodată şi două sume (pe care nu le putem menţiona întrucât scrisul este parţial indescifrabil), fără a se menţiona însă (aşa cum prevede legea şi cum se specifică în Ghidul de completare a declaraţiilor de avere şi interese emis de ANI) numărul de înregistrare a contractului la Administraţia Finanţelor Publice – contract prin care s-a cedat folosinţa bunului, conform Normelor metodolo­gice de aplicare a  Codului Fiscal, art. 46, HG. nr. 44/2004. 

De asemenea, în declaraţia de avere depusă la 29.04.2009, acesta menţionează, la rubrica VENITURI DIN CEDAREA FOLOSINȚEI BUNURILOR, că soţia sa realizează venituri din închirierea unor spaţii comerciale situate pe strada T. Vladimirescu din Lupeni, FÄ‚RÄ‚ A MAI MENȚIONA CUANTUMUL LUNAR SAU ANUAL AL ACESTORA, şi – de asemenea - fără a menţiona (aşa cum prevede legea şi cum se specifică în Ghidul de completare a declaraţiilor de avere şi interese emis de ANI) numărul de înregistrare a contractului la Administraţia Finanţelor Publice – contract prin care s-a cedat folosinţa bunului, conform Normelor metodo­logice de aplicare a  Codu­lui Fiscal, art. 46, HG. nr. 44/2004. Drept urmare, soli­cităm să se verifice dacă la Admi­nistraţia Finanţelor Publice a municipiului Lupeni, judeţul Hunedoara, numita Brăgaru C. a înregistrat două sau mai multe contracte de cedare a folo­sinţei spaţiului deţinut în localitatea Lupeni, la ce date au fost încheiate, la ce date au fost înregistrate, la ce perioadă de timp se referă, dacă datele din acestea coincid cu cele menţionate în declaraţiile de avere depuse de comandantul Brăgaru pentru anii 2007 şi 2008, care  este va­loarea lunară declarată a acestora şi în ce cuantum sunt impozitele aferente. 

De asemenea, în ambele declaraţii de avere, la rubrica VENITURI DIN ACTIVITÄ‚ȚI INDEPENDENTE, comandantul Brăgaru menţionează că soţia sa rea­lizează “venituri cabinet” în cuantum anual de peste 10.000 de euro, fără ca – aşa cum specifică prevederile legale în vigoare şi Ghidul de completare a declaraţiilor de avere şi interese emis de ANI – să specifice concret tipul activităţii independente (conform Normelor metodolo­gice de aplicare a Codului Fiscal, art. 46, H.G. nr. 44/2004) şi fără să specifice venitul anual încasat (respectiv suma prevăzută în declaraţia informativă privind impozitul reţinut la sursă). Având în vedere caracterul evaziv al expresiei “peste 10.000 E”, considerăm că nu se îndeplineşte rolul declara­ţiei de avere (document a cărui completare este obligatorie, declaranţii având datoria de a-l completa cu date concrete, nu evazive, sub sancţiunea răspunderii, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor).

În declaraţia depusă la data de 29.04.2009 pentru anul fiscal anterior, la rubrica VENITURI DIN SALARII, comandantul Brăgaru a declarat un venit anual încasat în sumă de 64.408 ron. Solicităm să se verifice dacă această sumă corespunde realităţii sau a fost diminuată în mod intenţionat, cu scopul de a ascunde opiniei publice veniturile reale. Am comparat veniturile declarate de comandant pentru anul 2008, cu cele declarate de adjunctul său, Constantin Stegărescu, iar diferenţele sunt considerabile. În timp ce comandantul a declarat că a încasat în anul 2008 suma de 64.408 RON, domnul Stegărescu – adjunct al şefului Poliţiei municipiului Petroşani, judeţul Hunedoara, e declarat venituri în sumă de 80.081 LEI la aceeaşi rubrică. Considerăm că declaraţia comandantului ar fi putut fi completată în mod eronat, aspect ce contravine atât prevederilor legale în vigoare cât şi prevederilor Ghidului de completare a declaraţiilor de avere şi interese emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi publicat la www.integritate.eu 

Potrivit legii, la rubrica Venit anual încasat trebuie completată suma netă anuală încasată – prevăzută în fişa fiscală (FF1, FF2). Solicităm, de asemenea, să se verifice dacă suma menţionată de Brăgaru Ilie Titel la “venit anual încasat” coincide cu suma netă anuală încasată – prevăzută în fişa fiscală (FF1, FF2). Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter