03.11.2011,  10:37:49 | 0 comentarii | 2452 vizualizari
O veste bună."Sau rea? Sau, totuşi, bună? / Elcompet SRL, unul dintre principalii sponsori PD-L în Valea Jiului, şi-a scos pârleala
de Ziarul Vaii Jiului

Potrivit Monitorului"Oficial al"României, partea I, nr. 213/2.IV.2009, SC"Elcompet SRL"Petroşani, o societate deja apreciată în domeniul instalaţiilor electrice, se numără printre cei mai importanţi sponsori (oficiali) ai PD-L din Valea Jiului. La fel ca şi"Electroutil"Aliser SRL Petroşani, Elcompet-ul lui Florin Pasăre a vărsat la bugetul de campanie al PD-L suma de 10.000 de lei.

Vă amintiţi, probabil, cazul SC"Nomentana SRL"Vulcan. Societatea a donat, în 4 februarie 2009, suma de 1.500 de lei către PD-L Vulcan. În luna decembrie a aceluiaşi an, a pălit-o norocul cu comenzi de peste 42.600 de lei de la Primăria Vulcan. Instituţie aflată, se ştie, la bunul plac financiar al unor reprezentanţi PD-L.

Aceleaşi “necazuri”, dar la alte proporţii, le-a avut şi SC"Elcompet SRL. Donaţia către PD-L a avut loc, după cum rezultă din facsimil, în mohorâta zi de 3 noiembrie 2008. A fost nevoie de o zi călduroasă, cea de 19 august 2009, ca soarele să răsară şi pe strada Avram Iancu, la nr. 1, acolo unde-şi are sediul"SC"Elcompet SRL. La acea dată, prin cerere de oferte, Serviciul Public Administrarea Domeniului Public şi Privat Petroşani a selectat firmele care să execute documentaţia tehnică şi reabilitarea termică a unui număr de 6 blocuri.

Cum la cererea de oferte au participat fix trei firme, cu toate amorezate nespus de Partidul"Democrat-Liberal şi ai săi reprezentanţi în teritoriu, treaba “de făcut” s-a împărţit tovărăşeşte, ca la partidul stat: avem 6 blocuri şi trei firme iubite, care ne-au ajutat la portofel. Cum procedăm? Foarte simplu: ia fiecare câte două lucrări şi toată lumea, inclusiv partidul, juisează în ritm de  “Omul bun şi pomul copt”.

Valoarea integrală a lucrărilor a fost estimată de autoritatea contractantă la 1.713.501,46 de lei, plus TVA. Și, ca “să fie bine”, lucrările au fost atribuite pentru 1.706.501,67 de lei, plus TVA. Ca să înţelegeţi treaba, lucrările au fost estimate la peste 20 de miliarde de lei vechi şi, în urma procedurii de selecţie, s-a simulat şi o economie."Un “mizilic” de o vreo 83 de milioane de lei vechi.

Pentru că a fost omenos şi orientat, Florin"Pasăre de la Elcompet SRL a primit felia cea mai mare din cei 20.307.369.783 de lei puşi la câştigat.  Adică două lucrări, în valoare totală de 8.203. 625,094 de lei. Peste 8,2 miliarde de lei. Și toată lumea este, se vede cu ochiul liber, foarte mulţumită. De banii ăştia s-a lucrat, în baza certificatelor de urbanism 292/09.09.2009 şi 309/16.09.2009, la două blocuri, pe Aleea Poporului şi, respectiv, Constructorul. 

Bani au fost, scuzaţi expresia, căcălău, din moment ce, potrivit informaţiilor pe care le deţinem, cele trei firme câştigătoare s-au relaxat  parţial la soare şi au apelat chiar la subcontractaţi. Iar toată lumea a fost, repetăm, mulţumită.

Mai nemulţumiţi au fost, ce-i drept, ceva universitari din Dealul Institutului. Care, aşa cum s-au smiorcăit într-un Armaghedon publicat şi analizat pe larg în presa locală, îl acuzau pe rectorul Emil"Pop că “a beneficiat de avantaje oferite de firme (Visa, Simar, Elcompet, Alpin, Masa Adrigela s.a.)” şi, mai ales, “a influenţat aceste firme să întoarcă banii spre universitate, prin contracte de cercetare pentru diferite persoane”. Habar nu avem, decât la “oficial”, cine şi câţi bani a întors. Nici cine şi câţi a mai încasat. Dar, repetiţia fiind mama înţelepciunii, relatăm că toată lumea e mulţumită, se freacă pe burtă şi portofel şi conduce aplecată, cu stânga pe volan la ora 12:00.

Cât despre mulţumire ori nemulţumire la atâta bănet, considerăm că singurii în măsură să se exprime sunt beneficiarii, adică locuitorii blocurilor reabilitate termic. Dar asta e deja o altă temă.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter