03.11.2011,  12:59:29 | 0 comentarii | 1095 vizualizari
Face (şi) comandantul Brăgaru jocuri murdare pentru ca firma Protector să rateze contractul de pază de peste 357 de miliarde de lei cu CNH"SA?
de Ziarul Vaii Jiului

Domnule comandant, ce interese te opresc să cercetezi contractul dubios dintre Insemex şi Nova Guardia SRL"Lupeni, societatea de pază a fostului poliţist Dumitru Iacob?

 

 

Ilie-Titel Brăgaru este comandant al Poliţiei municipiului Petroşani din data de 30 octombrie 2008. N-a manifestat tot timpul o atenţie specială pentru Protector Internaţional, societatea comercială care - în baza unui contract încheiat pe 3 ani de zile - asigură pază, monitorizare şi protecţie pentru CNH"SA"şi bunurile pe care aceasta le deţine. Din când în când însă, în special atunci când asupra unui obiectiv are interes direct numitul Iacob Dumitru, fost poliţist care deţine firma de pază Nova Guardia SRL, în cariera lui Brăgaru (încă de pe vremea când activa la Lupeni) apare o dorinţă nestăvilită de a se lua la trântă cu Protector şi alte societăţi private din Petroşani. De ce? Pentru simplul fapt că Brăgaru e lupenean şi vrea musai ca vechile sale cunoştinţe din municipiul de domiciliu să iasă în faţă. Pe banii şi nervii noştri, desigur...

 

Varză a la Titel

Pe relaţia cu firme de protecţie şi pază, unitatea de poliţie condusă de Ilie-Titel Brăgaru e... varză. Vă dăm doar câteva exemple. Angajaţii SC"Protector care asigură paza EM"Livezeni capturează periodic tot felul de ciorditori care, de foame, îşi petrec timpul liber furând diverse din incinta exploatării miniere. Nu rară a fost mirarea agenţilor de pază ca, uneori, la numai câteva ore după ce un hoţ a fost predat lucrătorilor Poliţiei municipiului Petroşani pe bază de protocol, acelaşi hoţ să se întoarcă la furat în perimetrul unităţii miniere. Un alt furt, de cablu, a fost tratat de subordonaţii poliţistului Titel cu un sictir de zile mari: nu au făcut dosar penal pe motiv că... prejudiciul e prea mic. Domnule comandant, în ce drac’ de variantă a Codului Penal ai citit dumneata că furtul e infracţiune doar de la o anumită valoarea a prejudiciului în sus? Știţi cum se poate dovedi durerea în cot a poliţiştilor coordonaţi de Brăgaru pe tema furturilor din incinta unităţilor miniere? Foarte simplu. Dacă vreo comisie serioasă e dispusă să vadă şi cum nu se face treabă la Poliţia municipiului Petroşani n-are decât să verifice diferenţa enormă dintre numărul hoţilor prinşi în flagrant de angajaţii de la Protector şi cel al dosarelor penale întocmite în acest sens. Știţi ce înseamnă treaba asta, coroborată cu numărul enorm de cazuri cu AN (autor necunoscut)? Că în timp ce Brăgaru dansează, petrece şi se crede mare poliţist, minim 500 de infractori belesc ochii şi ne zâmbesc din libertate. Bucuroşi că, nefiind conduşi de o mână de fier, poliţiştii din Petroşani n-au nicio tragere de inimă să stopeze fenomenul infracţional.

 

Mica-mare golăneală a echipamentelor  de securitate

Trecem acum la lucruri din ce în ce mai serioase. După ce, de nenumărate ori, poliţiştii din Petroşani au fost informaţi cu privire la spargerea repetată a mai multor garaje situate în spatele SCSM"Salvamin, replica domnului comandant Brăgaru (care, of course, n-a fost în stare să prindă hoţii. De ce? Pentru că nu s-au predat!) a fost monumentală: dacă vi se sparge garajul, de ce nu vă puneţi alarmă? Păi, domnule comandat, dacă poliţiştii dumitale sunt la meci la Căsuţa Albastră ori la ciocane cu asistenta prin blocurile de garsoniere din centru,  pentru cine să mai urle alarma? Și pe partea asta, cu monitorizarea diverselor proprietăţi, lucrurile sunt foarte delicate. Deţinătorii de spaţii comerciale sunt ţinuţi sub o presiune fantastică de un anume poliţist Moroşanu. Care, cu legea în mână, îi somează pe comercianţi să instaleze sisteme de supraveghere şi antiefracţie. Nu ştim cum dracu’ se întâmplă! Dar, după vizitele făcute de Moroşanu în teren, administratorii de firme pun mâna pe telefon ori chiar pe volan şi nu se lasă până nu intră în contact cu reprezentanţii"SC Diacom Prestcom SRL"Lupeni, societate administrată de Constantin Dicu. O mai veche cunoştinţă a comandantului Ilie-Titel Brăgaru, cândva poliţist de economic la Lupeni. Prin ce minune ajung majoritatea victimelor poliţistului Moroşanu, subordonatul lui Brăgaru, direct în facturierul lui"Dicu, concetăţean şi bună cunoştinţă cu Brăgaru? Iată o temă de meditaţie pentru o comisie serioasă, pusă pe treabă cu privire la ce se face şi mai ales ce se prea face la Poliţia municipiului Petroşani. 

 

Nova Guardia are certificat de liber la şmen. De la dvs., domnule comandant Brăgaru?

Pulanul e aspru, iar cei asupriţi dau fuga la Diacom deşi, nu tre’ să vă spunem noi asta, lumea e plină de societăţi autorizate să instaleze echipamente de securitate. Știm însă şi o firmă unde pulanul aspru, organ subordonat comandantului Brăgaru, nu se prea arată: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă. De ceva vreme, Nova Guardia SRL"Lupeni, societate aparţinând fostului poliţist Dumitru Iacob, câştigă cu preţuri de dumping procedurile de selecţie a firmei de pază organizate de INCD"Insemex. Din motive care pot fi lesne bănuite, pe actualul poliţist Brăgaru îl doare-n pulan de ce se întâmplă la INCD Insemex. Dacă nu l-ar durea pulanul, şi ar dori să facă şi el un dosar mai de Doamne-ajută la viaţa lui, Brăgaru s-ar interesa cum de este Nova Guardia SRL"acceptată drept câştigător în condiţiile în care, prin preţul cu care ofertează, n-ar putea asigura nici măcar salariul minim pe economie. Și, dacă vrea să fie fenomenal măcar o clipă, super competentul poliţist Brăgaru ar putea să demonstreze că şmenul dintre INCD"Insemex şi Nova Guardia constă în faptul că, prin acte adiţionale, preţul de la licitaţie este ulterior reactua-lizat. O golăneală ieftină pe care orice poliţist ambiţios şi preocupat de munca sa, deci nu Brăgaru, ar demonstra-o cât ai zice: mă doare-n plăcuţă şi vă sfidez la modul cât se poate de serios!

 

Iar l-a apucat hărnicia pe poliţistul Titel, şmecher tare-n degeţel

În data de 14 aprilie a.c., la Compania Naţională a Huilei va avea loc deschiderea ofertelor pentru atribuirea contractului de pază, monitorizare, patrulare şi protecţie. Un contract estimat la, ţineţi-vă bine, la 30.008.880 lei plus TVA, adică peste 357 de mi-liarde de lei vechi. Nici măcar Brăgaru, cel mai bun poliţist dintre utilizatorii de Mercedes, nu poate spune fără să transpire în câte vagoane se cubează 357 de mi­liarde de lei vechi în bancnote de 1 leu nou. 

Interesele pentru a pune mâna pe acest contract, o adevărată mină de aur într-o Vale care dă din ce în ce mai puţin cărbune, sunt - e lesne de dedus - fantastice. În ultimii 3 ani, Poliţia municipiului Petroşani n-a avut vreo atenţie specială în ceea ce priveşte relaţia contractuală legală dintre Protector şi CNH"SA. De vreo câteva luni însă, cam din vremea când grupurile de interese au clocit planuri de a smulge acest contract din ghearele Protector pentru propriul interes, zici c-a dat stre-chea-n comandantul Brăgaru. Face adrese peste adrese, cere acte peste acte, are o cores­pondenţă bruscă şi dezinteresată cu CNH"SA de zici că ăsta-i cel mai mare şi mai zămislit dosar din câte au existat vreodată în laboratoarele Poliţiei municipiului Petroşani. Or fi, nu spunem nu, şi lucruri de cercetat în activitatea SC"Protector, o firmă care dă de lucru la vreo 800 de familii. Insistăm însă a ne întreba cum dracu’ de l-a apucat hărnicia pe Brăgaru tocmai acum, când se apropie licitaţia de 357 de mili­arde pentru contractul deţinut în prezent de Protector? Tocmai acu’, când - pe Maleia în sus, la Insemex -  Nova Guardia merge la licitaţii cu preţuri de dumping şi încasează exact cât îşi doreşte prin acte adiţionale făr’ ca Brăgaru să schiţeze vreun gest. Tocmai acum, când afacerile Diacom Prestcom sunt din ce în ce mai prospere. Vom reveni.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter