07.11.2011,  22:29:14 | 0 comentarii | 790 vizualizari
În cazul sporurilor nelegale de 110% / O secretară a jucat pe degete membrii AGA de la SC Termoficare Petroşani
de Ziarul Vaii Jiului

În urmă cu circa şase luni, directorul SC Termoficare SA Petroşani, Gheorghe Berca, era suspectat de fraudă, pentru că a încasat sporuri în conformitate cu Contractul Colectiv pe Ramură şi nu a aplicat Contractul Colectiv de Muncă, acesta neavând prevăzute sporuri de aceeaşi dimensiune. Controlul la Termoficare Petroşani a fost efectuat de Curtea de Conturi Deva-Hunedoara, care a constatat tocmai că directorul Berca a încasat sume necuvenite, respectiv sporuri de 110 la sută, venitul brut ridicându-se undeva între 90-100 milioane lei vechi. Sporurile nu ar fi trebuit să depăşească 65 la sută. Da, dar cineva i-a dat acest salariu, cu sporurile eferente, directorului Berca.
În urma controlului, Curtea de Conturi i-a scos vinovaţi pe directorul Gheorghe Berca şi pe… membrul AGA, Petre Drăgoescu, consilier local.
De ce un membru AGA? Pentru că acesta a fost împuternicit să semneze hotărârile luate de toţi cei cinci membri, inclusiv hotărârea privind salarizarea conducerii SC Termoficare SA Petroşani.
Curtea de Conturi spune că trebuia să se negocieze acel salariu. La vremea respectivă, nemulţumit de rezultatul controlului, Petre Drăgoescu nu a dorit să vorbească despre o eventuală eroare a Curţii de Conturi şi s-a mulţumit să declare că este vorba de „o situaţie delicată”. „Este o situaţie delicată. Curtea de Conturi spune clar că nu se aplică CCR în acordarea acestor sporuri, ci CCM. Domnul Berca va trebui, probabil, să-şi rezolve problema în instanţă sau, în cel mai rău caz, va trebui să returneze sumele încasate necuvenit. Dumnealui a atins un procent de 110 la sută sporuri” - declara atunci Petre Drăgoescu, membru AGA.
Știind că Drăgo­escu este extrem de perfecţionist, chiar rigid în aplicarea legii, a fost surprinzătoare atitudinea sa de atunci, cu „o situaţie delicată”, în loc de „ori e albă, ori e neagră”.
La sfârşitul săptămânii trecute, am aflat că în constatarea Curţii de Conturi s-a strecurat o eroare pe care instituţia a corectat-o printr-un act în completare. Eroarea a fost sesizată Curţii chiar de membrul AGA, Petre Drăgoescu. De data aceasta, Curtea de Conturi îi face responsabili pe toţi membrii AGA pentru că stabilirea salariului, respectiv câştigul directorului Berca, a fost posibilă în baza unei hotărâri a AGA. Hotărârea cu pricina a fost luată în baza unor normative puse la dispoziţie trunchiat, cu bună ştiinţă, de secretara AGA. „În loc să ne indice exact reglementările legale în vigoare pentru a putea adopta o hotărâre legală, se­cretarul AGA ne-a pus la dispoziţie trunchiat, cu bună ştiinţă, aceste normative”- a declarat Petre Drăgoescu.
Persoanele de la SC Termoficare SA Petroşani care au beneficiat de aceste venituri, respectiv directorul, inginerul şef şi contabilul şef, înapoiază banii încasaţi necuvenit, adică diferenţa de la 110%, la 65% şi chiar mai mult.
Și, uite aşa, o secretară a jucat pe degete cinci membri AGA, ditamai consilierii. Fostul directorul Berca s-ar putea să ştie, sau „îl iubeşte femeile”...
Oricum, dl. Berca de la 1 Martie s-a şi pensionat.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter