26.05.2009,  13:22:09 | 0 comentarii | 455 vizualizari
Cine nu e cu noi, e împotriva noastră! / Preşedintele LSMVJ - tocat mărunt pentru că nu l-a susţinut pe deputatul Resmeriţă
de Cătălin DOCEA

 Atacurile împotriva liderilor sindicali sunt instrumentate în laboratoarele de intoxicare ale PSD 
 Sindicaliştii din întreaga Vale l-au luat la ochi pe baronul Serafinceanu, cel în ale cărui organe media se produc toate atacurile mârşave instrumentate de PSD la adresa liderilor minerilor. Pasul 2? Cu date şi acte, la concret, liderii sindicali vor cere ministrului Economiei să verifice în ce măsură achiziţiile făcute de la grupul de firme Gerom corespund din punct de vedere al calităţii, dar şi să impună CNH SA achiziţionarea de utilaje şi piese de schimb pentru industria minieră numai în urma unor verificări cât se poate de stricte în ceea ce priveşte capitole de calitate şi siguranţă în exploatare.

„Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”...

... acesta pare a fi dictonul după care se ghidează grupul social-democrat din Lupeni, ajuns vremelnic în postura de a deţine pâinea şi cuţitul. Deşi au controlat votul în colegiul de Vest al Văii Jiului, social democraţii lupeneni nu au avut abilitatea de negociere pentru a deţine controlul efectiv al CNH SA, unitate strategică ce le-a revenit, cel puţin la nivel teoretic, în urma negocierilor de la centru. Pesediştii au directorul general plus câţiva directoraşi, dar controlul real stă bine şi la locul lui în mâinile oamenilor PD-L. Cu toate acestea, având în vedere situaţia foarte gravă în care se află Compania Huilei, pesediştii s-au prins că singurii care pierd şi vor mai pierde capital electoral sunt chiar ei. Mai multe unităţi miniere sunt în derivă, subvenţiile sunt din ce în ce mai puţine şi sosesc cu întârziere iar viitorul nu sună deloc bine. Nimeni nu are curajul să recunoască faptul că, anul acesta, cel puţin 2500 de angajaţi din cadrul CNH SA şi de la subunităţi ar putea rămâne fără loc de muncă. Deşi au dat volume întregi de declaraţii despre cum vor rezolva ei problemele mineritului, cei doi aleşi PSD din Vale (Resmeriţă şi Nicula) au fost pe la Bucureşti, s-au pozat electoral pe lângă clădirea Guvernului chiar, dar situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Partidul Social Democrat este, s-a dovedit deja, INCAPABIL SÄ‚ GESTIONEZE PRO­BLEMELE COMPANIEI NAȚIONALE A HUILEI! Habarnişti în problematici ce ţin strict de management, cu atât mai puţin când vine vorba de cel al industriei miniere, pesediştii cred că o mai pot lungi până la toamnă.
Având cuţitul la os, minerii cred altceva.

Hoţul strigă hoţii

În încercarea disperată de a nu ajunge să fie exilaţi din Vale în şuturi de către minerii furioşi, pesediştii încearcă din răspu­teri să distragă atenţia de la problemele grave cu care se confruntă industria minieră. Surse „bine intenţionate” din PSD au sustras din arhiva CNH SA o serie de documente (unele dintre ele neavând nici măcar caracter public) şi le-au plasat în media cu scopul de a-i învrăjbi pe mineri cu liderii de sindicat. Numai un imbecil mai poate avea impresia că progresul înseamnă ca oa­menii Văii să rămână ca într-o carapace, şi numai un individ modest intelectual poate crede că o consfătuire sindicală (fie ea şi peste hotare) nu e decât o excursie din bani publici. Lumea se mişcă, lumea comunică, schimbul de experienţă înseamnă progres. Legal, li­derii de sindicat au avut dreptul de a participa la aceste acţiuni în deplasare în interesul oamenilor, iar acest lucru trebuie judecat de fiecare membru de sindicat în parte. Brotacii PSD din teritoriu, specializaţi şi ei în excursii pe banii lupenenilor, sunt ultimii care ar trebui să deschidă gura în legătură cu acest subiect.

Arsenalul roşu al baronului

Motivul principal de ranchiună între pesediştii din Lupeni şi liderul minerilor este cât se poate de evident. În campania electorală, preşedintele LSM „VJ” şi-a îndemnat ortacii să-l voteze pe Daniel Surulescu. Acesta este motivul pentru care, având acces nelimitat la organele media controlate de Serafinceanu, pesediştii îl toacă mărunt pe Lacataş. Timpul a dovedit însă că Lacataş a avut dreptate. Autor al mai multor interpelări fără finalitate, profesoraşul Resmeriţă n-are nici poziţia şi nici capacitatea intelectuală de a se impune în interesul mine­ritului aşa cum ar fi putut-o face Surulescu. Fostul director general ştie cu ce se mănâncă mineritul, în timp ce strategii lui peşte prăjit marca PSD n-au trecut de stadiul gândirii zootehnice: prinde vaca (CNH) şi mulge-o bine.

Să ne punem, pentru o clipă, în pielea preşedintelui Lacataş

Ce-a obţinut Lacataş pentru mineri de la ex-generalul Surulescu? Vă spunem noi: stabilitatea locurilor de muncă şi 6 (şase măriri salariale)! 6,7% în 2005, 6,5% în 2006, 14,5% în 2007, 14% în aprilie 2008 şi, pe final de mandat, încă 8% de la 1 octombrie 2008 şi 11,11% de la 1 ianua­rie 2009. De ce au minerii parte în mandatul PSD?

Mărire salarială: 0%. Siguranţa locurilor de muncă: 0. Plus instabilitate socială. Drept urmare, la o analiză lucidă, minerii şi Lacataş nu puteau susţine pe altcineva. Timpul a fost cel care, iată, i-a şi dat dreptate lui Lacataş: a optat aşa cum era normal şi moral.

Rică, tu le serveşti afaceri în detrimentul tău?

La o scurtă recapitulare, treburile stau cam aşa: incapabili să rezolve la cel mai înalt nivel problemele mineritului din Vale, pesediştii din Lupeni îi plătesc poliţe lui Lacataş prin intermediul organelor media controlate de Serafinceanu. În speranţa că dosarele vor sta pitite în continuare în fişetul lui Petrescu de la Corpul de Control al CNH, Rică îi lasă pe pesedişti să zgârie moca sticla la tv şi să mâzgălescă celuloza în voie. În paralel, trăieşte cu impresia că nu va fi căutat la utilaje nici în mandatul ăsta, poate ultimul din istoria Companiei Naţionale a Huilei. În realitate, fraţii masoni se pregătesc să închidă, cu succes, încă trei unităţi miniere. Rică va vinde mai puţini stâlpi, pentru că nu va mai avea cui, va fi nevoit să stea din nou drepţi când îl vor căuta organele de rugină la utilaje, iar proiectele de închidere şi ecologizare a viitoarelor foste perimetre miniere vor ajunge tot pe mâna băieţilor deştepţi care se pupă apăsat de trei ori.

Liderilor le-a cam ajuns...

...postura de ţap ispăşitor. Treaba nu merge la Compania Huilei, dar acest lucru nu trebuie rezolvat de liderii sindicali. Oamenii muncesc şi dau cărbune în limita condiţiilor ce le sunt oferite. Viitorul CNH SA este o decizie sută la sută politică. Grupul pesediştilor frustraţi pe mâna cărora a încăput acum controlul Companiei Huilei nu e în stare să bată cu pumnul în masa guvernului (pe Boc îl doare fix în cot, de fapt credem că nici n-a auzit de profesoraşul deputat Resmeriţă şi senatorul Nicula, specialist în achiziţii de cartofi la suprapreţ) şi asta duce mineritul de râpă. Acum, aşa cum am arătat, ei încearcă să arunce pisica în ograda sindicatelor. Din nefericire, oamenii ştiu că politicienii, nicidecum li­derii, au fost cei ce au promis siguranţa locurilor de muncă. Cu date şi acte, la concret, liderii sindicali vor cere ministrului Economiei să verifice în ce măsură achi­ziţiile făcute de la grupul de firme Gerom corespund din punct de vedere al calităţii, dar şi să impună CNH SA achi­ziţionarea de utilaje şi piese de schimb pentru industria minieră numai în urma unor verificări cât se poate de stricte în ceea ce priveşte capitole de calitate şi siguranţă în exploatare. Toţi cei ce deţin date, documente şi fotografii cu privire la produse neconforme din punct de vedere calitativ sunt rugaţi să le facă publice. Vom reveni. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Valea Jiului fierbe din nou. Angajaţii CEH SA primesc doar 75% din drepturile salariale. În loc să lupte pentru drepturilo[..]
30.06.2015, 18:33   |    6 comentarii
Înfiinţarea CEH
Stimaţi colegi,/ Complexul Energetic Hunedoara a fost înfiinţat ca urmare a dec[..]
24.06.2015, 20:01   |    0 comentarii
După introducerea gazului metan şi după angajarea a sute de tineri la minele Văii Jiului, urmare a implicării deputatului Cri[..]
11.05.2015, 20:57   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter