03.11.2011,  11:59:37 | 0 comentarii | 475 vizualizari
Culmea tupeului didactic / 30 de dascăli din întreg judeţul au încercat să obţină nejustificat gradaţii de merit în baza unor dosare conţinând documente false!
de Ziarul Vaii Jiului

Inspectoratul Școlar Hunedoara a demarat verificări interne la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ ca urmare a unor constatări în Consiliile Consultative, unele chiar grave, cu privire la activitatea persoanelor din management. Și nu numai.

 

La Grupul"Școlar “Dimitrie Leonida” din"Petroşani, aşa cum se spune şi într-o sesizare remisă cotidianului nostru, directorul instituţiei şi cele două directoare adjuncte fac obiectul unor verificări după ce, urmare a unor bănuieli, s-a constatat că, în vederea obţinerii gradaţiei de merit, s-ar fi falsificat mai multe diplome care să ateste, în mod nereal, că persoanele interesate ar fi urmat nişte cursuri. Interesul a fost foarte mare întrucât, în baza diplomelor certificate în fals pentru conformitate cu originalul de către directorul de la “Dimitrie Leonida” cadrele didactice ar fi obţinut o gradaţie de merit de 25% din salariu pe 5 ani. Adică ar fi încasat în plus, în mod nejustificat, echivalentul a încă 15 salarii pe timp de 5 ani.

Potrivit surselor noastre, s-ar fi certificat în fals, pentru conformitate cu originalul, copii ale unor decizii ale Inspectoratului Școlar privind comisii de sesiuni de comunicări ştiinţifice, examene de bacalaureat şi documente de la concursuri la nivel naţional ale elevilor, olimpiade şi altele.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în această situaţie, deşi directorii de instituţii au fost avertizaţi să fie atenţi ce şi pentru cine semnează, se află 30 de dosare din cele 573 depuse de la nivelul întregului judeţ.

În cauza privind Grupul Școlar “Dimitrie Leonida” sunt nominalizate directorul Zina Galeş şi directoarele adjuncte Oana Niculescu şi Mihaela Mariţa. Contactat telefonic, Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general, a relatat că aspectele sesizate cotidianului nostru se află şi în atenţia Inspectoratului Școlar al judeţului (ISJ) Hunedoara, verificările urmând a lămuri pe deplin situaţia şi eventualele responsabilităţi.

De altfel, pe lângă chestiunile legate de posibilele falsuri utilizate în vederea obţinerii de gradaţii (nejustificate) de merit, în aceeaşi sesizare se vorbeşte şi despre comportamentul “deplasat” al unui cadru didactic, Cristina Andriţa, în raport cu elevii unităţii de învăţământ. Și acest aspect urmează a fi, sperăm, lămurit în urma verificărilor ISJ"Hunedoara. Dar şi de cadrul de specialitate care, prin achiziţie publică, ar fi trebuit să îl selecteze cei de la “Dimitrie Leonida” în vederea testării psihologice a cadrelor didactice.

Un alt caz sesizat pe adresa cotidianului nostru, deosebit de grav dacă se confirmă în totalitate, s-ar fi petrecut la Școala Generală Nr. 5 din oraşul Petrila. Potrivit surselor noastre, învăţătoarea Duma de la unitatea şcolară amintită ar fi dispărut fără urmă de aproximativ o săptămână. De fapt, din jurul datei de 27 aprilie.

Primele verificări arată că dispariţia ar fi legată de probleme de ordin familial, învăţătoarea dorindu-şi ca urma să nu-i fie găsită de partenerul de viaţă.

Pe de altă parte, persoana care ne-a relatat acest caz spune că învăţătoarea, care preda unor elevi de clasa a IV-a, ar fi dispărut cu unele sume de bani colectate de la părinţi, aspect care ar urma să fie lămurit astăzi în urma şedinţei cu părinţii elevilor din respectiva clasă. Dar şi ca urmare a Comisiei de abateri care intră în pâine tot astăzi la Școala Generală Nr. 5 din Petrila.

Conducerea ISJ Hunedoara face, de asemenea, verificări după ce, la evaluarea naţională de marţi, săptămâna aceasta, la Școala Generală “Spiru Haret” din Petroşani s-ar fi produs un incident foarte grav. 

În speranţa că va putea trece de testări mult mai uşor, un elev de clasa a VIII-a, de la frecvenţă redusă, ar fi încercat să fenteze sistemul trimiţând în locul său la evaluare o altă persoană. Fapt descoperit la timp de către supraveghetori. Vom reveni. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter