03.11.2011,  13:37:25 | 0 comentarii | 914 vizualizari
În cazul uciderii lui Gagiu / Multe nelămuriri, întrebări, acuzaţii. Dar dacă Gherghel, zis Colonelul, nu este el criminalul?
de Ziarul Vaii Jiului

Familia unui bărbat din municipiul Lupeni susţine că acesta este în arest din luna ianuarie a acestui an fără a fi vinovat. Astfel, din data de 8 ianuarie, Eugen Gherghel se află în arest pentru infracţiunea de lovitură cauzatoare de moarte, în condiţiile în care atât el, cât şi cei mai mulţi dintre martori susţin că victima a fost bătută de mai multe ori de nişte tineri certaţi cu legea.
De cealaltă parte sunt reprezentanţii legii, care susţin că totul a decurs perfect legal. De fapt, în primele zile ale acestui an, Alexandru Gagiu, din Lupeni, a decedat la spital, organele de anchetă stabilind că moartea acestuia a survenit în urma unei bătăi. 

 

„Pe data de 3 ianuarie, soţul meu a fost la Poliţia municipiului Lupeni pentru a depune o reclamaţie cu privire la faptul că decedatul l-ar fi agresat pe fiul nostru mai mare, dar poliţia nu a fost de acord. Domnul Gagiu a fost bătut cu o zi înainte, de nişte tineri. Soţul meu a ajuns la faţa locului, fiind anunţat că acel om ne-ar fi agresat fiul, dar când a ajuns el, bărbatul respectiv nu se mai ţinea pe picioare”, povesteşte Violeta Gherghel, soţia arestatului.

Ea mai spune că soţul ei a fost chemat - fără citaţie, doar telefonic - pentru a depune mărturie în data de 8 ianuarie.

„A fost chemat fără mandate, fără citaţie, doar telefonic. S-a dus împreună cu copiii noştri de 13 şi 6 ani şi a fost reţinut într-o cameră de la ora 11:00 la 4:00 ziua, fără a i se spune nimic. Nu mi se pare normal. Înainte de a se lua măsura arestării preventive, trebuia să se gândească poliţia şi procurorul că sunt doi copii minori care trebuie daţi în grija unui bunic, eu fiind plecată la data respectivă din ţară”, mai spune femeia. Totodată, aceasta a mai menţionat că martorii din cazul acestui incident, în mare parte minori, au fost interogaţi fără a avea alături un avocat sau părinţi.

„Părinţii mi s-au plâns că nu au ştiut de luarea copiilor la secţia de poliţie. Nu pot să-mi explic procedura poliţiei municipiului Lupeni. Atrage foarte multe suspiciuni această anchetă. Consider că a fost o intenţie vădită pentru a proteja adevăraţii responsabili de moartea domnului Gagiu Alexandru. Pe data de 8 ianuarie, fiul meu are depusă o declaraţie că numitul Elgean, care are mai multe antecedente legate de violenţă, l-a lovit pe cel care a decedat. Mai sunt martori oculari care mi-au mărturisit că a fost bătut de mai multe ori, de câte mai mulţi, printre ei aflându-se şi un anume Cipri, care are grad de rudenie în Poliţia Lupeni.  Soţul meu a ajuns la locul respectiv când s-a întâlnit cu domnul Alexandru după ce a fost bătut, era întuneric, a venit cu intenţia, ca părinte responsabil, să vadă care este situaţia pentru că la telefon i s-a spus că a fost bătut copilul. Omul era deja bătut, a căzut de pe picioare.

Reconstituirea cazului nu a fost făcută de la capul locului unde s-a întâmplat cu bătaia, cu cei doi copii care l-au urmărit. Arestarea soţului meu şi ancheta s-a făcut într-o singură zi şi nu înţeleg de ce nu s-au luat mai multe măsuri, că există mai mulţi martori. Soţul meu este un soţ responsabil, un tată care s-a implicat în educaţia şi creşterea copiilor, a participat la activităţile copiilor. Nu am fost niciodată agresată, jignită”, mai spune Violeta Gherghel, în înregistrarea pe care o puteţi asculta şi pe site-ul cotidianului nostru, www.zvj.ro. 

Aceleaşi lucruri spuse de soţia arestatului le susţin şi martorii, cărora, din motive de siguranţă pentru ei, nu le vom da numele.

„Bătrânul decedat a ieşit cu câinele afară, iar copilul lui nea Eugen s-a jucat cu câinele şi omul a început să urle la el. Totul a început de la faza cu câinele. Câinele lătra la copil, copilul a aruncat cu un lemn. După aceea a ieşit un băiat din barul Ile, l-a întrebat ce are cu băiatul şi i-a spus că dacă-i dă un pumn, îl aruncă pe targă. L-a luat, i-a dat cu capul în gură, a luat câinele de lesă şi i-a dat cu câinele în cap. Am văzut cu ochii mei. Îl ştiu pe Elgian. Omul a mers în jos pe panta de la Ile, era ameţit, nu mai ştia de el, a văzut că Ciprian Calotă s-a dus după el şi s-a dus şi prietenul lui şi de acolo nu mai ştiu. Eugen nu l-a lovit, omul era deja bătut. Eugen l-a ajutat, a văzut că are sânge, l-a ajutat şi a plecat de acolo. Știu că omul s-a dus acasă şi a zis nevestei că l-a bătut cineva. Am dat declaraţie la Poliţia municipiului Lupeni şi la procuror. Eu când am fost la poliţie, am scris ce am scris eu şi mi-au luat declaraţia şi au început să continue. Ei au scris ce au vrut. Nu am mai citit-o, dar am semnat-o, că m-au pus să semnez. Nu se regăseşte în declaraţie ce am spus eu. Eu acolo am spus că Elgeanu i-a dat cu capul în gură şi cu câinele în cap şi acolo nu a apărut, mi-a zis domnul procuror. Părinţii nu au fost. Nu erau acasă”, a declarat B.A.V., unul dintre minorii care au fost martori la incident.

„Omul decedat a luat bătaie în faţa barului Ile. Colonelul (porecla arestatului – n.r.) a fost chemat că i-a fost bătut copilul şi când a venit, omul era deja bătut. L-au bătut la Ile, Colonelul l-a dus la poliţie şi omul a căzut jos. Colonelul nu l-a atins deloc, l-a atins deja când era bătut. L-au băgat pe Colonelul ca să-l scape pe Calotă (unul dintre tinerii care l-ar fi agresat pe Alexandru Gagiu – n.r.). Colonelul nu-i vinovat. Omul era deja gata, l-a spălat să-şi revină. Eu am curaj să bag şi mâna în foc că nu este vinovat Colonelul. Elgean i-a dat în cap, i-a dat în gură şi după aceea i-au dat mai mulţi. Până la Braicu l-au urmărit ăştia. Înainte să ajungă Colonelul, nişte femei strigau să nu mai dea, că îl omorâţi”, spune un alt martor al acestui caz.

„Am văzut că omul a sărit la copilul lui Colonelul şi eu când am văzut l-am întrebat ce treabă are cu copilul. Eu l-am împins, că m-a luat de gât. S-au adunat mulţi copii, l-au înjurat, a ieşit unul Elgean, i-a dat un cap în gură şi a picat pe jos omul, dar i-a luat câinele şi i-a dat cu el în cap. Eu atât am văzut”, susţine un alt martor. 

În replică, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara susţin că toată ancheta s-a desfăşurat perfect legal şi că vinovatul se află după gratii.

„Ancheta este supravegheată de un procuror. Drepturile persoanei arestate au fost respectate, dar dacă aceasta are obiecţii, se poate adresa procurorului”, a declarat, pentru Ziarul Văii Jiului, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Referitor la faptul că minorii se plâng că au dat declaraţii fără a fi însoţiţi de părinţi sau avocaţi, Bogdan Niţu a precizat că nu este adevărat. „Noi avem documente care au fost semnate de părinţi, de avocaţi, declaraţiile s-au luat în termenii legii. De altfel, sunt documente semnate şi probe concludente care arată că el este autorul”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter