03.11.2011,  13:39:15 | 0 comentarii | 565 vizualizari
Șoapte de la Est la Vest
de Ziarul Vaii Jiului

Ședinţele de partid s-au mutat la mină. Asta a ţinut să ne informeze un cititor din zona estică a Văii Jiului. Că de 8 martie, după plecarea autobuzului cu femei (doamnele fiind lăsate acasă mai repede de ziua lor), la mina Lonea a sosit chiar primarul comunist Păducel, însoţit de un director din primărie (de fapt, credem că e vorba de managerul Curtean). Cei doi

s-au văzut, în liniştea oferită de lipsa femeilor sărbătorite şi a şefilor de sectoare (aflaţi în mină), cu directorul şi inginerii şefi de la mină pentru ultimele directive pe linie de partid. De ce atâta grabă? Pentru ca nu cumva pe listele de disponibilizări să scape vreun pedelist. 

Apropo de disponi­bili­zări, sursa noastră se jură că atmosfera e foarte încărcată la EM"Lonea. Pe de o parte, angajaţii de rând sunt obligaţi să se arunce pe lista de disponibilizări. În cealaltă tabără se află liderul Tiberiu Cozma şi vicele Bucur. Despre care, de asemenea, ni se spune că ar îndeplini condiţiile de disponibilizare. Cei doi, spune sursa noastră, ar evita cu stoicism lista de disponibilizări tocmai pentru că directorul"PD-L al unităţii miniere s-ar afla la degetul lor mic. Propunem un asterix la condiţiile de disponibilizare: * nu se aplică membrilor, simpatizanţilor şi apropiaţilor PD-L. Ar fi mai simplu aşa... 

Am tot uitat să scriem de numirea lui Petru Hurez ca inginer şef electromecanic la EM"Lonea. Sursele noastre se jură că, prin avansarea lui Hurez, EM lonea s-a ales cu cea mai slabă profesional conducere din toate timpurile. Se aude că domnului Hurez i s-a pus o pălărie prea mare în condiţiile în care a fost electrician pe la Petrila Sud, s-a mutat la Lonea şi, imediat ce a terminat facultatea (târziu de tot), a fost uns adjunct la sectorul general, adică acolo unde se cam taie frunze la câini în stil mare (puţini meseriaşi, mulţi frecangii). După care, ţuşti cu Hurez inginer şef. Asta-i, de fapt, problema minerilor de la Lonea. Că Hurez nu prea are experienţă. Cu excepţia celei de simpatizant PD-L, desigur...

Un alt cititor ne ceartă, pe bună dreptate, că am omis să scriem şi despre funcţionarii Primăriei Petrila care au închiriat unor persoane două apartamente ce nu le aparţin. Păcăliţii au investit în locuinţe, iar acum se trezesc în situaţia de a fi scoşi în stradă de proprietarii de drept. De şmenozeala asta ştie şi primarul Păducel, iar organele locale au în lucru deja cam de multă vreme un dosar penal cu 4 învinuiţi. înând cont de faptul că poliţia locală bate pasul pe loc, iar la presă sunt transmise spre mediatizare doar cazuri de hoţii de doi lei, promitem să intervenim pentru a-i grăbi pe poliţişti. Dacă nu se pricep, ori se tem, să se ceară afară. Am zis!

Tot un cititor ne spune că n-ar fi rău să-l luăm la ochi pe Nicolae Diaconu, un tip care a renunţat oficial la afaceri ca să se angajeze la Primăria Petrila. Individul conduce un Audi periculos şi, spun sursele noastre, şi-ar continua afacerile cu statul la umbra baronului Păducel. Doar nu credeaţi că, deşi şi-a suspendat firma în ianuarie 2010, omul bagă combustibil în bolidul ăla din salariul de bugetar? N-am dat cu parul, promitem doar să ne ocupăm.

Dacă tot e aşa deştept cum vrea să pară, comandantul Brăgaru ar face bine să ne explice cum se face că, de ceva vreme, achiziţiile directe la Liceul de Informatică sunt făcute numai şi numai printr-o firmă la care lucrează soţul unei contabilei de la CEB. Contabila stă la birou, face achiziţii şi le plăteşte. De cealaltă parte, soţul acesteia livrează marfa. Nu insinuăm că, aşa cum de fapt pare, e vreun şmen la mijloc. Ci doar că directorul Toroapă, preocupat probabil să se tot scuze că şi-a corectat fiica la Bac fără să-l tragă nimeni la răspundere, ori se face că nu vede, sau e de acord cu bagabonţeala asta de Slătini­oara. Cu un drum, cu plăcuţă sau fără, comandantul se poate ocupa şi de dosarul pe care, în mod cert, ar trebui să-l aibă directorul Toroapă de la Informati­că. Pentru ce? Pentru falsul în declaraţii de la Bac. Vom reveni.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter