06.11.2011,  21:07:01 | 0 comentarii | 725 vizualizari
Poliţia gestionează scandalul miliţienilor beţivi printr-un casting
de Ziarul Vaii Jiului

Cum gestionează poliţia scandalul miliţienilor beţivi? Prost, putem spune. Fără să greşim. În cele mai recente două ediţii, cotidia­nul nostru a relatat, în baza informaţiilor venite de la surse şi martori, faptul că patru elemente nocive (to­lerate nepermis de mult în rândul Poliţiei Române) au produs grave prejudicii de imagine instituţiei după ce indivizii, beţi fiind, au produs un scandal monstru în clubul Q1 din Petroşani. Poliţiştii Moldovan, Ciocârlie, Tiutiuc şi Costache au spus că ei sunt legea, că îi doare în p**ă de toată lumea şi au făcut pe zmeii împărţind pumni în stânga şi-n dreapta. Cel puţin doi dintre ei, recunoaşte adjunct al şefului inspectorului Sabău,
au avut un comportament incompatibil cu statutul de poliţist. Trecem peste limbajul limitat al comisarului şef Sabău (“Vinovăţia mai mare aparţine la două dintre cele patru cadre cer­cetate”), punându-l pe seama faptului că nu şi-a mai actualizat bagajul de cuvinte de pe vremea când n-apărea la televizor şi se conversa numai cu autorii de „Furturi Auto” şi „Violenţe”, liniile de muncă de care s-a ocupat la începutul carierei.
Grav e că poliţiştilor menţionaţi li s-au tolerat (în special lui Tiutiuc) nepermis de multe abateri până la ora actuală, fapt ce nu-i poate fi imputat şefului inspectoratului, Liviu-Gabriel Dumitru, numit mai de curând, ci chiar comisarului şef de poliţie Remus-Cristian Sabău. Cel care, o foarte bună bucată de vreme, s-a ocupat de coordonarea unităţilor de poliţie din Valea Jiului. Drept urmare, dumnealui şi toţi cei care l-au mai tolerat pe Tiutiuc în poliţie sunt direct răspunzători pentru faptul că municipiul a ajuns să fie terorizat de un zmeu de acest gen, un Tiutiuc pe care „îl doare-n p**ă” pentru că el „este legea”.
Disperaţi de faptul că scandalul a ajuns pe masa mi­nisterului, Poliţia municipiului Petroşani fiind (pentru a câta oară, domnule Brăgaru?) oaia neagră la ştirile naţionale, şefii derbedeilor s-au gândit să nu rămână “nereperată” onoa­rea instituţiei. Drept urmare, în speranţa că impactul media al scandalului va fi atenuat, şefii poliţiei hunedorene au dat ordin ca pe tapet să fie scoasă o acţiune care să arate opiniei publice că, de fapt, la poliţie se lucrează pe rupte. Ca atare, poliţiştii de la Uricani au primit ordin să regizeze pentru presă o plimbare ca la televiziunile naţionale, ocazie cu care autorul celei mai recente crime din Uricani a fost plimbat ca o maimuţă prin curtea unităţii. Totul pentru ca, desigur, opinia publică să spună că, „vai, da’ ce mai lucrează poliţia” şi să închidă yala o singură dată, nicidecum de două ori. Nu-i subapreciem pe poliţiştii din Uricani pentru că, trebuie să recunoaştem, şi-au făcut treaba: criminalul a fost identificat şi dovedit. Ne-a iritat însă faptul că, probabil, pentru prima oară în istoria unităţii de poliţie din Uricani, chiar când scandalul de la Q1 începuse să pută mai tare, s-a pus brusc de o conferinţă de presă. Parcă şi vedem cum s-a întâmplat. Comandantul Mocanu a primit ordin să organizeze momeala pentru presă, purtătorul de cuvânt a făcut convocările (pe sprânceană, desigur) şi, în acelaşi timp, comandantul Mocanu a organizat un casting cu su­bordonaţii. A ales câţiva, i-a trimis să se bărbierească, să se îmbrace frumos, să epileze inclusiv în nas şi, la sosirea presei, criminalul a fost scos la plimbare prin curte preţ de câteva secunde pentru ca presa, momită cu un interes vădit, să preia carnea de tun. Câte crime n-au mai avut loc în Uricani? Câţi ciorditori n-au mai fost prinşi până la acest moment? La niciun caz anterior anchetatorii n-au făcut spectacol pentru media. Doar la acesta, pentru că simplu motiv că riscul ca nişte şefi de poliţişti scandalagii să zboare din fotolii e deja foarte crescut. 
Nu e rău deloc faptul că poliţia colaborează cu media. Absolut deloc. Grav e că această colaborare se manifestă doar când există un interes. De altfel, serviciile secrete documentează un amplu dosar în care sunt monitorizate telefoanele mobile şi comunicaţiile electronice ale mai multor poliţişti din Valea Jiului. Asta pentru că, pentru a-şi proteja funcţiile, unii domni poliţişti (din ăştia în subordinea cărora se petrec tot felul de nemernicii precum cea de la Q1) furnizează presei informaţii cu caracter secret cu privire la dosare în curs de soluţionare şi diverse acţiuni în teren ce urmează a fi organizate. Asta ca să înţelegeţi de ce unii presari ajung suspect de repede la flagranturile poliţiei. Pentru că, total ilegal, mi­liţienii şefi îi anunţă pentru a beneficia, ulterior, de o ima­gine pozitivă în exces la nivelul media. Ne ocupăm noi, încet-încet, de toţi. N-aveţi grijă!
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter