03.11.2011,  09:12:01 | 0 comentarii | 540 vizualizari
Bunica băieţelului din Uricani acuză: / “Nepotul meu a murit din cauza nepriceperii doctoriţei Oţoi!”
de Gheorghe OLTEANU

Cazul băieţelului din Uricani, care a murit la câteva zile după ce a căzut şi s-a lovit la căpşor în timp ce se juca, este departe de a se fi încheiat. Mama copilului şi bunica acestuia sunt convinse şi nu pot să uite că, dacă doctoriţa care l-a văzut la spitalul din Lupeni ar fi intervenit aşa cum ar fi trebuit să facă un medic, băieţelul putea fi salvat şi ar fi trăit şi azi.

Fără doar şi poate, ea este vinovată de moartea nepotului meu! o acuză doamna Olivia Malairos, bunica copilaşului mort, pe doctoriţa Gabriela Elena Oţoi, medic pediatru la unitatea spitalicească lupeneană.

 

Pentru a-şi susţine acuzele,

femeia spune că va angaja un avocat şi că va solicita deschiderea unei anchete pentru a demonstra, pas cu pas, acest lucru. Că, dacă nu se pierdea timp la Spitalul Municipal Lupeni şi copilul ar fi fost trimis urgent la Petroşani, drama care, în 11 iulie, a îndoliat familia copilului şi pe cele ale rudelor lui nu s-ar fi produs. Cum poţi tu, ca medic, să nu vezi că băiatul a intrat în comă şi să spui doar că doarme? zice şi doamna Loredana Nicoi, mama copilaşului acum mort, care nu s-a dezlipit de lângă puiul ei de când acestuia a început să i se facă rău.

 

Era marţi, 6 iulie. 

Valentin Daniel Nicoi, de numai şase anişori, se juca, în faţa blocului. Se fugărea cu alţi copii, când, la un moment dat, a căzut. S-a ridicat şi s-a dus în casă la mămica lui. Acesteia i-a spus că-l doare un pic capul. Apoi, s-a culcat. Asta se petrecea în jurul orei cinci după-amiaza. L-a trezit, după două ore, doamna Carmen Bejan, vecina familiei Nicoi, care, pentru Valentin, era a doua lui mamă. Femeia l-a îmbrăcat şi l-a dus în faţa blocului, de unde copilul s-a dus la maică-sa. Care era la un garaj, foarte aproape de bloc. Copilul şedea pe un scaun când, dintr-o dată, a început să-l doară burtica. A luat-o la fugă, a ajuns pe scara blocului, unde a vomitat. Vecina a sunat-o repede pe mama copilului. Doamna Loredana Nicoi a venit imediat şi, prin telefon, i-a chemat urgent acasă pe soţul său Valentin şi pe doamna Olivia Malairos, mama dumneaei şi bunica băiatului. Aceasta din urmă şi-a dat seama că ceva nu-i în regulă şi a vrut să cheme ambulanţa. Au renunţat şi au plecat spre Lupeni cu maşina unui cunoscut de-al lor, domnul Gică Bârlan. Era ora 20:30 când au ajuns acolo. De la poartă li s-a spus că musai să meargă mai întâi la Urgenţă. O jumătate de oră au aşteptat în faţa uşii acesteia. Tatăl copilului a intrat şi a dat să spună că şi la ei e un caz grav, chiar foarte grav, dar cineva dinăuntru i-a replicat că are o urgenţă!

 

În fine, 

după ce au fost primiţi, cine era la Urgenţă le-a spus că pare să nu fie nimic grav cu puştiul şi i-a trimis la secţia de pediatrie. Aici, povestesc femeile, era de gardă doamna doctor Gabriela Elena Oţoi. De trei ori i-a povestit ce s-a întâmplat mama lui Valentin. Și tot de atâtea ori, desigur, a repetat că e vorba de o lovitură la cap. Doctoriţa s-a uitat la capul copilului şi a spus că nu are nimic, doar un pic de roşu’-n gât, zice doamna Loredana Nicoi. După care l-a întins pe pat, ca să-l consulte la burtică. Unde te doare la burtică? îşi aduc aminte femeile c-a fost întrebarea doctoriţei. Peste tot! a răspuns copilul. După care cea care l-a consultat a fost categorică: N-ai nimic, nimic, doar că ai limbrici! Și a întrebat-o pe mama celui mic dacă puştiul obişnuieşte să mănânce dulciuri. Strigător la cer li s-a părut mamei şi persoanelor care mai erau cu ea că medicul pediatru nu s-a alarmat nici că, după ce s-a ridicat, copilul a început să vomite. Dacă totuşi varsă, să-i facem o radiografie la cap şi îl internăm! ar fi spus ea. Radiografia ar fi urmat să fie făcută a doua zi, fireşte, pentru că, fiind seară, nu mai era nimeni la acea secţie. Mama copilului s-a aşteptat însă la altceva. Ca doamna doctor să-l trimită urgent la Petroşani, unde era posibilitatea efectuării unei tomografii. Dar nu. Doctoriţa, spune doamna Loredana Nicoi, i-a făcut o injecţie care pare-se că l-a calmat pe cel mic. După care mama copilului a zis că dă fuga acasă, să aducă nişte hăinuţe curate pentru cel mic. Valentin striga, însă, că nu vrea în spital. Aşa că l-au luat cu ei şi s-au întors la Uricani. Era undeva în jurul orei 22:00.

 

După ce au făcut bagajul 

cu hăinuţe, au plecat din nou spre Lupeni. Doamna Loredana Nicoi a simţit că nu e în ordine cu copilul pe care-l ţinea în braţe. De fapt, îşi dăduse seama că nu-i în regulă de când plecase din Lupeni. Valentin avea mâinile moi, lipsite de vlagă. Arăta de parcă a intrat în comă. Pe la curba de lângă stâncă, pe care o face şoseaua la ieşirea din Uricani, copilul a început să facă spume la gură. Florin Nicoi, unchiul copilului, l-a masat la inimioară. Au ajuns în salonul de la secţia de pediatrie, unde mama copilului i-a spus doctoriţei că băieţelul ei a avut o convulsie. Doamna doctor i-a pus o perfuzie. Dar de ce are ochii daţi peste cap, doamna doctor? a întrebat, îngrijorată, Loredana Nicoi. Doarme, a liniştit-o doctoriţa. După care l-a mângâiat pe copil pe mânuţe şi a zis că nu-i nimic grav. Doar când a atins vârfurile picioarelor celui mic a părut, în fine, că-şi dă seama că ceva nu-i în regulă. N-are stimuli la picioare, a zis ea, şi a decis că băieţelul trebuie trimis la Petroşani. Acesta avea deja guriţa încleştată.

 

Se pierduse încă

o oră. Oră în care, dacă cel mic ar fi fost deja la Petroşani, putea fi salvat. A mai durat - o veşnicie li s-a părut însoţitorilor celui mic - până când salvarea a plecat spre Petroşani. Pe ambulanţă, lângă copil, doar o asistentă medicală care... îşi ţinea degetul la guriţa băieţelului. Ca să vadă dacă mai respiră! La Spitalul de Urgenţă din Petroşani, medicii au făcut tot ce-a fost posibil ca să-l salveze pe Valentin. Mai întâi l-au resuscitat, i s-a făcut o tomografie, după care a fost rapid băgat în sala de operaţie. De la ora 1 la ora 5 dimineaţă a durat intervenţia chirurgicală. Doctorii Groza şi Sora merită toată admiraţia şi stima pentru ceea ce au făcut, spune, îndurerată, mama lui Valentin. Au luptat enorm pentru copilul meu. Numai că, aşa cum mi-au spus după aceea, copilul a fost adus prea târziu. Când creierul lui nu mai era oxigenat. Doctorii nu s-au dat însă bătuţi. L-au operat pe cel mic şi a doua oară. Joi dimineaţa. Vroiau să facă imposibilul! este de părere bunica lui Valentin.

 

Copilul nu şi-a mai revenit

din comă. S-a stins din viaţă duminică, 11 iulie. Nu pot să-i iert asta, zice doamna Loredana Nicoi, cu gândul la doctoriţa Oţoi. Căreia de trei ori i-a spus că băieţelul ei s-a lovit la cap şi că de acolo i se trage totul. Asta în timp ce doctoriţa o liniştea răspunzându-i că ăsta micul doar doarme. În ce o priveşte pe doamna Olivia Malairos, dumneaei este categorică. Angajez avocat şi-i demonstrez vinovăţia! Asta pentru că nu vreau ca şi alţi părinţi şi bunici din Uricani sau din Lupeni să mai treacă prin ceea ce am trecut noi!  Valentin a murit din cauza nepriceperii doctoriţei Elena Gabriela Oţoi! Dacă-l trimitea din timp la Petroşani, nepotul meu, cum spun medicii de la acest spital, ar fi scăpat şi ar fi trăit şi azi!

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter