04.11.2011,  13:29:06 | 0 comentarii | 555 vizualizari
Mofturile social-democrate ale profesoraşului Resmeriţă ţin Liceul de Informatică pe un butoi cu pulbere
de Ziarul Vaii Jiului

În baza faptului că fratele său, Cristian Resmeriţă, e mare deputat PSD de Dallas, Sohodol, Colonia Central, “după Cocs” şi Moldova Noua (neşte zone mai naşpa ale colegiului Vulcan - Lupeni - Uricani, unde votanţii nu mănâncă fripturi ca baroneţii), dar şi membru în Comisia pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor, profesoraşul Lucian Resmeriţă crede că el a dat gaura la macaroană.

Și-şi permite, fără a ţine cont de lungul nasului său aflat mai tot timpul pe sus, să facă numai ce vrea el în calitate de profesor la un liceu pentru care, atunci când i-a fost vremea (lui Resmeriţă jr. - n.a.), n-a avut minte să-i urmeze cursurile. Cei mai buni elevi de la şcolile din Vale şi aproape jumătate de judeţ îşi continuau, până mai ieri, pregătirea şcolară la Liceul de Informatică. Pe fraţii Resmeriţă nu i-am văzut pe-acolo. Din motive pe care nu le cunoaştem, dar le putem lesne bănui. 

Dar, ce se întâmplă? Încă de la începutul anului şcolar, prof. Maria-Ana Lazăr a sesizat Consiliul Profesoral (ulterior şi ISJ Hunedoara) asupra faptului că sala de clasă ce i-a fost repartizată este prea mică în raport cu numărul de elevi (29). În timp ce 29 de boboci (clasa a IX-a A) erau nevoiţi să transpire intelectual într-o cămăruţă, cei 23 de elevi din clasa a XI-a D (diriginte Lucian"Resmeriţă) au parte de condiţii social-democrate într-o sală mult mai mare. Decorată, aţi ghicit!, în culorile Partidului Social Democrat. Pentru a remedia situaţia, prof. Mihai Barbu, directorul instituţiei, emite o decizie perfect firească: clasa cu elevi mai puţini se mută în sala mai mică, iar clasa cu elevi mai mulţi se mută în sala mai mare. Decizia a survenit unei discuţii în Consiliul Profesoral. Unde - aşa cum era şi normal - nimeni n-a fost împotrivă.

Decizia ar fi avut sorţi de izbândă dacă prof. Ramona Stănescu, director adjunct fără concurs, însărcinată intelec­tual cu punerea ei în aplicare, ar fi avut curajul răspunderii. Cum însă, în loc să mai citească o carte (de cultură, nu de frecări şi ciocniri), profesoraşul Resmeriţă e aliatul no. 1 al doamnei Stănescu în lupta acesteia de a deveni director plin (deşi, aşa cum am arătat, n-a fost în stare să ducă la îndeplinire nici sarcina primită ca director adjunct cu delegaţie - adică director căruia nu i-au fost testate competenţele ma­-nageriale), decizia nu a fost dusă la îndeplinire. Drept urmare, cu ajutorul aliaţilor săi în a face plângeri peste plângeri, profesorul"Resmeriţă a ţinut cu dinţii de sala de clasă pe care a decorat-o în culorile PSD. Și, pe cale de consecinţă, şase clase, inclusiv o clasă de a IX-a, sunt nevoite să facă naveta câte şase săptămâni la rând prin întreg liceul. Deşi s-ar fi rezolvat simplu dacă IX-a A şi a XI-a D ar fi făcut schimb de săli.

De când lumea şi pământul nu s-a mai pomenit la Liceul de Informatică să fie plimbaţi prin întreg liceul elevii de clasa a IX-a. Pentru că, fiind la început de drum, elevii de a IX-a au nevoie de condiţii necesare adaptării la un sistem de învăţământ oarecum diferit de cel cu care au fost obişnuiţi în şcolile ge­-nerale. Cum însă, aşa cum arătam şi la începutul articolului, Resmeriţă jr. ţine morţiş să arate că are frate deputat, deşi nici ăla nu ne-a dat pe spate cu vreo dovadă de competenţă, peste 100 de elevi sunt umiliţi zilnic pentru a face hatârul fiului de baron PSD. Mai multe amănunte aflaţi din Memoriul doamnei prof. Maria-Ana Lazăr, publicat în cele ce urmează. Baronul Cornel Resmeriţă, zis “Lupaşcu turnătorul la Secu”, se poate simţi împlinit: tupeul fiului său, profesoraşul Lucian, chiar n-are limite. Ruşine!

 

 

Domnule Inspector General al Inspectoratului Școlar Judeţean Hunedoara, 

în atenţia: 

Consiliului Profesoral al Liceului de Informatică Petroşani, 

Primarului municipiului Petroşani,

Consiliului reprezentativ al părinţilor din Liceului de Informatică Petroşani, 

Preşedintelui Consiliului 

Judeţean al Elevilor,

 

Sunt Maria-Ana Lazăr, profesor titular în Liceul de Informatică Petroşani, consilier educativ în Liceul de Informatică Petroşani, prin prezenta vă sesizez unele aspecte din liceul nostru care pot conduce la deteriorarea relaţiilor şi condiţiilor de muncă şi educative, cerându-vă sprijin în soluţionarea punctuală a acestora:

 

1. În calitate de dirigintă a clasei a IX-a A, încă de la începutul anului şcolar am sesizat în prima şedinţă a Consiliului Profesoral (din 11 sept. 2009) faptul că sala de clasă repartizată pentru elevii mei este prea mică, raportând suprafaţa sălii la numărul de elevi; clasa a IX-a A are în componenţă 29 elevi, iar clasa cu cel mai mic număr de elevi este a XI-a D cu 23 elevi; menţionez că sala S27 repartizată clasei a IX-a A, ar fi suficientă pentru clasa a Xl-a D.

 

La repetatele cereri ale mele, ale părinţilor şi ale elevilor (2056/ 23.09.2009 - anexa 1, 2137/30.09.2009 - anexa 2, 2267/ 12.10.2009 - anexa 3, 2283/ 13.10.2009 - anexa 4, 2284/13.10.2009 - anexa 5) directorul Liceului de Informatică Petroşani emite decizia 159 din 02.10.2009, care însă nu este pusă în aplicare de directorul adjunct (anexa 6); elevii clasei a IX-a A, părinţii acestora şi diriginta, suntem nemulţumiţi de modul ignorant cum este tratat beneficiarul actului educaţional: ELEVUL.

 

În urma discutării acestei probleme în Consiliul de Administraţie, directorul liceului revine cu o altă decizie (172 din 23.10.2009 - anexa 7) care implică mutarea elevilor claselor a Xl-a (XI-A, XI-B, XI-C, XI-D, XI-E) câte 6 săptămâni şi a elevilor clasei a IX-a A; acest fapt, evident produce nemulţumire în rândul elevilor din cele 6 clase.

 

2.  Prin decizia directorului Liceului de Informatică Petroşani nr. 178/ 23.10.2009 (anexa 8) şedinţele Consiliului Consultativ al elevilor se vor desfăşura în afara orelor de curs ale elevilor. Dacă această decizie este bazată pe argumente, întreb de ce la întocmirea orarului şcolar nu s-a avut în vedere, să existe o zi a săptămânii, în care toate clasele să termine cursu­rile la aceeaşi oră (de exemplu ora 13), astfel încât participarea reprezentanţilor elevilor (care şi aşa au un program încărcat) la şedinţele Consiliului Consultativ al elevilor să fie uşurată. După 7 ore de curs, sau revenirea la şcoală a unor elevi ce şi-au terminat cu o oră, două sau trei ore cursurile, pentru a participa la aceste şedinţe devine greu de acceptat din partea elevilor.   Am sentimentul că un anumit grup de profesori din acest liceu, grup ce se află şi în Consiliul de Administraţie al liceului, doreşte să descurajeze afirmarea tinerilor, să îngrădească pe cât posibil libertatea de exprimare a tinerei generaţii.

 

În anul şcolar trecut, directorul liceului a înţeles problema sincronizării orei pentru desfăşurarea şedinţelor şi a întrunirii Consiliului Elevilor, acordând unele concesii. Acest lucru s-a şi evidenţiat prin rezultatele fără precedent ale elevilor liceului nostru în activităţile şi competiţiile extracurriculare atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional.

 

3.   Prin decizia  nr. 167/ 15.10.2009 (anexa 9),   la propunerea  Consiliului de Administraţie nu mi se acordă prima de 2% pe luna octombrie, pentru neprezentarea în calitate de membru al comisiei la concursul pentru ocuparea postului de „administrator de patrimoniu”, în data de 19.10.2009.

 

În legătură cu această problemă, vin cu următoarele precizări. În data de 15.10.2009. directorul Liceului de Informatică Petroşani anunţă prin decizia nr. 163 (anexa 10) componenţa comisiei din care făceam şi eu parte şi, de asemenea, anunţă ziua de desfăşurare a concursului în data de 15.10.2009. Am semnat de luare la cunoştinţă, n-am fost întrebată dacă am sau nu competenţe pentru a participa în calitate de membru în această comisie; aş fi participat dacă concursul ar fi avut loc în acea zi (15.10.2009). însă, concursul s-a amânat pentru o dată neprecizată căci preşedintele comisiei (directorul Liceului de Informatică Petroşani) se afla la acea oră (15:00) în delegaţie. O altă solicitare scrisă pentru o altă dată de desfăşurare a concursului nu mi-a fost înmânată şi nici nu am ştiinţă cum că ar fi fost emisă o altă decizie de modificare a datei concursului. Verbal am fost înştiinţată în data de 19.10.2009 de către d-na Ciobanu Măria (şi ea membru al comisiei) însă eu, la rându-mi, am comunicat că nu pot participa căci la acea oră sunt la o înmormântare.

 

Reprezentantul Primăriei municipiului Petroşani nu a participat la concurs, în calitate de membru. Membrii Consiliului de Administraţie s-au sesizat în acest sens?

 

În condiţiile mai sus relatate, consider un abuz din partea Consiliului de Administraţie şi a conducerii Liceului de Informatică Petroşani, relativ la persoana mea.

 

Într-un alt registru de evenimente, pun câteva întrebări membrilor Consiliului de Administraţie al Liceului de Informatică Petroşani:

 

a)  faptul   că   unul  dintre   membrii   Consiliului  de Administraţie   al  Liceului  de Informatică Petroşani, la Examenul de Bacalaureat 2009, a avut calitatea de evaluator/ examinator în condiţiile în care fiica sa era candidată în acest examen, încălcând astfel Normele metodologice de desfăşurare a Examenului de Bacalaureat, i se va mai acorda prima de 2% pentru restul carierei sale de dascăl? Această faptă este sau nu penală? Acest domn profesor mai poate avea calitatea de membru al Consiliului de Administraţie?

 

b) faptul că un alt membru al Consiliului de Administraţie al Liceului de Informatică Petroşani a produs grave şi tendenţioase corecturi în catalogul clasei a X-a A, în anul şcolar 2008/ 2009, la disciplina la care predă, a fost sau nu penalizat pentru această faptă? Această   doamnă  profesor   mai  poate   avea   calitatea   de   membru   al   Consiliului   de Administraţie ?

 

Mă opresc aici, în ciuda faptului că pot continua.

 

Totuşi, o ultima întrebare adresată grupului de interese din acest liceu:

 

Grupul se caracterizează prin mediocritate, submediocritate sau rea credinţă pentru interesele elevilor Liceului de Informatică Petroşani?

 

Acest material îl voi face public în media scrisă şi-l voi posta pe site-ul M.E.C.L, ca subiect de discuţii pe forum.

 

prof. Maria-Ana LAZÄ‚R

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter