06.11.2011,  19:14:06 | 0 comentarii | 1642 vizualizari
Ziarul Văii Jiului este în măsură să argumenteze astăzi / De ce n-a fost, nu este şi nu va fi schimbat şeful Corpului de Control de la Compania Huilei?
de Ziarul Vaii Jiului

Periodic, politicul pune în discuţie (prin media, că doar nu pe garduri) schimbarea lui Sorin Petrescu, şeful Corpului de Control de la Compania Huilei. Vă spunem cu toată responsabilitatea încă de pe acum că, în ciuda strădaniilor, Sorin Petrescu nu va fi schimbat din funcţie. Cel puţin nu în perioada conducerii tricefale a Companiei Naţionale a Huilei, colosul industrial fiind astăzi controlat de PD-L şi PSD. Și masonerie, care le şi-ntrece…

 

De ce trebuia să fie schimbat din funcţie Petrescu?

În primul şi în primul rând, din cauza ineficienţei muncii sale. Petrescu, peste care au trecut şi vor mai trece probabil câţiva directori generali fără a-l clinti, munceşte mult dar cu rezultate puţine. Mai toate firmele furnizoare ori prestatoare importante pentru Compania Huilei, controlate de oameni de afaceri precum Serafinceanu (utilaje miniere), Balint (pază) ori Simota (una-alta), au făcut obiectul uneia sau mai multor investigaţii coordonate de Petrescu. La grupul de firme Gerom, spre exemplu, s-au dat peste cap contoarele mai multor copiatoare pentru a-i pune lui Petrescu, în repetate rânduri, în copie, diverse documente la dispoziţie. Nu două-trei hârtii, ci camioane întregi. La fel a fost şi la alte firme intrate în vizorul controlorului şef. Ca o coincidenţă pe care ne este imposibil să nu o remarcăm, menţionăm că mulţi din cei cercetaţi de Petrescu (dacă nu chiar toţi) s-au aflat pe lista celor ce au fost potrivnici, la un moment sau altul, masonului Mihai Prisacariu, naşul fiului lui Petrescu. Șeful Corpului de Control s-a zbătut, a cercetat, a făcut fotografii, a analizat, a sesizat organele de cercetare penală. Și? Ei bine, din informaţiile noastre, niciun dosar important pornit de Petrescu nu s-a lăsat cu vreo condamnare! Drept urmare, avem tot dreptul să presupunem că Petrescu s-a făcut că lucrează şi, de fapt, şi-a protejat ori răzbunat apropiaţii (între care, aşa cum spuneam, şi masonul de frunte Mihai Prisacariu).

Un al doilea motiv care justifică necesitatea schimbării din funcţie a lui Petrescu este averea colosală. Nu c-ar fi prin Top 300, ci pentru simplul motiv că nici salariul său, nici veniturile soţiei (administrator de firmă), nici împrumuturile bancare nu justifică imperiul pe care Petrescu şi l-a construit la ţară, departe de ochii minerilor, în judeţul Gorj. E stupid să credem că, după o viaţă de muncă, familia Petrescu trebuia să aibă o viaţă mai sărată ca marea şi o casă de chirpici. Nicidecum. Refuzăm însă a crede că în casa familiei Petrescu s-a mâncat doar pâine, cartofi în fiecare zi şi, de sărbători, puţină carne pentru ca toate resursele să se transfere, fără vreo excepţie, în palatele de la Gorj. Nu este o acuzaţie, ci o constatare de bun simţ.

 

De ce nu a fost schimbat din funcţie Petrescu?

Pentru simplu motiv că toţi directorii generali ai CNH SA de până acum au venit de pe funcţii-cheie din minerit. Funcţii pe care, de-a lungul timpului, au mai avut de-a face cu controlorul şef Petrescu. Aceasta este, să fie clar, diferenţa dintre Purcaru, Surulescu şi Drăgoi. Că Drăgoi, un umil necunoscut până l-a scos PSD-ul de la naftalină, nu prea poate să fie la mâna lui Petrescu pentru activitatea sa de până acum. Petrescu, omul care s-a ocupat de oameni grei la viaţa lui, chiar nu se putea compromite şi nu-şi putea pierde timpul cu un obscur şef de sector de plimbat aerul pe la Paroşeni. Drept urmare, Drăgoi nu se află la mâna lui Petrescu. Dar asta nu înseamnă că-l va schimba.

 

Masoneria nu doarme

Cercetaţi cu atenţie oamenii-cheie de la vârful CNH SA. Veţi descoperi că, în majoritate, sunt masoni. Iar „fraţii”, se ştie, nu se faultează. Ci chiar se ajută foarte mult. Drept urmare, direct de la Bucureşti a sosit un ordin prin care şefii structurilor de control pot fi numiţi în funcţie doar cu aviz de la minister, respectiv de la nivelul Direcţiei Generale Resurse Minerale. Credeţi că Puiu Horea ori Ilie Bălănescu îl vor trăda pe „fratele” Mihai Prisacariu şi vor permite ca Sorin Petrescu să fie schimbat din funcţie? E ca la Apa Serv, unde masonii nu au permis ca pensionarul Cioară, deşi a fost înlocuit cu pensionarul de succes Ivănuş, să fie mazilit definitiv. Ci doar să fie trecut în adormire, în dreapta lui Ivănuş. Revenind la Petrescu şi CNH SA, noi suntem în stare chiar să mizăm şi să plusăm că această schimbare nu se va produce în actualul context politic. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter