29.10.2011,  11:57:14 | 0 comentarii | 491 vizualizari
La început de an şcolar Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Școlar au constatat în Vale / Găinării marca “Nick Succes” în acţiunea „Cornul şi laptele”
de Mihai BARBU

Consiliul Judeţean Hunedoara şi Inspectoratul Școlar Judeţean au pornit acum, la început de an şcolar, o campanie de verificare a felului cum se desfăşoară distribuirea cornului şi a laptelui în şcolile din Valea Jiului. Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 714 din 2 iulie 2008 privind actualizarea valorii zilnice pentru produse lactate şi de panificaţie acordate elevilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi copiilor preşcolari din grădiniţele de stat, beneficiarii, elevi şi copii, ar trebui să primească cornuri, batoane sau biscuiţi de 80 de grame.

 

Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate (dr. Valeria Andreescu - director şi Mihai Stelescu), vicepreşedintele Consiliului Judeţean, dl. Costel Avram, a întreprins un raid prin şcolile din Petroşani şi Petrila pentru a vedea dacă se respectă sau nu Hotărârea Guvernului mai sus menţionată. A fost o acţiune de prevenire a neregulilor pe care Consiliul Judeţean, cel care achită nota de plată a cornului şi a laptelui, a iniţiat-o împreună cu ISJ Hunedoara, beneficiarul acestor produse. Faptul că reprezentanţii de frunte ai celor două instituţii, vicepreşedintele Costel Avram şi Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general, cooperează eficient şi în domeniul prevenirii şi preîntâmpinării abuzurilor din domeniul alimentaţiei şcolare este de salutat şi de apreciat la modul superlativ. Au demarat împreună acţiunea „Cornul şi laptele”, se pregăteşte acţiunea „Mărul”.

La Școala Generală „Carmen Sylva” din Petroşani, comisia l-a surprins pe directorul adjunct, prof. dr.  Vasile Goran, şi personalul administrativ preluând şi distribuind celebrele „eugenii” de 25 grame produse de SC Croco SRL Oneşti (“Biscuiţi Croco cu cremă”, potrivit inscripţiei de pe ambalaj) şi oferite în Vale de Nick Succes SRL din Târgu Jiu.

Hotărârea de Guvern invocată anterior spune în mod cert că beneficiarii trebuie să primească doar „cornuri, batoane, biscuiţi de 80 de grame/ unitate”. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Costel Avram, cel care răspunde de aceste achiziţii, a spus, în mod răspicat, că nu va achita factura respectivă. „Iar cel care a preluat eugeniile de 25 de grame în locul cornului, batoanelor sau biscuiţilor de 80 de grame, va suporta contravaloarea acestora. Cine e vinovat, să plătească. Nu putem păcăli copiii, nici măcar când e vorba de corn şi de lapte” a mai spus Costel Avram.

La Școala Europeană I.G. Duca din Petroşani, atât la sediul nou cât şi la cel vechi, distribuţia s-a desfăşurat în mod normal, fără a se constata vreo neregulă. Directoarea, prof. Lenţi Gârjob, şi-a luat rolul în serios şi a pus piciorul în pragul Succes-ului gorjean. La Școala Generală Ion D. Sîrbu din Petrila acelaşi distribuitor de succes (parţial) a încercat, de această dată fără sorţi de izbândă, să plaseze aceleaşi „eugenii” de 25 de grame în locul cornurilor, batoanelor şi biscuiţilor de 80 de grame. Schema era simplă. Șoferul avea în maşină şi cornuri şi “eugenii”. La cine mergea cu “eugenii” le dădea “eugenii”, iar cine era ferm pe poziţie primea cornuri. Simplu ca bună ziua!

Comisia mixtă de control a constatat că cei însărcinaţi cu preluarea produselor au fost fermi şi au refuzat categoric recepţia lor. Șoferul de pe maşina GJ-65-WTX a încercat să-i convingă pe cei de la şcoală că ar fi avut acordul Consiliului Judeţean pentru înlocuirea cu „eugenii” a cornurilor. Operativ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a sunat imediat la Deva la cel însărcinat direct cu această operaţiune. Dl. Pricăjan i-a confirmat că nu există niciun acord în această privinţă. Nici nu avea cum să existe, fără ştiinţa conducerii Consiliului Judeţean. Din acest motiv, dl. Costel Avram atrage atenţia tuturor celor însărcinaţi cu recepţia cornului şi laptelui că, niciodată, Consiliul Judeţean nu a dat şi nu va da derogări în acest sens. Aviz firmelor de mare (Nick) succes!

 

P.S. Inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, l-a delegat pentru această acţiune pe profesorul Viorel Holhoş de la ISJ Hunedoara, cel care se ocupă concret de acţiunea „Cornul şi laptele”. Ar fi fost indicat ca atunci când a pornit spre Petroşani să se fi îngrijit să aibă o delegaţie semnată de inspectorul şcolar general. Faptul că docu­men­tul urma să fie semnat ulterior nu a făcut o impresie prea bună celor cu care a pornit la luptă. Mai ales că îl ştim pe dl. prof. Holhos ca pe un inspector şcolar foarte scrupulos la datorie. E bine ca între ceea ce le cerem altora şi ceea ce facem noi înşine să fie un acord deplin. Altfel, vorba lui Tudor Arghezi, una spunem şi alta fumăm.

 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter