03.11.2011,  09:15:28 | 0 comentarii | 646 vizualizari
Alo, poliţia? / Universitatea Petroşani a mai "cântat" o licitaţie
de Ziarul Vaii Jiului

La Alpin Construct şi Consmin lucrează, vă spunem sigur, două doamne curajoase. Doamnele, pe nume Ana Mioara Rusu şi Corina Daniela Mihăilă, au reprezentat, în 17 iunie 2010, cele două societăţi la deschiderea ofertelor de preţ pentru contractul de reabilitare a acoperişului de la corpul A al Universităţii Petroşani.

Cele două doamne n-au fost deloc impresionate de faptul că au contralicitat cu Montan Cons SRL, societate despre care se cunoaşte faptul că se află în rândul celor aflate la inima comandantului Brăgaru."Și, atunci când s-a trecut la des-chiderea celor 6 oferte depuse, au consemnat în scris gravele obiecţiuni legate de desfăşurarea procedurii de  achiziţie publică. 

Aşa cum rezultă şi din documentele prezentate, în exclusivitate, în facsimil, reprezentanţii autorităţii contractante (respectiv Universitatea Petroşani) nu au verificat dacă, până la data des-chiderii ofertelor, în contul Universităţii a intrat sau nu garanţia de participare în sumă de 15.000 de lei. Observaţia, făcută în scris de doamna Ana Mioara Rusu de la Alpin Construct, se referea la oferta depusă de către SC"Montan"Cons SRL.

Alte două informaţii, mai importante chiar, au fost formulate în scris de reprezentanta SC"Consmin"SA, doamna Corina Daniela Mihăilă. Aceasta a solicitat Universităţii atât verificarea existenţei cărţilor de muncă vizate de ITM pentru personalul responsabil de lucrare, cât şi a formularului cu privire la respectarea reglementărilor legii privind calitatea în construcţii, întrucât aceste documente nu au fost consemnate la deschiderea ofertelor. În privinţa celei de-a doua observaţii, chiar ar fi fost necesare verificări întrucât, aşa cum am dezvăluit în ediţia de vineri a cotidianului nostru, Secretariatul General al Guvernului şi Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare au confirmat lucrările de calitate slabă, cu materiale de proastă calitate, executate de Montan Cons în cartierul"Bosnia.

Nu se ştie cât de serios o fi verificat Universitatea Petroşani toate aceste aspecte. Cert e că, la data de 5 iulie 2010, Universitatea Petroşani a încheiat cu Montan"Cons SRL contractul nr. 5699, în sumă de 387.410,78 de lei, pentru reabilitarea acoperişului de la corpul A. Avem speranţa că, măcar o dată-n viaţa, reprezentanţii Universităţii vor fi vigilenţi. Nu de alta, dar n-am fi încântaţi ca la primăvară să crape tot, cum se întâmplă în Bosnia. În privinţa apelului către poliţie chiar am glumit. E foarte probabil ca, la ora asta, comandantul şi administratorul de la Montan Cons să se distreze copios, la un şpriţ, pe tema prezentului articol. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter