03.11.2011,  10:02:02 | 0 comentarii | 432 vizualizari
(Din nou) am avut dreptate. / CNSC a anulat licitaţia aranjată de la Primăria municipiului Lupeni
de Ziarul Vaii Jiului

Șmen dovedit. În 29.04.2010, Primăria municipiului Lupeni anunţa în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o cerere de oferte pentru atribuirea contractului de  “Lucrări de amenajare şi întreţinere zone verzi în municipiului Lupeni, cu excepţia zonei de agrement”, lucrare cu o valoare estimată la 4,7 miliarde de lei vechi plus TVA. În 17 mai, cotidianul nostru a semnalat faptul că respectiva cerere de oferte, prin condiţiile discriminatorii solicitate în documentaţia de atribuire, puţea a şmen penal. 

Aşa cum arătam la momentul respectiv, Primăria municipiului Lupeni a impus cel puţin trei condiţii discriminatorii, fapt interzis de legislaţie în domeniul achiziţiilor publice. Prin documentanţia de atribuire s-a cerut firmelor participante să dovedească faptul că au în rândul personalului disponibil un administrator cu o vechime de minim 25 de ani în horticultură, un şef de echipă cu o vechime de minim 10 ani în domeniul agricol şi, de asemenea, dovada proprietăţii unei baze de producţie - pepinieră de minim 3.500 de metri pătraţi.

De ce erau discriminatorii şi deloc întâmplătoare aceste condiţii? În primul rând, pentru că acest contract, unul deloc nemaipomenit, nu justifică solicitarea unor praguri de experienţă de minim 25 şi, respectiv, minim 10 ani în domeniu. Chiar şi contracte de valori foarte mari, atribuite de diverse autorităţi contractante de-a lungul timpului, au fost perfect duse la îndeplinire prin solicitarea unei experienţe a personalului de 3, 5 sau, maxim, 7 ani. Și dovada justificării unei pepiniere în proprietate este absolut inutilă. Asta pentru că orice firmă cu activitate în domeniu poate face dovada că, prin contracte încheiate în ţară sau străinătate, poate procura răsaduri la un preţ chiar mai mic decât acela rezultat în urma unei producţii proprii.

Și, aşa cum spuneam, am avut dreptate. Prin contestaţia nr. 29 din 04.05.2010, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) cu nr. 14605 din 04.05.2010, S.C. Muragreentech S.R.L, cu sediu în localitatea Obreja nr. 370, judetul Caraş-Severin, a solicitat, în principal, modificarea cerinţelor nelegale impuse prin documentaţia de atribuire şi, în subsidiar, anularea procedurii de atribuire. 

Drept urmare, prin Decizia nr. 2753 / C6 / 2539 din 07.06.2010, a admis contestaţia depusă de Muragreentech SRL şi a decis anularea documentaţiei de atribuire, dar şi a procedurii de atribuire. În intregime. 

Alte comentarii sunt, credem, de prisos.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter