03.11.2011,  12:12:35 | 0 comentarii | 738 vizualizari
EXCLUSIV! Tribunalul Hunedoara a deschis PROCEDURA INSOLVENȚEI împotriva Apa Serv
de Ziarul Vaii Jiului

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara a cerut, printr-o acţiune înregistrată la data de 26.01.2010 la Secţia Comercială şi"Contencios Administrativ şi"Fiscal a Tribunalului Hunedoara, deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva SC Apa Serv Valea Jiului SA.

Surse din interiorul Apa Serv afirmă că suma pentru care Finanţele au cerut insolvenţa şi, mai mult ca sigur, falimentul societăţii de interes regional, trec de 180 de miliarde de lei vechi. Fix 18.454.814 lei noi din informaţiile noastre. Potrivit celor mai recente date centralizate pe pagina de internet a Agenţiei"Naţionale de Administrare Fiscală, referitoare la data de 31.12.2009, Apa Serv înregistra obligaţii restante la bugetul de stat în sumă de 15.056.068 de lei noi, în special la TVA (aproape 64 de miliarde de lei vechi). Important de subliniat că, la data menţionată, mai mult de jumătate din debit (peste 86,5 miliarde de lei vechi) însemnau de fapt dobânzi şi penalităţi.

Contactat telefonic, Andrei Cristian"Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului SA, spune că, de la data preluării managementului, a făcut dovada bunei-credinţe a societăţii. Mai exact, numai în perioada ianuarie-martie 2010, Apa Serv a virat către bugetul de stat deloc neglijabila sumă de 1.880.000 de lei, adică peste 18,8 miliarde de lei vechi. “Toate aceste viramente s-au făcut, spune Ionică, prin efortul angajaţilor Apa Serv. Care au înţeles că, societatea trecând prin momente dificile, nu pot fi acordate măriri salariale, prime ori alte stimulente financiare suplimentare”. 

 

De ce s-a ajuns aici?

În primul rând pentru că, se ştie, plata impozitelor către stat nu a constituit o prioritate pentru pleiada de manageri ce s-au perindat atât pe la conducerea societăţii de interes regional cât şi la volanul luxoaselor autoturisme din al său parc auto.

În al doilea rând, pentru că, deşi avea suficiente şi chiar întemeiate motive, Apa Serv a formulat tardiv contestaţia împotriva măsurii de solicitare a deschiderii procedurii insolvenţei. Sursele noastre spun că hârtia ar fi ajuns la Apa Serv într-o zi de vineri, ulterior închiderii programului de lucru la sediul administrativ, şi nu a fost contestată în timp util, conform termenelor legale (fapt luat în calcul de către instanţă). Și, nu în ultimul rând, pentru că mai toate specimenele ce s-au perindat la conducerea efectivă a societăţii, ori în componenţa Consiliului de Administraţie, au tras din toate încheieturile spuza pe turta proprie şi personală. Un recent şi banal exemplu ar fi acela că, se aude, un membru al Consiliului de Administraţie ar fi determinat asigurarea tuturor vehiculelor din parcul auto al societăţii tocmai la firma de asigurare reprezentată în zonă de soţia proprie şi personală. 

 

Speranţele se îndreptă tot spre sălile de judecată

Încercând să rezolve această situaţie de-a dreptul penibilă şi cu impact social deosebit, anume aceea ca unicul furnizor de apă potabilă şi servicii de canalizare pentru zona Văii Jiului să intre în insolvenţă, Consiliul (politic) de Administraţie al Apa Serv speră să obţină de la Curtea de Apel Alba Iulia o suspendare a punerii în practică a dispoziţiilor Tribunalului Hunedoara, în paralel cu pregătirea unei apărări solide pentru recursul ce va fi formulat.

 

Deloc de neglijat... 

...este denumirea societăţii care a fost numită administrator judiciar al Apa Serv Valea Jiului SA"Petroşani de către Tribunalul Hunedoara: IT"Management Advisors SPRL"Timişoara. Dacă demersurile (suspendare + recurs) gândite de conducerea Apa Serv împotriva Sentinţei publice din data de 20.04.2010 a Tribunalului Hunedoara vor fi sortite eşecului, administrarea societăţii va fi preluată de cei de la IT Management Advisors SPRL cu misiunea de a recupera, pe cât posibil, toate sumele ce se cuvin bugetelor de stat şi, dacă va mai fi cazul, creditorilor societăţii de interes regional. Cine-s cei de la IT"Management Advisors? Au mâncat usturoi? Le miroase gura? Potrivit financiarul.com, în calitate de lichidator al Bradmin, IT"Management Advisors SPRL Timişoara ar fi vândut Muzeul Aurului din Brad “în rate, la preţ de garsonieră”. Fapt ce, potrivit realitatea.net, ar fi determinat autosesizarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

 

Este cât se poate... 

...de clar că, la un asemenea nivel al datoriilor, doar o minune sau o divizare mai poate salva de la pieire acest operator de servicii. Apropo de divizare, trebuie spus că în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 444 din 23.02.2010, a fost publicat un Proiect de divizare a SC"Apa Serv Valea Jiului SA, 480.470 de lei din actualul capital social, totalizând în prezent 2.856.060 de lei, urmând a se transfera la SC"Nova Serv Valea Jiului SRL"Petroşani. Tocmai acum, când aceste demersuri cu privire la divizare sunt în toi, a intervenit - programat sau pur întâmplător - deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva debitorului Apa Serv. Să se fi săturat statul român de bagabonţelile astea gen “falimentăm o firmă că oricum facem alta”? Vom trăi şi vom vedea. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter