03.11.2011,  08:33:58 | 0 comentarii | 483 vizualizari
Constantin Brânduşe, liderul PNL Lupeni: / “Să fie clar! Nu am un război personal cu primarul Resmeriţă ori familia acestuia...”
de Ziarul Vaii Jiului

Nu sunt puţini cei ce au observat că - în ultima vreme - numele Resmeriţă este nelipsit din presa locală. Acest fapt se datorează, în mare parte, şi demersurilor unui consilier local PNL din municipiul Lupeni, Constantin Brânduşe. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Brânduşe intenţionează să candideze la funcţia de primar al municipiului Lupeni. Dar, parcă, e cam devreme să fi început deja campania electorală. Am încercat să aflăm ce se întâmplă în realitate la Lupeni chiar de la persoana căreia i se atribuie toate aceste deranjuri media.

 

Ziarul Văii Jiului: A început campania electorală, domnule Brânduşe?
Constantin Brânduşe:
Nu! Și chiar sunt bucuros că pot lămuri acest aspect. Să fie clar! Nu am un război personal cu primarul"Resmeriţă ori familia acestuia. Demersurile mele din ultima vreme vin pe două direcţii. Prima, şi cea mai importantă, este legată de nemulţumirile tot mai pronunţate ale cetăţenilor municipiului Lupeni. Nu uitaţi că eu am fost ales pe listele PNL Lupeni şi am o datorie morală faţă de oamenii care m-au trimis în legislativul local. Suntem, eu şi echipa mea, asaltaţi de semnale negative primite din partea cetăţenilor. Oamenii sunt nemulţumiţi de salubrizarea oraşului – ca şi inexistentă, sunt speriaţi de înmulţirea îngrijorătoare a numărului câinilor fără stăpân, dar şi de lipsa de preocupare a administraţiei locale în ceea ce priveşte programele de reabilitare a blocurilor de locuinţe. Sunt o mulţime de alte probleme nerezolvate. Vă dau doar două exemple, foarte apropiate: oraşul Petrila şi munici-piul Petroşani. Acolo, cetăţenii au primit sprijin din partea primăriilor şi se lucrează la anveloparea foarte multor blocuri. La Uricani, de asemenea, ca la Petroşani şi Petrila, s-au construit ori amenajat deja locuinţe prin ANL. La Lupeni însă, fie şi numai dacă traversezi localitatea, şi o spun cu reală durere în suflet, trebuie să îţi fixezi ceasul cu 50 de ani în urmă. Chiar ne-am jigni înaintaşii dacă am compara degringolada de astăzi cu oamenii demni care au condus cu cinste acest municipiu istoric. Am lămurit, cred, primul motiv pentru care – în ultima vreme – organizaţia PNL şi-a intensificat acţiunile. Un al doilea motiv, de asemenea important, este felul în care, pentru că deţine majoritatea prin consilierii PSD, primarul Resmeriţă ar vrea să transforme Consiliul Local al municipiului Lupeni într-o entitate care să i se subordoneze. Resmeriţă ne aruncă pe masă tot felul de hotărâri care, de fapt, slujesc interesele clientelei sale personale şi de partid. Chiar dacă, întrucât el are majoritatea, nu-i putem respinge aceste proiecte, liberalii şi democrat liberalii nu le votează. Nu vrem să fim părtaşi nici la împărţirea clientelară a domeniului public, nici la amanetarea veniturilor locale pentru câteva generaţii.

Ziarul Văii Jiului: De ce v-aţi opus proiectului care viza un împrumut de aproape 10 miliarde de lei?
Constantin Brânduşe:
Pentru că e strigător la cer ce se întâmplă, toate aceste manevre. Primarul Resmeriţă a ignorat în mod repetat semnalele trase în legătură cu Universal"Edil"SA, societatea de interes local. Care e, de fapt, a cetăţenilor municipiu­lui Lupeni."Nu s-a venit cu un plan viabil de relansarea a activităţii, cu o speranţă pentru cei peste o sută de angajaţi. În schimb, pentru interese pur personale, primarul se împrumută în numele nostru, al lupenenilor, pentru a ajuta o firmă privată."Eu aş fi fost de acord să ne împrumutăm pentru a scăpa municipiul de datorii, nu pentru a ajuta firma domnului Haţegan. Să ne împrumutăm şi să achităm datoriile reale ale administraţiei, cele pentru lucrări ori servicii reale, executate în concordanţă cu termenii contractuali şi să achităm în ordinea scadenţei, aşa cum e şi firesc."Cum să achităm facturi de un an, un an şi ceva, şi să rămânem în continuare cu plăţi restante de aproape trei ani? De ce să riscăm să fim daţi în judecată, înainte de prescriere, şi să plătim dobânzi şi penalităţi înrobitoare? De ce să nu tăiem 10 miliarde de la fotbal, unde se investeşte enorm cu rezultate modeste, şi să ne achităm datoriile reale, în ordinea scadenţei?
Nu sunt de acord să ajutăm doar o firmă care, oricum, a avut parte de un tratament preferenţial. M-am opus şi mă voi opune la orice proiect de acest gen, orice proiect clientelar, pentru că eu în Consiliul Local al municipiului Lupeni nu mă reprezint pe mine, nu reprezint familia mea, ci repre-zint toţi cetăţenii municipiului Lupeni. Fie că m-au votat, fie că nu."Și vreau să rămân un om demn, să-mi pot privi concetăţenii în ochi, aşa cum o fac acum.

Ziarul Văii Jiului: Au acţiunile dvs. un caracter electoral?
Constantin Brânduşe:
Nu. Categoric nu! Oamenii au fost obişnuiţi ca opoziţia să tacă şi să se scuze cu lipsa majorităţii."Oamenii s-au obişnuit cu consilieri locali care au activitate, sunt vizibili doar în ultimele trei luni înainte de alegeri. Eu vreau să le demonstrez concetăţenilor mei nu că Resmeriţă nu poate administra oraşul, pentru ca asta e deja cât se poate de clar, ci că echipa mea are alternative viabile. Nu mă lupt cu Resmeriţă, ci le propun concetăţenilor mei să reclădim municipiul. Ceea ce e cu totul şi cu totul altceva.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter