29.10.2011,  12:47:57 | 0 comentarii | 832 vizualizari
De ce-mi doresc să scap Lupeniul de dictatura clanului Resmeriţă? (I)
de Ziarul Vaii Jiului

Scrisoare deschisă adresată cetăţenilor municipiului Lupeni de consilierul local Constantin Brânduşe 

 

Stimaţi cetăţeni ai municipiului Lupeni,

 

Cu toţii avem convingerea că situaţia în care se află, din punct de vedere economic şi social, localitatea în care trăim nu mai poate continua. Încă de acum 4 ani mi-am luat angajamentul de a veni în faţa dumneavoastră cu o altă ofertă politică prin care să readucem municipiul Lupeni acolo unde îi este locul: în elita localităţilor muncitoreşti din România. După ce, în calitate de consilier local, am avut ocazia să cunosc, ceva mai bine, situaţia în care se află administraţia locală din municipiul Lupeni pot să vă informez că situaţia economică şi financiară a oraşului nostru este de-a dreptul îngrijorătoare. 

Bugetul local este secătuit de tot felul de afaceri păguboase girate de administraţia condusă de un primar care nu a dovedit nicio viziune pentru dezvoltarea localităţii, deşi a avut la dispoziţie trei mandate pentru a face acest lucru. În tot acest timp banul public s-a cheltuit după voinţa unui singur om, miliarde şi miliarde de lei fiind aruncate efectiv pe lucrări de mântuială sau pe finanţări deseori dubioase. 

Despre toate aceste lucruri însă, primarul pe care l-aţi ales a refuzat să vă vorbească. A preferat să vă plângă pe umeri despre cât de greu e să fii primar într-un oraş sărac şi despre cât de mult este domnia sa vânat de adversarii săi politici. Când am intrat, gra­ţie votului a câteva mii de lupeneni, într-un consiliu local, aflat şi el din păcate la discreţia baronului local Cornel Resmeriţă, mi-am dorit ca prin intermediul meu măcar dumneavoastră, locuitorii Lupeniului, să fiţi permanent şi corect informaţi despre cum stau lucrurile. M-am lovit însă de o barieră inimaginabilă, pentru că la Primăria Lupeni legea tăcerii funcţionează asemeni “Omertei” siciliene. De anul trecut, din februarie, am solicitat primarului Resmeriţă o banală informaţie: ce valoare are şi din ce se compune datoria publică a municipiului nostru. Aveam informaţii că aceasta este de peste 250 de miliarde de lei, deci mai mare decât bugetul local pentru un an de zile. N-am obţinut informaţiile respective nici până astăzi, în ciuda faptului că am obţinut o decizie în acest sens şi din partea instanţelor de judecată. Pentru primarul Resmeriţă însă, se pare că aplicarea legilor de drept nu constituie însă o obligaţie. A dovedit acest lucru şi în privinţa altor decizii judecătoreşti, mult mai grave în ceea ce-l priveşte.

Între timp, datoriile administraţiei Resmeriţă cresc de la o zi la alta. Mai mult, s-a ajuns până acolo încât firme în care s-au pompat sute de miliarde de lei vechi pentru curăţenia oraşului se află astăzi în stare de insolvenţă şi faliment. Cu toate că, cel puţin pentru susţinerea uneia dintre ele - Prestcom Hercules, primarul Resmeriţă a girat bugetul local la bancă pe câţiva ani, iar un alt credit a fost luat până în 2027 (!) pentru a plăti o parte din datorii. Mă întreb şi eu, laolaltă cu miile de cetăţeni ai Lupeniului, pe ce s-au dus toate aceste miliarde din moment ce Lupeniul rămâne unul dintre cele mai insalubre localităţi din Valea Jiului ? Pe apa sâmbetei ? 

Sunt conştient de faptul că declinul economic al Lupeniului trebuie oprit în 2012, în al doisprezecelea ceas, înainte ca întreaga localitate să intre într-un definitiv faliment. Este unul dintre motivele pentru care, ca un cetăţean responsabil, conştient şi competent, am decis să-mi asum rolul de contracandidat al baronului roşu Cornel Resmeriţă. Alte şi alte motive vă voi oferi, în paginile acestui ziar, şi în săptămânile următoare. Iar toate aceste motive nu sunt doar ale mele, ci sunt ale miilor de cetăţeni din Lupeni care, chiar dacă poate încă se tem de posibile represalii din partea clanului Resmeriţă, se vor convinge până în vara anului viitor că puterea de a schimba această stare de lucruri este în mâinile fiecăruia. Iar eu nu sunt altceva decât, aşa cum mă cunoaşte toată lumea în acest oraş, garantul onestităţii, al corectitudinii şi al puterii de a schimba în bine soarta celui mai cunoscut oraş al Văii Jiului din toate timpurile. Împreună cred, asemeni înaintaşilor, că putem fi iarăşi ce-am fost, ba chiar mai mult decât atât. Dar întâi de toate, trebuie să scăpăm Lupeniul de dictatura clanului Resmeriţă !

(va urma)

Constantin BRÂNDUȘE

Consilier local

 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter