03.11.2011,  07:52:16 | 0 comentarii | 550 vizualizari
Într-un judeţ cu 7 municipii şi tot atâtea oraşe, / PSD Hunedoara l-a ales ieri preşedinte pe Laurenţiu Nistor, fost primar de... comună
de Ziarul Vaii Jiului

Ieri, la Deva, la Casa de Cultură Drăgan Muntean, a avut loc aşteptata Conferinţă extraordinară de alegeri a Organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD. Marea miză a conferinţei, aşa cum ştiam deja, a fost câştigarea postului de preşedinte al organizaţiei hunedorene.

În competiţie s-au lansat trei dintre liderii de marcă din judeţ: Florin Cazacu, Cosmin Nicula şi Laurenţiu Nistor - ultimii doi actuali parlamentari. La eveniment au participat Victor Ponta, preşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al partidului, precum şi preşedinţii organizaţiilor din Arad şi Alba. Din 626 de delegaţi nominalizaţi pentru această conferinţă extraordinară, au fost prezenţi 590. Din capul locului, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că nu este susţinătorul niciunuia dintre candidaţi. „În 2004 Cosmin Nicula m-a rugat să vin în campania electorală să-l susţinem pe Florin Cazacu la Brad. Când am ajuns la Brad, în fruntea oamenilor l-am găsit pe Laurenţiu Nistor. De aceea eu nu vă pot spune că-l susţin pe unul dintre cei trei, ci vă rog să vă alegeţi preşedintele”, a spus Ponta. 

 

Ponta arată nuiaua primarilor de la Uricani şi Lupeni

Înainte de a se desfăşura conferinţa propriu-zisă, preşedintele partidului a ţinut să facă unele consideraţii publice, dintre care cea mai directă a fost cea legată de disputa între primarii PSD-ului de la Uricani şi Lupeni.

„Vreau să cred că puneţi capăt discuţiilor din organizaţia PSD Hunedoara. Atrag atenţia primarilor de la Uricani şi Lupeni: sunteţi amândoi pesedişti, nu vă mai certaţi. Nu vreau să vă stricaţi energiile în bătălia internă. Am nevoie de amândoi primarii, dar dacă unul mai greşeşte va fi exclus din PSD”, a spus Victor Ponta. Preşedintele PSD a subliniat faptul că ambii primari sunt foarte orgolioşi, dar trebuie să lase orgoliile deoparte, pentru că oamenii din cele două oraşe ale Văii Jiului se bazează pe ei.

„Nu vreau să jignesc regimul lui Ceauşescu”

De asemenea, Victor Ponta nu a pierdut ocazia de a ataca virulent, din nou, actuala putere, cu referire directă la Guvernul Boc, considerat cel mai mare rău din societatea românească.

„Nimic nu e mai rău decât guvernarea Băsescu-Boc. Vom încerca să dăm jos Guvernul Boc prin moţiunea de cenzură. Noi nu vrem să fim alternativa la PDL, alternativa la lupta lui Băsescu cu Vîntu, pentru ca apoi să aflăm că e un război între prieteni. Eram tentat să compar regimul lui Băsescu cu regimul lui Ceauşescu. Dar riscam să jignesc regimul lui Ceauşescu. Cred că acest sistem este mai nociv decât perioada comunismului. România nu a avut până acum un conducător care să-şi urască poporul aşa cum îl urăşte Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte boicotarea Guvernului Boc, Ponta a declarat: „Moţiunea de cenzură va fi depusă când va fi momentul, după data de 16 octombrie, când va avea loc congresul PSD. În acest moment ne lipsesc 8 voturi”.

Trei, Doamne!, şi toţi trei...

În fine, în partea dedicată alegerilor propriu-zise, cei 3 candidaţi pentru funcţia de preşedinte a organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, în ordine alfabetică, şi-au susţinut discursurile.

 „Mai cu moţ”, prezentând un videoclip şi având oameni cu paleteţele promo printre delegaţii din sală, a fost Cosmin Nicula. Fiecare dintre candidaţi s-a străduit să capteze electoratul de partid în felul său.

Florin Cazacu a mizat pe cât de bine a mers PSD sub conducerea sa.

„Acum trei ani şi jumătate am fost ales preşedintele PSD Hunedoara. Am avut 5 campanii electorale, cu rezultate tot mai bune. Cheia de boltă a fost când am reuşit să fim pe locul întâi în Transilvania şi pe locul 3 la nivel naţional ca rezultate ale organizaţiei. Nu deţinem puterea în judeţ, iar cu un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean nu reuşim să atragem multe fonduri pentru primăriile conduse de PSD. Noi suntem cei care în 2012 putem impune un preşedinte la Consiliul Judeţean. V-aş propune să nu fim mercenari politici, să păstrăm unitatea partidului după aceste alegeri”, a spus Florin Cazacu. Parcă încercând să pună un pic de sare şi piper pe candidatura sa, Cazacu i-a făcut cadou lui Victor Ponta, pentru aniversarea sa care are loc astăzi, un tablou cu Avram Iancu. Nu ştim exact dacă astfel Cazacu a vrut să-l certe pe Ponta că nu a venit la Țebea sau, pur şi simplu, s-a pus bine cu şeful. Surprins de gest, Victor Ponta a declarat şugubăţ că a fost înspăimântat ca nu cumva să primească vreun tablou cu Che Guevara sau alţi revoluţionari de acelaşi gen. 

Cosmin Nicula a mers pe egalitatea şi fraternitatea de partid.

„Candidez pentru că ştiu că vă nemulţumesc multe lucruri în organizaţie, pentru că ştiu pe cine mă pot sprijini. În organizaţia noastră nu există calitate de mai membru de partid decât membru de partid. S-au promis multe în ultimele 3 săptămâni, dar în cabina de vot sunteţi singuri şi să votaţi pentru PSD”, a spus Cosmin Nicula.

Laurenţiu Nistor s-a bazat pe un mesaj de încredere în viitor.

„Când am ajuns în Parlament mi-am dat seama că acest lucru se datorează fiecărui membru PSD. Voi aţi avut încredere în mine, eu am încredere în voi. Am plecat la drum împreună, animaţi de convingerea că putem schimba în bine viaţa oamenilor şi de aceea acţiune, fermitate, determinare sunt cuvintele ce ne vor ghida de acum încolo”, a declarat Laurenţiu Nistor.

Laurenţiu Nistor a câştigat detaşat din primul tur

În urma numărătorii voturilor exprimate de către delegaţii la conferinţă, s-a ajuns la următoarele rezultate: Laurenţiu Nistor 336 voturi pentru, Florin Cazacu - 139, Cosmin Nicula - 105. Au votat 582 de delegaţi, un singur vot fiind declarat nul. Aşadar, în conformitate cu voinţa pesediştilor hunedoreni, noul preşedinte al organizaţiei este Laurenţiu Nistor.  Reuşita lui Laurenţiu Nistor nu este deloc întâmplătoare nici pentru pesedişti şi nici pentru analiştii politici. Nistor, deşi a preferat mai mereu să stea în linia a doua a conducerii PSD din judeţul Hunedoara, a fost personajul de bază în organizarea structurală şi în conceperea şi coordonarea strategiilor electorale şi de imagine. De asemenea, Laurenţiu Nistor a reuşit să aibă o activitate remarcabilă atât în organizaţiei, cât şi la conducerea Primăriei Șoimuş, dar şi în Parlamentul României unde, recent, a fost cooptat în conducerea grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor. Pentru celelalte structuri de conducere ale organizaţiei judeţene, data alegerilor va fi stabilită în următoarele două săptămâni.

 

 

Ponta vrea candidat câştigător pentru deputăţia de Haţeg

„Vreau să câştigăm colegiul de la Haţeg. Acum putem şi avem posibilitatea să avem încă un deputat ales şi nu vreau nicio scuză să nu-l câştigaţi. Să veniţi cu candidatul cel mai bun”, i-a avertizat Victor Ponta pe pesediştii hunedoreni.

 

 

Primele declaraţii ale preşedintelui Laurenţiu Nistor

„A fost o competiţie disputată şi asta pentru că toţi candidaţii au avut şi susţinere dar şi o activitate deosebită în partid, toţi am lucrat pentru binele partidului. Am câştigat deoarece am fost sprijinit de colegii mei, care au crezut în mine şi au muncit pentru această victorie. Miza noastră pentru viitorul apropiat este, evident, să câştigăm judeţul Hunedoara. Personal doresc să-i unesc pe toţi membrii noştri de partid într-o structură a cărei unitate să fie mai puternică decât oricând. Eu am pus la bătaie în această competiţie electorală experienţa mea de douăzeci de ani în acest partid”.

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter