29.10.2011,  13:57:14 | 0 comentarii | 737 vizualizari
Ultimele bombe jurnalistice de la conferinţa de presă a PRM: / Costel Avram: “Cum am abordat-o pe d-na ministru Udrea la Vulcan? Femeile frumoase îi iubesc pe viteji, dar mai mult pe îndrăzneţi!”
de Mihai BARBU

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (pe scurt PNDI) înseamnă, în cifre concrete, reabilitarea a 10.000 de drumuri judeţene. Consiliul Judeţean Hunedoara a oferit o listă Ministerului Dezvoltării, din care urmau să se aleagă şi să se includă în program drumurile care se pretau reabilitării şi care aveau cea mai nevoie de investiţii în infrastructură.

 

O întâlnire fericită

Din Valea Jiului au fost alese drumurile de acces spre obiectivele turistice montane: Parâng, Straja şi Pasul Vâlcan. Drumul judeţean spre Parâng începe de la intersecţia spre Voineasa şi continuă până la Telescaun. Ceea ce lipsea, în mod justificat, din program era porţiunea de la Telescaun până la Cabana Rusu, adică de la km 5 până la km 6 + 600. Investiţia ministerială ar urma să finalizeze drumul de la Cabana Rusu (km 6+600) până la Cabana IEFS (km 11+500). La ultima conferinţă de presă a PRM-ului, am aflat de la Costel Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, că „prin aprobarea bugetului pe 2011, consilierii au decis, implicit, şi finanţarea reabilitării drumului de 1,6 km de la Telescaun la Cabana Rusu. Acesta e un drum în pantă, cu multe serpentine, care dădea mari bătăi de cap şoferilor şi turiştilor în orice anotimp al anului. Acum, ce e sigur e sigur. Dacă drumurile spre Straja şi Pasu Vâlcan sunt, integral, la mâna Ministerului Dezvoltării, în Parâng lucrurile stau cu totul altfel. Avem alocaţi aceşti bani pentru a putea ajunge în condiţii civilizate (adică fără să ne rupem maşinile) din Petroşani până la Rusu. Preşedintele Mircea Moloţ, cu care colaborez foarte bine, m-a sprijinit în impunerea acestei investiţii în buget. El a înţeles exact că eu îmi iubesc Valea şi vreau să fac din ea un important obiectiv turistic. Aşa cum el are aceleaşi fireşti sentimente pentru Deva şi Valea Mureşului, aşa am şi eu pentru Petroşani şi pentru Valea Jiului. În plus, mai vreau să menţionez faptul că la inaugurarea telegondolei din Vulcan am avut o întâlnire fericită cu d-na ministru Elena Udrea, care mi-a promis ferm că va da bani, cu prioritate, drumurilor către obiectivele turistice majore din Valea Jiului. Faptul că am abordat-o direct, în timp ce aşteptam să urcăm în telegondolă, se datorează unui sfat pe care mi l-a dat un bun cunoscător al sufletului feminin: Femeile frumoase îi iubesc pe viteji, dar mai mult pe îndrăzneţi!”.

 

Un paradox petrilean: oraşul ar putea avea o mină în loc de două şi două azile în loc de unul! (Trăim vremuri de împliniri măreţe!)

Tot la Conferinţa de presă a PRM-ului, consilierul petrilean Emanoel Andronache a anunţat că preşedintele Corneliu Vadim Tudor l-a reclamat la Consiliul Europei pe ministrul Cseke Attila (acuzându-l de genocid) pentru închiderea, în România, a 67 de spitale. Deocamdată, potrivit unei statistici de ultimă oră, din cele 67 de spitale doar 11 vor deveni cămine de bătrâni. Ultima opţiune a lui Andronache ar fi transformarea fostului spital petrilean într-un centru de sănătate multifuncţional. (Potrivit ministerului de resort, centrele de sănătate multifuncţionale pot avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 de paturi, pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică). Deocamdată, aceasta este doar o idee a guvernului încă nefinalizată şi care nu are precizate nici normele de aplicare. Chestiunea delicată a închiderii celor 67 de spitale a fost, din punct de vedere uman, privarea comunităţii locale la accesul direct la serviciile de sănătate, iar din punct de vedere social, trecerea în şomaj a personalului TESA. La Petrila e vorba de 15 persoane. Consiliul local a vrut să salveze spitalul şi a votat, de fiecare dată, aşa cum au dorit cei care credeau că au idei salvatoare. N-a fost să fie. Acum, se pare că singura soluţie (de avarie) ar fi transformarea spitalului într-un azil de bătrâni. Aşa că, foarte curând, Petrila nu va mai avea două mine de cărbune ci doar una singură iar, în compensare, va avea două azile în loc de unul, aşa cum e în prezent. 

 

Cine-i om şi cine-i câine? 140 milioane de lei lunar pentru câinii comunitari! 

Șchiopu, consilierul de la Vulcan, a prezentat  un contract pe care l-ar dori semnat de administraţia publică vulcăneană şi Fundaţia pentru protecţia animalelor „Vier Pfoten” România reprezentată de d-na Ioana Tomescu. Acest contract de prestări servicii ar avea ca obiect „derularea proiectului de sterilizare, deparatizare, vaccinare antirabică, identificarea şi înregistrarea câinilor fără stăpân”. Serviciul de ecarisaj funcţionează la Vulcan din 1992 şi consumă, fără rezultate evidente, 140 milioane lei vechi pe lună. Consilierul Șchiopu propune o altă abordare a acestei delicate probleme. Ajunşi aici, credem că o consultare cu colegul nostru, Gheorghe Olteanu, ar fi mai mult decât oportună. Pentru că el iubeşte câini cu pasiune, ci nu doar la modul declarativ.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter