16.03.2009,  21:10:23 | 0 comentarii | 1093 vizualizari
Surpriză de proporţii la conferinţa organizaţiei municipale PSD Lupeni: / Sorin Vasilescu a fost ales preşedinte
de Gheorghe OLTEANU

Disciplină de partid exemplară la pesediştii din Lupeni 

Nu atât impusă, cât mai ales consimţită. La ora 10 a dimineţii zilei de sâmbătă, 14 martie, cei 109 delegaţi reprezentându-i pe pesediştii din cele şase organizaţii din Lupeni se strân­seseră, cum fuseseră convocaţi, la se­diul PSD de la Nivelt. Sala se umpluse cu mai bine de un sfert de oră înainte ca cei veniţi să asculte raportul conducerii organizaţiei privind activitatea din ultimii doi ani, să-i aleagă pe cei care vor face parte din noul birou executiv, pe preşedintele organizaţiei, şi să-i desemneze pe delegaţii la conferinţa judeţeană a partidului.

Nu voi insista mult pe raportul de activitate 

şi pe celelalte documente puse în discuţie, fiindcă în ele erau enume­rate chestiuni despre care presa a scris pe larg. Și care nu sunt o noutate, dat fiind că structura organizatorică a pesediştilor din Lupeni este cea mai omogenă şi puternică. Ca să spun altfel, e cea mai tare din parcarea care, pe hartă, se numeşte judeţul Hunedoara. Dacă zic că, din 2000 încoace PSD-ul din Lupeni a ras tot ce s-a putut rade în materie de alegeri, am spus tot ce era de spus. O asemenea mobilizare ca la carte - cum s-a văzut la pesediştii lupeneni, când au fost alegeri de orice fel - l-a dat gata şi pe preşedintele Mircea Geoană. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi, dar eu o ţin minte, pentru că mai marele PSD pe ţară a mărturisit treaba asta nu mai demult de anul trecut. Chiar la Lupeni, în campania de la alegerile generale, când a venit să-i binecuvânteze electoral pe Cristian Resmeriţă şi Cosmin Nicula, pe atunci candidaţi, acum deputat în Colegiul de Vest, respectiv, senator de Valea Jiului. Cineva spunea la conferinţă că, în noiembrie 2008, PSD Lupeni i-a “tras-o” atât de profesional PD-L-ului, încât portocaliii nu şi-au revenit nici acum. 

Cinstit, stau şi mă întreb pe cine o să mai impresionez 

dacă o să repet ceea ce ştie nu doar Lupeniul, ci toată valea? Că, sub Cornel Resmeriţă ca primar  şi preşedinte la organizaţia municipală PSD, Lupeniul a făcut paşi mari de tot pe calea dezvoltării urbanistice, a infrastructurii, a investiţiilor menite să lifteze confortul cetăţenilor, a creşterii protecţiei sociale pentru cei defavorizaţi, a modernizării instituţiilor de învăţământ, şi pomelnicul ar putea continua mult şi bine. Ca un edil şef care ştie ce mai este de făcut, Cornel Resmeriţă le-a reamintit oamenilor că, în momentul de faţă, bătaia peştelui se dă pe anveloparea blocurilor de locuinţe cu bani de la guvern. Și i-a îndemnat să se constituie urgent în asociaţii de proprietari/locatari, acolo unde acestea nu există. Deoarece, pentru început, adică în acest an, banii pentru operaţiunea aceasta vor ajunge doar pentru 700 de blocuri. În rest, schimbarea înfăţişării centrului vechi al Lupeniului, gaz la toate cartierele, drumuri, străzi, alei, puncte termice reabilitate, şcoli şi grădiniţe puse la punct, Palatul Cultural refăcut, cam asta ar fi, din punct de vedere urbanistic, în atenţia organizaţiei municipale PSD Lupeni în următorii doi ani.

Nu m-am mirat deloc văzând că, la pesediştii din Lupeni, 

disciplina de partid merge mână-n mână cu exprimarea liberă, fără oco­lişuri, a punctelor de vedere. Spun că nu m-a mirat treaba asta, fiindcă ştiam demult că însuşi Cornel Resmeriţă a încurajat permanent acest lucru. La punctul de pe ordinea zi rezervat discuţiilor sau în pauzele în care comisia număra voturile, i-am văzut şi i-am auzit pe oameni cum spun pe şleau ce gândesc. Ei nu sunt grijulii doar pentru ceea ce se petrece în “ograda” lor, ci văd mai departe, la judeţ şi în actul guvernării. Pe lupenari îi doare că, la Deva, au un preşedinte care umblă în baston, expresia unui domn, adică şi-a pierdut verticalitatea politică. Un altul îi cerea deputatului Cristian Resmeriţă să afle exact unde şi pe ce se duc banii pe care guvernul Boc vrea să-i împrumute de la FMI. Un altul, mult mai radical, a întrebat când se retrage PSD-ul de la guvernare, fiindcă “nu-i acolo locul nostru”.

Surpriza de proporţii, cum aţi aflat deja din titlu, a fost 

cea cu opţiunea lui Cornel Resmeriţă de a nu mai candida pentru un nou mandat la şefia PSD Lupeni. Domnia sa şi-a argumentat solid demersul: n-a reuşit să-l impună la Prefectura judeţului pe cel în drept să ocupe această funcţie: Sorin Vasilescu.

Prin maşinaţiuni şi îmbârligături de cea mai joasă speţă, de care nu sunt deloc străini Florin Cazacu, preşedintele PSD Hune­doara, şi Laurenţiu Nistor, secretar general, persoana propusă şi susţinută de o organizaţie puternică, aceasta din Lupeni, a fost scoasă din cursă în favoarea  omului împins în faţă de câteva organizaţii comunale PSD din judeţ. “Consider asta ca o nerealizare a mea şi de aceea îl propun pentru funcţia de preşedinte pe domnul Sorin Vasilescu”, a spus fostul preşedinte PSD în încheierea pledoariei sale. 

Sorin Vasilescu, ales în unanimitate, prin vot secret, 

de către pesediştii din sală, a mai fost la conducerea organizaţiei PSD Lupeni. Asta se petrecea între anii 1996-2003, când apele politicii româneşti nu se limpeziseră complet. Și în Lupeni, ca şi aiurea, existau partide de toate culorile, unele cu membri care încăpeau în ca­mera mică a unui apartament. Sorin Vasilescu, om tânăr şi ambiţios, şi-a dat seama că doar muncind pe brânci poate ridica prestigiul partidului. Ceea ce a şi a reuşit. În 2003, când a lăsat organizaţia în mâinile domnului Cornel Resmeriţă, aceasta îşi mărise substanţial numărul de membri şi câştigase o puternică experienţă politică. Într-un cuvânt, o structură puternică, invidiată, pe bună dreptate, de către celelalte formaţiuni politice din Lupeni. Structură căreia, iată, Cornel Resmeriţă a avut grijă să-i întărească vâna, făcând-o respectată de celelalte organizaţii locale PSD din Valea Jiului şi temută de adversarii politici. Aceasta-i, în câteva cuvinte, organizaţia PSD Lupeni a cărei cârmă a fost preluată, după şase ani, de Sorin Vasilescu. Noroc şi la mai mare!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter