29.10.2011,  16:43:04 | 0 comentarii | 516 vizualizari
Constantin Brânduşe / “La Lupeni, alianţa PNL-Resmeriţă nu poate fi discutată !”
de Ziarul Vaii Jiului

- Domnule Constantin Brânduşe, în calitate de preşedinte al celei mai puternice organizaţii PNL din Valea Jiului, cum vedeţi perspectiva alianţei politice PNL-PSD?

- Pentru noi, cei din municipiul Lupeni, această chestiune de ordin politic este puţin mai delicată şi ea trebuie abordată ca atare. Sigur că, privind lucrurile la nivel naţional, politica de alianţe pe care a demarat-o preşedintele PNL Crin Antonescu este una necesară. Inclusiv alianţa cu PSD este un compromis politic fără de care România nu va avea şansa să scape de guvernarea portocalie. În teritoriu însă, lucrurile stau un pic altfel. Există în România foarte multe localităţi unde, în mod special, liderii locali ai PSD-ului par croiţi după chipul şi asemănarea lui Traian Bă-sescu şi atunci, dacă noi facem o alianţă ca să scăpăm de răul pe care Traian Băsescu îl reprezintă pentru România, în plan local politica de alianţe trebuie să corespundă acestui ideal, şi anume acela de a scăpa unele oraşe şi chiar unele judeţe ale ţării de răul pe care actualii conducători îl reprezintă pentru comunităţile respective. Și o astfel de situaţie, cu părere de rău trebuie să o recunosc, există şi în municipiul Lupeni. Iată de ce o alianţă a PNL Lupeni cu un PSD la cârma căruia se află Cornel Resmeriţă nu poate exista. 

- Dar la nivelul judeţului Hunedoara, o astfel de alianţă funcţionează deja de câţiva ani?

- Sigur că da. Pentru că la nivelul judeţului, atât PNL cât şi PSD au avut şi au oameni de certă valoare morală. Aşa cum şi domnii Mircia Munteanu şi Florin Cazacu sunt oameni respectaţi atât în PNL cât şi în PSD, la fel domnii Mircea Ioan Moloţ şi Laurenţiu Nistor sunt astăzi lideri politici demni atât de respectul liberalilor cât şi al social-democraţilor. Cu astfel de oameni, constituirea unei alianţe politice este onorabilă.

- De ce nu este posibilă o alianţă similară la nivelul municipiului Lupeni?

- Pentru că ea ar fi echivalentă, cel puţin pentru noi, liberalii, lipsită de orice demnitate politică şi umană. Nu poţi să te aliezi cu un partid care este în stare să-şi sacrifice ani la rândul electoratul doar pentru a face mendrele unui om avid de putere, orbit de îmbogăţire şi fără pic de consideraţie pentru comunitatea din care face parte. Nu poţi să te aliezi cu un om dovedit de justiţie drept turnător la Securitate, dar care şi-a câştigat poziţia prin fraudă, declarând în fals (şi încă de trei ori !) că nu a făcut aşa ceva. Nu poţi să te aliezi cu un primar în funcţie care nu a făcut absolut nimic nici măcar pentru propriul electorat, nu mai vorbesc aici de întreaga comunitate locală din Lupeni care se zbate de mai bine de un deceniu într-o nemeritată stare de sărăcie şi neputinţă. Nu poţi să te aliezi cu un om care vede propriul partid ca pe o feudă şi care e în stare să te vândă chiar şi “duşmanului” dacă are ceva de câştigat din asta. Vreau să vă spun, cu toată responsabilitatea, ca să închidem toate discuţiile şi zvonurile care circulă deja prin Lupeni pe această temă, că la Lupeni, o alianţă PNL-Resmeriţă nu poate fi discutată !

- Am auzit însă recent, alţi colegi liberali din Vale spunând că alianţa PNL-PSD va funcţiona peste tot în Valea Jiului…

- Eu le-aş recomanda acelor “colegi” care, cu de la sine putere, se erijează în purtători de cuvânt ai liberalilor din toată Valea Jiului, să-şi vadă de propria organizaţie. Să nu vină cei care nu au fost capabili să fie validaţi în funcţie de propria organizaţie să ne spună ce avem noi de făcut la Lupeni. Pentru că noi ştim foarte bine ce avem de făcut, iar dacă în PNL există oameni dispuşi să creeze astfel de diversiuni pentru o lucrare-două în plus, îi atenţionez public să renunţe.

- Bine, dar cel puţin în acest moment, o alianţă cu PSD v-ar avantaja din punct de vedere personal. După cum am văzut în unele sondaje, chiar şi în cele comandate de lideri ai PSD, vă clasaţi, în mod detaşat, peste Cornel Resmeriţă în ceea ce priveşte încrederea şi intenţia de vot a cetăţilor din Lupeni. O alianţă cu PSD v-ar asigura nu doar candidature ci şi alegerea în funcţia de primar, încă din primul tur al alegerilor din 2012.

- Aici, la Lupeni, nu este vorba despre sondaje sau despre cum poţi ajunge sau nu primar. Aici este vorba în primul rând despre demnitate, despre corectitudinea, despre onoare, despre cuvântul dat în faţa cetăţenilor. Eu mi-am dat cuvântul în faţa cetăţenilor din Lupeni, fie ei simpatizanţi ai PNL, PSD, PRM, UDMR sau chiar PD-L, să susţin dezvoltarea acestei comunităţi şi să fac tot ceea ce îmi este în putinţă să scap acest oraş de dictatura clanului Resmeriţă. Doar nu vă imaginaţi că pot face acest lucru mergând în campanie electorală cot la cot cu seniorul şi juniorul Resmeriţă. Sigur că, în calitatea mea de lider politic responsabil, nu închid porţiale dialogului cu oamenii oneşti din PSD Lupeni şi nici din celelalte formaţiuni politice locale. Deseori, alături de aceştia, susţin în Consiliul local proiectele bune pentru comunitate, pentru cetăţeni aşa cum tot cu aceşti oameni oneşti reuşit, tot mai des, în Consiliul local, să blocăm şmecheriile pe care primarul şi clica sa încearcă să ni le vâre pe gât, încercând să scoată castenele pe care le-a aruncat în foc, cu mâna noastră.

- Nu vă e teamă de trădare, mai ales că au mai existat speculaţii pe această temă şi după alegerile din 2008?

- Nu. Eu stau zilnic de vorbă cu cetăţenii din Lupeni şi, fie că sunt sau nu simpatizanţi ai PNL sau ai PSD, oamenii sunt cei care mă asigură că poate nu le place trădarea, dar în mod cert îi urăsc pe trădători şi turnători.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter