03.11.2011,  11:43:46 | 0 comentarii | 445 vizualizari
S-a mai născut un partid de centru-stânga! / U.N.P.R. are principii... social-democrate
de Corneliu BRAN

Acvila social-democrată. De 1 mai 2010 am aflat cu toţii că noul partid de orientare centru-stânga, UNIUNEA NAȚIONALÄ‚ PENTRU PROGRESUL ROMÂNIEI (U.N.P.R.), va fi condus de Marian Sârbu - preşedinte, Gabriel Oprea - preşedinte executiv şi Cristian Diaconescu - preşedinte de onoare.

Aşa au stabilit cei 430 de delegaţi din toată ţara ai U.N.P.R.–ului, care au ales sâmbăta trecută prin vot conducerea noii formaţiuni politice de pe scena politică românească. De reţinut este aspectul că primii oameni din partid sunt foşti membri de bază ai Partidului Social Democrat, atât cei trei anunţaţi mai sus, cât şi primarul Neculai Onţanu - secretarul general al U.N.P.R., dar şi alţii, cu funcţii mai mici. Tot la congresul extraordinar din data de 1 mai au fost aleşi şi cei 15 vicepreşedinţi, delegaţii alegând şi pe cei 380 de membri ai Consiliului Naţional, pe cei 15 membri ai comisiei de arbitraj şi pe cei nouă membri ai comisiei de cenzori. Tot la Congresul extraordinar a fost adoptat şi Statutul U.N.P.R. precum şi sigla acestui partid, care reprezintă o acvilă.

Conferinţă de presă. Nu au trecut decât şase zile de la primele silabe ale „bebeluşului” politic, că deja ne şi vin veşti privind organizarea acestui partid în teritoriu, semn că lucrurile la această formaţiune politică se mişcă destul de repede, cel puţin în prima fază, ceea ce nu e rău deloc pentru un partid nou înfiinţat. Spunem asta deoarece vineri, 7 mai, reprezentanţii judeţului Hunedoara şi, fireşte, şi ai Văii Jiului din cadrul U.N.P.R., s-au prezentat în faţa presei, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în sala de protocol al unui cunoscut restaurant din Petroşani.

În judeţul Hunedoara - 3.000 de adeziuni/ Conducerea interimară judeţeană şi locală (ne referim la localităţile din Valea Jiului), reprezentată prin Emil Biber, preşedintele interimar la nivel judeţean, Ioan Reisz, Ionel Puşcaş şi Ilie Martin s-au aflat pentru câteva zeci de minute faţă în faţă cu presa din Valea Jiului. Scopul întâlnirii a fost clar, acela de a se face cunoscut şi în Valea Jiului noul partid. O zonă cunoscută ca fiind una majoritară de stânga în ultimii 20 de ani şi nu numai, de unde UNPR speră ca la viitoarele alegeri să atragă cât mai multe voturi. Și, bineînţeles, până atunci, cât mai mulţi membri. Deşi nu sunt decât câteva zile de la naşterea oficială a acestui partid, am aflat de la reprezentanţii acestui partid  că Uniunea Naţională pentru Progresul României este deja constituită la nivelul tuturor oraşelor şi municipiilor judeţului Hunedoara, organizaţiile locale fiind create, existând deja în judeţ peste 3.000 de adeziuni politice! Se mai aşteaptă doar o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Bucureşti pentru a se putea trece la alegerile funcţiilor de partid din formaţiunile judeţene şi cele din municipiile şi oraşele patriei. Chiar din prima frază, preşedintele interimar judeţean Emil Biber, profesor, şi-a reglat tirul înspre PSD, semn că de la acest partid se doreşte, în prima fază, recrutarea a cât mai multor membri şi simpatizanţi, nemulţumiţi deocamdată de rezultatele politicienilor social-democraţi: „U.N.P.R. îşi propune ca drept obiectiv promovarea unei guvernări progresiste şi asigurarea stabilităţii politice pe termen lung în ţară. S-a constatat că politicile moderne de stânga nu sunt reprezentate în România de nicio fracţiune politică. În prezent, discursurile practicate în politica de stânga, promovate de PSD, prelungesc sărăcia şi dispreţuiesc statul”. Tinerii şi clasa muncitoare au fost a doua ţintă clară, în discursul preşedintelui interimar: „Se doreşte ca noul partid de centru-stânga, U.N.P.R., să fie un partid mobil, pragmatic, progresist, care să propulseze cu adevărat tineretul şi să câştige o încredere deplină în ţară. Fiind un partid de stânga se canalizează, în primul rând, pe reconstrucţia României şi pe promovarea idealului muncitoresc, dorindu-se câştigarea electoratului tânăr, care, pe viitor, să ducă la asigurarea locurilor de muncă pentru aceştia”. Ca şi principii fundamentale, conform aceluiaşi Emil Biber: „Se doreşte o democraţie profundă şi coerentă, statul progresist să fie cu adevărat în slujba cetăţeanului, fiind asigurate dezvoltarea, valorificarea şi protejarea capitalului uman, oportunităţile economice pentru toată lumea şi energia curată într-un mediu sănătos”. Rămâne să vedem pe viitor cum vor fi canalizate acţiunile acestui partid, în mod concret, prin fapte şi atunci vom putea cu toţii să ne dăm seama de viitorul acestei noi formaţiuni politice de centru-stânga.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter