29.10.2011,  11:56:56 | 0 comentarii | 543 vizualizari
Cui îi este frică de demisia consilierului local vulcănean Marin Coltescu?
de Gheorghe OLTEANU

Ieri, s-au împlinit zece zile lucrătoare de la data ţinerii şedinţei Consiliului Local al municipiului Vulcan. Termen la care, conform legii, hotărârea de consiliu - cea în care şaptesprezece consilieri locali din cei nouăsprezece au luat act de demisia lui Marin Coltescu, colegul lor pesedist - urma să fie trimi­să Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara.

 

Aşa zice legea,

dar, se pare, nu la fel ar fi zis primarul Gheorghe Ile şi, mai ales, viceprimăriţa Angela Stoica. Căreia, temându-se pe zi ce trece că-şi va pierde funcţia, se aude că i-ar trece prin cap fel de fel de idei şi variante de lucru. Dintre care cea mai nouă ar fi aceea că, dacă eu nu mai sunt viceprimar, nici consiliul local actual nu va mai exista. Sau, conform altei versiuni, voi pleca cu Alina Cîrstoiu de mână. Să spunem că aşa va fi, i-am auzind comentând pe unii. Alina Cîrstoiu sigur are unde să meargă. Dar Angela Stoica unde se va duce? În afară de acasă, desigur. 

 

Pare-se 

că, în tot răstimpul acestor zece zile, mai marii din Primăria municipiului Vulcan ar fi exercitat presiuni, pentru ca hotărârea de consiliu de la ultima şedinţă să nu plece la Prefectură. Din punctul de vedere al primarului Gheorghe Ile, aşa cum şi l-a expus el însuşi la spartul - pentru că nu pot spune sfârşitul - şedinţei, aceasta nici nu ar fi avut loc, iar despre o hotărâre nici vorbă. Plus că, după el, Marin Coltescu rămâne pe mai departe incompatibil şi nu i se va recunoaşte locul lăsat vacant. Cu alte cuvinte, dacă, până acum, nu mai ştia cum să-l dea afară din consiliul local pe pesedistul Marin Coltescu, acum acesta nu poate pleca nici măcar demisionând de bunăvoie! Tare de tot, să recunoaştem.

 

Primul care s-a interesat

de soarta hotărârii de consiliu din septembrie a fost Ioan Dorel Șchiopu. Asta s-a întâmplat alaltăieri, marţi, 11 octombrie, când consilierul local PRM s-a dus la primărie. A găsit-o şi a vorbit numai cu Angela Stoica. Aceasta i-a spus că, neintrându-se în ordinea de zi, nu s-a ţinut nicio şedinţă şi, aşadar, nu s-a luat nicio hotărâre. Exact punctul de vedere susţinut de primar. “Ceea ce este complet fals”, comentează Ioan Dorel Șchiopu. Pe care l-a amuzat şi alt fapt auzit. Unul comic de tot. Anume că un consilier pedelist i-a zis că-i va da în judecată pe preşedintele de şedinţă, pe toţi consilierii PSD, PNL şi pe cel PRM, pentru a-şi căpăta banii pentru şedinţa ordinară din septembrie. Asta, fiindcă, a motivat pedelistul respectiv, Ile i-a zis că el nu dă banii pentru o şedinţă care nu a avut loc!

 

Consilierul liberal

Constantin Dragu, preşedinte de şedinţă, a fost în vizită la primărie a doua zi. Miercuri, 12 octombrie. Omul nu s-a dus, însă, cu mâna goală. Aflând de la peremist cam cum stau treburile în instituţie, a luat cu sine hotărârea de consiliu pe care el şi consilierul local liberal Alina Anamaria Cîrstoiu o redactaseră în dimineaţa aceleiaşi zile. Plus o adresă de înaintare în care se solicita ca hotărârea să fie înregistrată, contrasemnată - conform art.48, alin.2 din Legea 215/2001 - de către secretarul Primăriei municipiului Vulcan şi trimisă neîntârziat Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara. “Din punctul meu de vedere - comenta pe acest subiect liberala Alina Anamaria Cîrstoiu -, este inadmisibil şi nici nu concep ca un consilier local să întocmească o hotărâre - aceea cu demisia domnului Marin Coltescu în cazul de faţă -, iar aceasta să nu plece la Prefectură. Indiferent de lipsurile pe care le-ar avea!”.

 

Ceea ce 

s-ar fi petrecut, în biroul viceprimăriţei, după depunerea şi înregistrarea hotărârii aduse de liberalul Constantin Dragu nici nu mai e necesar să fie redat aici. Ajunge şi dacă doar vă imaginaţi. Noroc cu primarul Gheorghe Ile care a avut mai multă minte şi a pus capăt urletelor... pardon, discuţiei.

 

După-amiază,

pe când redactam acest articol, am primit şi confirmarea faptului că hotărârea privind demisia pesedistului Marin Coltescu şi declararea ca vacant a locului lăsat de el era pe picior de plecare către Prefectura judeţului Hunedoara. Documentul este însoţit de o notă de obiecţiuni formulate de secretarul Primăriei municipiului Vulcan. Curios pentru toată lumea este ce va fi de acum încolo. “Ar fi de tot râsul, culmea penibilului, chiar, şi-a dat cu părerea peremistul Ioan Dorel Șchiopu, dacă prefectul ar contesta demisia pesedistului Marin Coltescu. Oricum ar fi o premieră de când există instituţia prefectului în ţara aceasta!”.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter