03.11.2011,  18:15:09 | 0 comentarii | 517 vizualizari
Cum s-a răspândit microbul OTV, sau... / „Varianta Cojocaru” promovată în Valea Jiului
de Alina PIPAN

Domnul Dănăilă „colectează” semnăturile. Nu mulţi dintre noi au auzit de „Varianta Cojocaru”. Varianta Cojocaru este o iniţiativă, născută legislativă, dar care este pe cale să moară speranţă. Singurul post de televiziune care promovează această iniţiativă este OTV-ul.
Aurel Dănăilă este un pensionar din Petroşani care îşi doreşte foarte tare ca această iniţiativă legislativă să intre în vigoare. Ce-l supără cel mai tare este faptul că unii s-au îmbogăţit peste noapte iar alţii mor de foame. Pentru a regla aceste diferenţe economico-sociale frapante, „Varianta Cojocaru” i se pare pensiona­rului favorabilă. O consideră pretabilă societăţii şi chiar o soluţie viabilă pentru a ne scoate din starea de criză actuală. Cu toate acestea, mai sunt câteva zile până ce iniţiativa legislativă va fi îngropată. Aceasta pentru că, pentru a fi promovată, susţinătorii ei trebuie să adune un număr de peste un milion şi jumătate de semnături. Din nefericire, pensionarul nostru nu a reuşit să adune decât vreo câteva zeci. „Nimeni nu este interesat să semneze pentru susţinerea acestei legi pentru că nu o cunosc. Åži nici nu se doreşte popularizarea acesteia. Eu cred că lumea ar trebui să cunoască această iniţiativă. Dacă ar şti lumea despre ce este vorba, ar susţine iniţiativa”, ne spune Aurel Dănăilă.
Constantin Cojocaru formulează astfel iniţiativa:
Legea Cojocaru priveşte despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român
Art. 1. În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publi­ce va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regii­lor autonome create prin aplicarea prevede­-rilor Legii 15/1990.
Art. 2. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.
Art. 3. Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.
Art. 4. Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.
Art. 5.  Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Art. 6.  Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fie plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.
Art. 7. Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.
Art. 8. Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.
Art. 9. Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele băneşti cores­punzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter