07.11.2011,  23:51:02 | 0 comentarii | 1134 vizualizari
Un exemplu de urmat, sportivii de la MASIBO
de Ziarul Vaii Jiului

Pagini întregi şi minute bune sunt  alocate zilnic, de media scrisă şi vizuală sportului, de fapt fotbalului, care s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de adevărata sa valoare. În tot acest timp, un grup de tineri sportivi din Petroşani, mici karatişti, excaladează accelerat în obţinerea de noi recorduri: Clubul Masibo.
Cum au ajuns acolo? I-a sprijinit presa?! I-a sprijinit vreun acţionar de tipul celora care îşi sacrifică banii pentru a avea rezultate? I-a sprijinit guvernul? Nu cred că este  necesar un răspuns. Aceşti copii au reuşit în primul rând datorită talentului şi datorită familiilor. Cu toate acestea ştiri despre ei
s-au scris prea puţin, ştiri ce se strecoară timid şi neobservat aproape, în colţurile ziarelor.
Clubul Masibo Petroşani împlineşte 15 ani de activitate anul acesta pe data de 15 martie. Elevii clubului şi-au făcut şi un imn care a început sa fie cunoscut şi de cluburile din alte oraşe datorită rezultatelor extraordinare pe care le-au dobândit, atât la competiţiile din ţară, cât şi la cele din afara acesteia, mai exact la Barcelona. „Noi Masibo ne numim şi din Petroşani venim/ De la munte pân` la mare, clubul nostru-i cel mai tare’’. Sportivii sunt împărţiţi în 4 ca­tegorii şi anume: minicadeţi (12 –13 ani), cadeţi (14 – 15 ani), juniori ( 16 – 17 ani) şi seniori ( 18 +).
Într-o mică discuţie cu antrenorul clubului, Radu Polifronie, acesta a spus că nu există sponsori. Aceşti sportivi sunt ajutaţi în mare parte de părinţi. Anul trecut au beneficiat de mici ajutoare din partea Consiliului Judeţean şi din partea  Primăriei Petrila. Nu sunt de ajuns aceste sume infime care sunt alocate clubului. Din acestea nu poţi face nici măcar o deplasare cu tot ce include ea. În ciuda acestui fapt, datorită talentului, 14 sportivi au reuşit performanţa de a avea dublă legitimare: atât la Masibo cât şi la clubul Dinamo Bucureşti. Pe viitor antrenorul îşi doreşte să aibă o întâlnire cu Ministrul Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru a-i  prezentata problema cu care se confruntă aceşti sportivi care muncesc din greu aproape zilnic pentru a face performanţă şi pentru a cuceri toate medaliile posibile.
La ultima cupă la care au participat, Cupa Iancu de Hunedoara, elevii clubului s-au întors victorioşi având ca de fiecare dată rezultate impresionante: la KUMITE individual au fost medaliaţi:
locul I: Leonte Robert, Condescu George, Manescu Ionut, Berzescu Gheorghe, Perdivara Narcis, Dinea Andrada, Malauta Miruna, Tinca Alina.
locul II: Stan Madalina, Hututuc Cyntia Vanes, Urdea Ioana, Tudor Ionela.
locul III: Tulbure Eric, Mununar Mircea, Ionascu Daniel, Paducel Razvan, Sarbu Claudiu, Valceleanu Catalin, Dupir Alexandru, Petrea Andreea, Susu Ciulita Mihaela, Seliste Ana-Maria, Ster Popa Madalina,Tudor Ionela.
Pe echipe, la această categorie senioarele (Tinca Alina, Tudor Ionela, Preoteasa Oana) de la Masibo au obţinut locul al II-lea.
De asemenea rezultate îmbucurătoare au fost si la KATA:
locul I - Ipate Ionut, Seliste Ana-Maria, Perdivara Narcis, Dinea Andrada,.
locul II - Gaman Ștefan, Tinca Alina, Vasilache Florin, Musteaţă Claudiu, Stan Madalina, Urdea Ioana.
locul III -  Trofim Alexandru, Ster Popa Madalina, Serean Oana, Preoteasa Oana, Tudor Ionela, Leonte Robert, Mununar Mircea, Csibi Eduard, Grigore Nicolae, Stefanescu Emanuel, Hututuc Cyntia Vanes.
După cum se vede, clubul MASIBO Petroşani are rezultate remarcante. Cele de mai sus sunt scrise ca un modest omagiu dedicat acestor adevărate valori, care muncesc din greu, neavând sprijin financiar prea mare. Aceşti sportivi contribuie ge­neros la schimbarea percepţiei asupra unui oraş neîndreptăţit, dar care prin marketingul pe care îl face propria noastră presa, îşi merită oarecum soarta. Atitudinea acestor sportivi va da roade într-o bună zi şi atunci toată lumea va înţelege suprema onoare de a nu primi onoruri ieftine, aşa cum este mediatizarea excesivă a ramurii sportului amintit!.
Maria Patricia Corlan
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter