06.11.2011,  15:27:46 | 0 comentarii | 437 vizualizari
Către Compania Naţională a Huilei Petroşani / Domnului director general inginer Jujan Constantin
de Ziarul Vaii Jiului

Urmare discuţiilor avute cu dumnea­voastră în data de 13.08.2009, referitor la eliberarea adeverinţelor necesare recalculării pensiilor, alăturat vă înaintăm în copie actele legislative din care rezultă că veniturile în natură realizate sub formă de gratuităţi sunt considerate venituri salariate, conform precizărilor făcute de către Ministerul de Finanţe prin adresa nr. 341383/14.06.2000.
Vă rugăm să dispuneţi eliberarea adeverinţelor necesare în acest sens, la solicitarea pensionarilor care au lucrat în cadrul C.N.H. Petroşani, respectiv C.M.V.J. şi R.A.H. Petroşani. De asemenea în acelaşi scop rugăm eliberarea adeve­rinţelor cu veniturile suplimentare obţinute (sporuri şi adaosuri, indife­rent dacă au fost permanente sau nu) în conformitate cu art. 1 pct. 6 din Legea 250/2007 şi art. 1 pct. 7 din Ordinul 680/ august 2007 la recalcularea pensiilor:

- Sporul de acord obţinut de

personalul de execuţie direct

productiv din abataje;

- Indemnizaţia lunară pentru unele activităţi prestate suplimentar funcţiei de bază de către lectori la şcolile de calificare;

- Sumele obţinute pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal;

- Sumele acordate cu ocazia ieşirii la pensie;

- Premiile anuale şi cele din cursul anului sub diferite forme, altele decât cele reprezentând participarea salariaţilor la profit;

- Sumele plătite conform legii sau contractelor colective de muncă (al 13-lea salariu, premii de vacanţă, premii acordate cu ocazia sărbătorilor naţionale în vigoare, indemnizaţia pentru concediu de odihnă neefectuat, diurnele de deplasare, precum şi alte sume reprezentând venituri curente sau aferente perioadei anterioare etc.).

Cunoaştem punctul de vedere al Casei Naţionale de Pensii Bucureşti, care încearcă interpretări eronate ale actelor legislative, să restricţioneze veniturile suplimentare care au făcut parte din venitul brut realizat, la recalcularea pensiilor. Însă o parte din colegii noştri pensionari care au activat la I.C.P.M. Petroşani au dat în judecată şi au câştigat atât la Tribunalul Hunedoara cât şi la Curtea de Apel Alba Iulia dreptul de recalculare a pensiilor cu sporul de acord pentru munca prestată în acord

gradual.

C.N.P.A.S. Bucureşti, prin casele teritoriale şi locale de pensii, încearcă prin orice mijloace să influenţeze în mod negativ compania şi unităţile din subordine să elibereze adeverinţe cu veniturile suplimentare realizate ori obţinerea acestor adeverinţe este un drept al nostru câştigat prin munca prestată în perioadă de activitate.

În speranţa că am fost înţeleşi, noi, pensionarii Văii Jiului, vă urăm sincere felicitări pentru noua dumnea­voastră funcţie şi vă dorim succes în activitatea de zi cu zi a dumneavoastră şi a companiei pe care o conduceţi.

Petroşani 18.08.2009

Liga Sindicatului Pensionarilor Minieri

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter