03.11.2011,  09:18:42 | 0 comentarii | 483 vizualizari
Din trei figuri şi trei mişcări, ca la mină, / Gheorghe Ile rezolvă - pompieristic, desigur - câteva din problemele Spitalului Vulcan
de Gheorghe OLTEANU

La şedinţa de luni, 12 iulie, a Consiliului de Administraţie al Spitalului municipiului Vulcan a fost aşa cum mi-am închipuit când am scris. Persoanele neivitate să participe, membrii supleanţi ai consiliului şi doamna asistentă şefă care le reprezintă pe cadrele medicale medii, au avut motiv serios să se supere.

 

Ei, mai lăsaţi şi voi, 

că nu s-a discutat nimic special, le vor fi zis membrii “plini” din consiliu. Da, nu s-a discutat cine ştie ce în acea primă şedinţă de luni, dar era, totuşi, bine ca să fi fost prezentă toată lumea. Fie doar pentru ca să se vadă la faţă. Cel mai interesat de toate cele ce priveşte situaţia spitalul a fost - ia să văd dacă ghiciţi! -, fireşte, domnul jurist Maricel Cândea. Braţul drept, acum neînarmat, al primarului Gheorghe Ile, reprezentantul acestuia în Consiliul de Administraţie al Spitalului municipiului Vulcan. Pe domnul prof. Simion Spiridon, reprezentant în acelaşi consiliu, dar din partea Consiliului Local Vulcan, l-a interesat şi altceva. Medicamentele compensate pe care i le-a prescris doctorul. Mi-a spus asta dumnealui însuşi, la telefon, luni după amiază, cu câteva minute înainte să intre în şedinţa aceea.

 

Ședinţa a fost cum a fost,

dar mai interesant a fost ce s-a petrecut a doua zi, marţi. Când, la solicitarea personalului medical, la spital a venit primarul Gheorghe Ile. Care, cât a vorbit, a sărit, în modu-i caracteristic, de la una la alta. Le-a spus, bunăoară, medicilor care erau cu ochii pe el că, de azi, adică de marţi, nu mai aveţi manager la spital! Oamenii au rămas complet aiuriţi. Cum vine asta? E normal ca, odată cu numirea unui nou consiliu de administraţie, acesta să anunţe concurs pentru ocuparea postului de manager. Dar, până atunci, nu laşi spitalul fără conducere. Până la urmă, la o zi după asta, s-a lămurit chestiunea. Conducerea de până acum va asigura interimatul până la desemnarea noului manager al spitalului. Pe surse am aflat că şanse mari de a ocupa acest post râvnit de foarte mulţi îl are domnul Simion Spiridon. Pe care mulţi îl văd capabil să rezolve problemele din prezent ale acestui aşezământ spitalicesc şi să-i asigure stabilitatea şi garanţia continuării existenţei sale.

 

Tot de la primar

au emanat, în acea şedinţă de marţi, şi câteva dintre direcţiile pe care le are în vedere administraţia publică Vulcan, pentru rezolvarea unor probleme curente ale spitalului. S-o luăm pe cea a curăţeniei de pe holuri şi din saloane. Pe asta Gheorghe Ile a tranşat-o rapid: nu mai e nevoie de femei de serviciu, pentru că-i aducem pe cei de la ajutorul social. Vă daţi seama ce-a fost acolo! Treaba asta a stârnit zâmbete şi i-a dat pe spate pe cei de la spital! Cineva ar fi comentat ceva cum că-i aduceţi cu odorizantul lor natural cu tot? Păi cum se poate să dai pe gură aşa ceva? La un spital, infirmierele şi femeile de serviciu ştiu cum se fac soluţiile alea cu care dezinfectează şi se spală. E, totuşi, vorba de un personal instruit cât de cât, care e selectat, ca să lucreze în domeniul spitalicesc. Hai, dom’le, că ne râde lumea! Cum să iei din cei care năduşesc la rigole sau nu mai ştiu pe unde şi să-i bagi la curăţenie în spital?

 

Pe surse

ne-a ajuns la urechi că, la palierul superior al Primăriei Vulcan, s-ar fi vorbit că, odată preluat, edilii municipiului vor intra în forţă în spital. Iniţial, am crezut că cei care intenţionează asta o vor face utilizând ambulanţa. Dar nu. Era vorba de altceva. În forţă înseamnă curăţenia spitalului făcută cu oameni de la ajutorul social, contabilitatea acestuia ţinută de contabilii din primărie, şi fără jurist. Că nu mai e nevoie de aşa ceva în instituţia spitalicească, din moment ce are primăria destui. Pe unul dintre ei, şi nu unul oarecare, chiar în consiliu de administraţie 

 

Nu ştiu cum, însă, va fi rezolvată problema

ridicată de către o doamnă doctor. Care, fără pic de teamă, a cutezat şi i-a vorbit primarului despre lipsa asistentelor medicale la secţia de nou născuţi, care urmează să fie deschisă în curând. Multe dintre asistentele medicale care au lucrat în această secţie sunt în Italia, iar cele care au rămas îşi fac deja bagajul, ca să ajungă şi ele acolo. Se rezolvă şi asta, i-ar fi replicat rapid primarul. După care - cuvinte din care nimeni nu a înţeles nimic - ar fi adăugat ceva de genul bine că sunt pensionari care se duc şi lucrează la Lupeni. Problema personalului unui spital, cum este şi cel din Vulcan, nu se rezolvă una-două, bătând din palme, aşa cum crede primarul. Aici e vorba de oameni calificaţi, care sunt încadraţi pe posturi în urma unui concurs. Nu poţi vorbi, că lasă, luăm vreo cinci fete de la şomaj şi le facem asistente! Nu ştiu care bolnav ar fi dispus să se dea mâinile unei astfel de asistente. Gheorghe Ile în niciun caz nu cred că ar face asta. Exemplul ni l-a oferit el însuşi. Ne-a arătat că, în ce-l priveşte, Tg. Mureş e mai aproape decât spitalul din spatele fabricii de confecţii...Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter