03.11.2011,  12:41:11 | 0 comentarii | 502 vizualizari
Comisia de urbanism a Consiliului Local Vulcan tratează cu duritate chestiunea construcţiei ilegale a bateriei de trei garaje
de Gheorghe OLTEANU

Ieri, am intrat în posesia unui alt document care face referire la construcţia ilegală a bateriei de trei garaje din Vulcan. Și acesta, ca şi cel prezentat în ziarul de marţi, este unul oficial, deoarece are pe el semnăturile membrilor comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, protecţia mediului şi turism.

 

Aşa cum, de fapt, v-am mai zis, membrii acestei comisii s-au întâlnit în după-amiaza zilei de luni, 12 aprilie. S-au autosesizat după apariţia în numărul din acea zi a articolului care-l viza pe consilierul local Pompiliu Barbu şi ale sale trei garaje puse unul lângă altul „într-o baterie”. 

În solicitarea făcută în scris Compartimentului Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Protecţia Mediului şi Turism şi Compartimentului Cadastru, comisia solicită, cităm fără să mişcăm vreo virgulă de la locul ei, dar nici să punem vreuna acolo unde e cazul, „identificarea parcelei de teren pe care se construiesc 3 (trei) garaje situate în zona gării, a proprietarului acestui teren precum şi existenţa autorizaţiei de construcţie şi aprobările necesare”. „...în cazul în care construcţia s-a ridicat fără existenţa autorizaţiilor necesare, solicităm Serviciului de Resort din cadrul Primăriei municipiului Vulcan să ia măsuri în conformitate cu legislaţia în vigoare”.

Ar fi interesant de urmărit dacă specialiştii din compartimentele vizate vor proceda la identificarea parcelei de teren şi a modului în care, pe ea, cineva, chiar şi un consilier local, şi-a permis să încalce legea şi să se apuce de construit garaje. Asta, fiindcă - după cum se pare - acesta ar fi fost ales pe un singur criteriu: este mai la dos. Printr-o hotărâre a consiliului local. Mulţi dintre cititorii care au comentat faptele prezentate în ziar au fost de părere că, pe lângă amendă, ar fi trebuit să se solicite şi demolarea imediată a construcţiei. Aşa cum zice, de fapt, legea construcţiilor. Nu acordarea, cu largheţe, a unui termen până la începutul lunii octombrie, când, în garajele respective, vor adăposti, probabil, autoturisme.

Oamenii de bună-credinţă mai cred că, prin aplicarea acestei măsuri considerate mai mult decât blândă, vor fi şi alţii care vor prinde curaj. Și, ştiind că vor doar plăti o amendă, considerată modică, de zece milioane de lei vechi, îşi vor trage ce construcţii „vrea” muşchii lor. Și oriunde. Cineva chiar mi-a zis că-l bate gândul să-şi ridice o căbănuţă. Tot aşa, pe şustache şi la loc cu fereală. O termină şi abia după aceea se va duce să obţină actele trebuincioase. L-am întrebat dacă e cumva neam cu Barbu sau cu vreun barosan de la primărie. Nu e. Atunci, i-am dat un sfat. Fă-o în aşa fel, încât să nu plângi după aia...


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter