29.10.2011,  17:12:06 | 0 comentarii | 441 vizualizari
La Bucureşti, / Doar s-a discutat viitorul Văii Jiului
de Ziarul Vaii Jiului

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri dimineaţa la ora 11, Valea Jiului a devenit subiect central de discuţii la nivel guvernamental. Astfel, la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (M.E.C.M.A.) a avut loc şedinţa comisiei inter-ministeriale constituită pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Văii Jiului.

La această importantă întâlnire au participat reprezentanţi de la mai multe ministere, prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, primarii localităţilor Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Uricani şi city managerul municipiului Lupeni.

 

Parc industrial în Vale

În primul rând, în cadrul discuţiilor au fost abordate problematica ritmicităţii diferitelor proiecte aflate în derulare în Valea Jiului, respectiv necesitatea identificării surselor de finanţare pentru proiectele nou întocmite. De asemenea, s-au prezentat suprafeţele de teren disponibile pentru atragerea de investiţii în Valea Jiului.

Principala temă care s-a desprins a fost aceea a necesităţii înfiinţării unui parc industrial în Valea Jiului, complex care să gestioneze toate suprafeţele de teren disponibile pentru necesităţi investiţionale.

Alte teme abordate în timpul discuţiilor au fost: necesitatea dezvoltării infrastructurii rutiere şi feroviare; modernizarea reţelelor de utilităţi publice; dezvoltarea sectoarelor zootehnic şi agricol; continuarea programelor de reconversie socială şi de consultanţă pentru dezvoltarea capacităţii administrative a primăriilor din această zonă.

 

Întâlniri de lucru începând din februarie

Conform celor stabilite la Bucureşti, în perioada imediat următoare echipe de specialişti de la diferite ministere se vor întâlni cu specialiştii din Valea Jiului în vederea soluţionării subiectelor discutate. La începutul lunii februarie, o echipă de specialişti din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se va deplasa în Valea Jiului în vederea identificării posibilităţilor de dezvoltare a capacităţii administrative a administraţiei locale din Valea Jiului, înfiinţării parcului industrial şi reabilitării reţelelor termice.

M.E.C.M.A. va organiza împreună cu Instituţia Prefectului un forum de investiţii la care vor fi invitaţi ambasadori, şefi de misiuni economice străine în România, respectiv instituţii specializate în atragerea de investiţii.

„Pe lângă faptul că mineritul în Valea Jiului trebuie să continue, este necesară implementarea unei strategii de dezvoltare integrată a zonei care să vizeze atât infrastructura rutieră, feroviară şi de afaceri, cât şi punerea în valoare a potenţialului turistic şi uman existent. Acestea vor asigura alternative reale de relansare economică a Văii Jiului” a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi. 

 

Interes pentru turism

Un alt aspect abordat a fost cel al necesităţii elaborării unui proiect privind dezvoltarea integrată a turismului în Valea Jiului care să pună în valoare potenţialul turistic al zonei.

În acest sens reprezentanţii diferitelor ministere care fac parte din comisia inter-ministerială au promis asigurarea surselor de finanţare pentru elaborarea masterplanului Văii Jiului. Totodată Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va analiza şi va pune la dispoziţie terenurile fostelor situri industriale după ecologizarea acestora.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter