03.11.2011,  12:42:15 | 0 comentarii | 659 vizualizari
De prin Vale.. / De toate pentru toţi
de Marian BOBOC

Clubul Sindicatelor din Lupeni – în flăcări. Ieri, la amiază, acoperişul Clubului Sindicatelor din Lupeni s-a aprins. Au ars cam 4 mp de lemn. Deci, pagubele au fost minime. Aceasta pentru că focul a fost observat la timp. Un jandarm hunedorean, aflat în timpul liber, a observat în jurul orei 14.00 incendiul care a cuprins acoperişul clădirii şi a sesizat ISU Hunedoara printr-un apel la numărul de urgenţă 112. Jandarmul nu a stat cu mâinile în sân şi, până la sosirea pompierilor, a trecut la stingerea incendiului, folosind un instinctor de la Școala Generală nr. 1 Lupeni, aflată în imediata apropiere. Alături de subofiţerul jandarm au mai acţionat pentru stingerea incendiul doi tineri care se aflau în clădire. Conform declaraţiei reprezentantului pompierilor, Răzvan Stancu, pagubele nu au fost însemnate şi intervenţia pompierilor a fost una de mică anvergură. (A.P.)

 

Sindicate fără membri, dar cu mult tupeu, De la o vreme, spaţiul public sindical mineresc este ocupat de părerile unor indivizi, reprezentanţi ai unor sindicate de buzunar, numărând câteva zeci de membri. Unii dintre ei nici nu mai lucrează la mină, alţii nu prestează nicăieri. Foarte vocali, ca să nu zicem guralivi, ei îşi dau, din orice poziţie, cu părerea despre minerit şi sindicalism. Și aceasta pentru că la fotbal şi la minerit se pricepe cam toată lumea... Dacă dreptul la asociere e garantat de Constituţia România, dreptul la a vorbi ca proasta-n târg, în numele unei ipotetice mişcări sindicale, nu este interzis de nici o ordonanţă. Fie ea şi de decenţă. Paradoxul acestui arhetip pseudo-sindical: cu cât sindicatul e mai mic, cu atât gura e mai mare...

 

Popescu îl trage la beci şi pe Rică . Cică Rică, mogulul de hală şi regele fiarelor vechi înjurate minereşte pentru calitatea lor în abatajele Văii, ar fi şi el pe lista lui Popescu, fost judecător, actualmente reţinut. Încurcăturile sunt atât de mari încât s-ar vedea, nu doar de la DNA, ci şi de pe Parâng. Bineînţeles, nu de la televiziunea sa...

 

De la un cititor. „Mă numesc Marius Marcu şi vreau să sesizez ceva ce nu este de acceptat, cel puţin nu într-o lume normală.

Eu, precum mulţi alţi petroşeneni sunt membru al CAR CFR, care are sediul în Petroşani bl. 74. De câte ori mă duc să-mi achit cotizaţiile, greu găsesc un loc de parcare, chiar dacă, de curând, s-a mărit spaţiul unde îţi poţi lăsa maşina. Într-o bună zi a acestui an, m-am dus ca de obicei să-mi plătesc cotizaţia. Și, tot ca de obicei, nu am găsit un loc liber, decât vis-a-vis de ghena de gunoi, între doi stâlpi metalici înfipţi în betonul parcării; nici nu am apucat să mă dau jos din maşină, că un cetăţean, locatar al acelui bloc, a venit la mine şi mi-a spus, de fapt mi-a şoptit, să-mi scot maşina de acolo că o să am probleme mari. De ce? Pentru că aceiaşi persoană mi-a spus că e locul de parcare al şefului tribunalului, şi că face ca dracu’ dacă cumva mă prinde acolo. Vă intreb pe Dvs, vi se pare corect să fie aşa? BIP!” Nu-i nici corect şi nici frumos.

 

Hardughia de la parterul blocului lui Rică scoate cetăţenii-n stradă. Despre matrapazlâcurile hardughiei de la parterul blocului de vis a vis de fosta Casă a navomodeliştilor, actuală locantă, am mai scris. Revenim cu amănunte cutremurătoare. De ieri, în urma unor lucrări executate parcă mai mult cu tampela, pereţii blocului au început să crape încet, dar sigur. Cetăţenii, ghinioniştii locuitori ai acestui bloc, au intrat, firesc, în alertă şi au protestat. Nu ştim dacă crăpăturile au ajuns şi la ultimul etaj. Că la viloiul mogulului de pe Maleia, cu siguranţă nu.

 

Molimă-n vest. Imediat după reţinerea judecătorului Popescu, una bucată primar şi una bucată secretar s-au îmbolnăvit brusc şi dintr-odată. Unii, mai bine informaţi pentru că aşa le este meseria, leagă această molimă de ceva terenuri din Straja. Pentru care, de altfel, a fost legat şi judecătorul Popescu.

 

Genu Tuţu l-a aşteptat (degeaba) pe Cozma. Genu Tuţu a vorbit duminică, pe bune, cu Miron Cozma. Care, după spusele lui Genu ar fi tranzitat Petroşaniul, pentru a ajunge la Lonea la o înmormântare. Tranzitare care, după lege, Cozma nu ar prea avea voie să o execute. Ne pare rău doar că Genu Tuţu nu i-a putut plasa DVD-ul cu mineriadele, Cozma uitând de întâlnirea dată confratelui nostru. Ne consolăm cu ideea că pierderea a fost reciprocă...

 

Amante şi amanţi... După numărul de delaţiuni erotice, izvorâte probabil din considerente de gelozie, frustrări sexuale, complexe intelectuale sau răzbunări, pe care îl primim ritmic şi zilnic la redacţie, am tras concluzia că Valea Jiului freamătă în aceste zile primăvăratice de iubire. O, voi, amante şi amanţi...

 

Suveica banilor pentru parcări. Poate că, într-o bună zi, va afla şi poliţia care a fost suveica banilor pentru unele parcări din Petroşani. Ziarul Văii Jiului ştie!

 

Petrileni de vază, Chiar aşa se numeşte volumul harnicului etnolog Dumitru Gălăţan-Jieţ, apărut la harnica editură petrileană Confluenţe (bravos Elisabeta Bogăţan şi Ioan Dan Bălan!) şi tipărit în minunate condiţii grafice la Tipografia ProdCom din Târgu Jiu. Cum distinsul domn dr. Dumitru Gălăţan-Jieţ ne onorează - mai rar, drept-îi, atunci când e afundat în conceperea vreunei cărţi - cu colaborările sale inspirate din lumea momârlanilor, nu putem decât să salutăm această carte cu mâna la clop. Pardon, la pălărie. Ca orişice petrilean de vază. Că obrazul subţire cu pălărie se ţine...   

 

Creşterea şi descreşterea GEROM-ului, fost UMIROM, fost ACP etc. Ziarul nostru, prin departamentul său de specialitate, intenţionează, printre altele, editarea unui volum despre GEROM, fost UMIROM, fost ACP etc., unitate, cândva, reprezentativă şi emblematică pentru istoricul economic al Petroşaniului. De aceea, orice amintire scrisă sau fotografică, bună sau rea, din epoci glorioase sau falimentare ale acestei întreprinderi îşi va găsi locul cuvenit în tomul nostru. Documentele, textele şi fotografiile vor fi expediate, cu menţiunea „Pentru volumul ACP...”, pe adresa office@zvj.ro. Documentele şi fotografiile  primite la redacţie se vor înapoia de bună seamă în bună stare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter