08.11.2011,  09:36:01 | 0 comentarii | 498 vizualizari
PD-L vrea să-l „ardă” pe Drăgoi cu instrumentul lui Surulescu. Via pensionarul Puiu Horea.
de Ziarul Vaii Jiului

â–º Pensionarul Puiu Horea, reactivat de PD-L pentru un post la vârful Ministerului Economiei, avea menirea să grăbească o reacţie negativă din partea actualului director general, Surulescu, împotriva potenţialului director general, Drăgoi.
â–º De cealaltă parte, Surulescu spune că va lua cele mai drastice măsuri. Dar numai după finalizarea anchetelor.

Dezvăluirile din ediţia de vineri a cotidianului nostru, referitoare la directivele de mazilire a mai multor responsabili din CNH SA şi subunităţi, între care Petre Drăgoescu şi Nicolae Drăgoi, au pus paie pe foc. De ce? Citiţi cu răbdare în cele ce urmează şi veţi înţelege.
Puiu Horea reloaded.
Micro premierul Emil Boc, agăţat de masa Guvernului cât să i se vadă măcar capul, răcnea din toţi rărunchii: „afară cu pensionarii, gata cu cumulul salariu-pensie”. Vite­zomanul Videanu, un ministru ceva mai înalt, nu a simţit că-l muşcă ceva, recte Boc, de pantaloni şi n-a auzit că-n sistem n-au ce căuta pensionarii. Drept urmare, în schema Ministerului Economiei, la Direcţia Generală Resurse Minerale, a apărut ca funcţionar public de execuţie – probabil via PD-L – numitul Puiu Horea. Care domn, potrivit propriei declaraţii de avere, cumulează venituri din salarii cu pensia de 25.000 de lei anual.
Acum nu vrem să aducem extrase din presa vremii despre moralitatea lui Puiu Horea sau despre perioada (înfloritoare, cu lămpi de mină, nu-i aşa?) când acesta presta prin minister. Dar dacă va fi nevoie o vom face. Nu ştim ce se va alege din mineritul Văii Jiului dacă pensionarii au ajuns să-i controleze pe activi. Dacă tot vrea să controleze, ancheteze, chiar nu găseşte PD-L-ul în rezerva lui de cadre un specialist activ? Nu ne gândim, neapărat, la doctorii ingineri Butulescu, Iacob ori Ridzi. Azi-mâine, respectând ordinea întoarsă a lucrurilor, PD-L-ul ar putea numi la conducerea Casei Pensionarilor un liceean.
Cinismul PD-L-ului faţă de mineritul Văii Jiului e fără margini. Minerii nu au uitat momentul când Puiu Horea declama pe posturile centrale vrute şi gulgute la adresa minelor Văii.
Dacă tot e de execuţie,
...când cu treaba cu incidentul de la EM Paroşeni, incident care a scos la iveală starea de nesiguranţă de la unitatea minieră respectiv (pentru care, mai devreme sau mai târziu, trebuie să răspundă şeful de sector producţie unde s-a produs incidentul, şeful de sector aeraj, inginerul şef şi directorul exploatării, dar aceasta doar comisia de anchetă o va stabili), Puiu Horea s-a trezit trimis în teritoriu să investigheze treaba. Aşa s-a făcut că, în urma deplasării acestuia în Vale, a venit şi tăvălugul de măsuri dispuse de la minister. Măsuri care pe lângă rolul coercitiv au şi unul politic. Acela ca PD-L să-i pună piedică lui Drăgoi, nomina­lizatul PSD pentru funcţia de director general al CNH SA. Grav e că, deşi n-au fost victime, Drăgoi a dat bir cu fugiţii şi a intrat în foaie de boală. Ce va face din postura de director general al CNH SA dacă evenimente tragice se vor produce? Va fugi din ţară? Dar, ca să fim drepţi până la capăt, ar fi interesant să aflăm câte autoaprinderi de metan au fost (ne)înregistrate la minele din Valea Jiului în ultimii 5-6 ani. Specialiştii declară că acest incident de la Paroşeni nu este chiar atât de grav şi că scopul ascuns ar fi ca Drăgoi să fie discreditat. Ce vor face scenariştii huilei când Drăgoi va fi numit director general? Când comisia de anchetă nu-l va găsi, probabil, vinovat? În momentul de faţă, senzaţia publică este că se doreşte musai discreditarea lui Drăgoi. Atât timp cât asupra exploziei de la Petrila planează multe suspiciuni (întrebăm: este adevărat că directorul general adjunct Jujan ar fi fost pontat ca salvator chiar la abatajul criminal din Petrila?), incidentul de la Paroşeni pare că ar fi fost umflat artficial doar pentru a distrage atenţia de la vinovaţii de la Petrila.
Este îndeajuns ca PD-L să dorescă...
...să îl „ardă” pe pesedistul Drăgoi cu instrumentul lui Surulescu? Nicidecum. Contactat telefonic, Daniel Surulescu, (încă) director gene­ral al CNH SA, a spus că va acţiona în conformitate cu prevederile legale. „Nu se poate produce un asemenea eveniment la o unitate minieră fără a exista responsabilităţi la nivelul persoanelor de răspundere de la nivelul exploatării. Mă refer aici la şeful sectorului de producţie unde s-a produs incidentul, la şeful sectorului aeraj, la inginerul şef SSM, responsabilii cu sănătatea şi securitatea în muncă de la nivelul exploatării şi directorul unităţii miniere. Vom lua măsurile ce se impun după ce anchetele, a CNH SA şi a ITM, se vor finaliza. Nu putem sancţiona pe nimeni fără să respectăm legea şi Contractul Colectiv de Muncă al CNH SA”, a arătat Surulescu.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter