29.10.2011,  17:13:02 | 0 comentarii | 398 vizualizari
Ultima oră. Soluţiile de dezvoltare ale Văii Jiului au fost analizate la sediul M.E.C.M.A.
de Ziarul Vaii Jiului

Azi, 21.01.2011, începând cu orele 11.00 a avut loc la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şedinţa comisiei inter-ministeriale constituită pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Văii Jiului unde au participat reprezentanţii minsterelor, prefectul judeţului Hunedoara dl. Dézsi Attila, primarii localităţilor Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Uricani şi city-managerul municipiului Lupeni.

În cadrul discuţiilor au fost abordate problematica ritmicităţii diferitelor proiecte aflate în derulare în Valea Jiului, respectiv necesitatea identificării surselor de finanţare pentru proiectele nou întocmite.

De asemenea s-au prezentat suprafeţele de teren disponibile pentru atragerea de investiţii în Valea Jiului.

Discuţiile s-au axat pe necesitatea înfiinţării unui parc industrial în Valea Jiului care să gestioneze toate suprafeţele de teren disponibile pentru o astfel de destinaţie.

Au mai fost abordate următoarele tematici:

necesitatea dezvoltării infrastructurii rutiere şi feroviare

modernizarea reţelelor de utilităţi publice

dezvoltarea sectoarelor zootehnic şi agricol

continuarea programelor de reconversie socială şi de consultanţă pentru dezvoltarea capacităţii administrative a primăriilor din această zonă.

Un alt aspect abordat a fost cel al necesităţii elaborării unui proiect privind dezvoltarea integrată a turismului în Valea Jiului care să pună în valoare potenţialul turistic al zonei.

În acest sens reprezentanţii diferitelor ministere care fac parte din comisia inter-ministerială au promis asigurarea surselor de finanţare pentru elaborarea masterplanului Văii Jiului. Totodată Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va analiza şi va pune la dispoziţie terenurile fostelor situri industriale după ecologizarea acestora.

În perioada imediat următoare echipe de specialişti de la diferite ministere se vor întâlni cu specialiştii din Valea Jiului în vederea soluţionării subiectelor discutate.

Astfel, la începutul lunii februarie, o echipă de specialişti din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se va deplasa în Valea Jiului în vederea identificării posibilităţilor de dezvoltare a capacităţii administrative a administraţiei locale din Valea Jiului, înfiinţării parcului industrial şi reabilitării reţelelor termice.

De asemenea, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va organiza împreună cu Instituţia Prefectului – judeţul Hunedoara, un forum de investiţii la care vor fi invitaţi ambasadori, şefi de misiuni economice străine din România respectiv instituţii specializate în atragerea de investiţii.

„Pe lângă faptul că mineritul în Valea Jiului trebuie să continue, este necesară implementarea unei strategii de dezvoltare integrată a zonei care să vizeze atât infrastructura rutieră, feroviară şi de afaceri cât şi punerea în valoare a potenţialului turistic şi uman existent. Acestea vor asigura alternative reale de relansare economică a Văii Jiului.” a declarat prefectul judeţului Hunedoara, dl. DÉZSI Attila.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter