06.11.2011,  15:22:09 | 0 comentarii | 545 vizualizari
Reprezentanţii de la judeţ au fost prezenţi în Vale pentru a deschide anul şcolar 2009-2010
de Alina PIPAN

Personalităţile intens mediatizate ale Consiliului Judeţean, Inspectoratului Școlar Judeţean şi-au împărţit sarcinile la deschiderea anului şcolar în Petroşani. Directorii de şcoli nici nu mai ştiu de când reprezentanţii de la judeţ n-au mai fost prin Vale la deschiderea anului şcolar. 

 

Primul apel s-a dat la Școala Generală Nr. 7 din Petroşani

Aici au fost prezenţi, începând cu ora 9:00, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, inspectorul general Radu Sorin de la Inspectoratul Școlar Judeţean Hunedoara, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, însoţit de viceprimarul Claudiu Cornea, şi Adrian Rus - consilier local. Directorul şcolii, Sile Pop a început discursul de deschidere urând elevilor şi profesorilor bun venit în anul şcolar. A oferit celor doi invitaţi de la judeţ câte o medalie reprezentând recunoştinţa instituţiei faţă de susţinerea pe care au oferit-o şcolii. După cum s-a mai menţionat în cotidianul nostru, anul acesta la Școala Generală Nr. 7 s-au făcut investiţii importante. Invitaţii nu s-au întins la discursuri pentru a nu-i reţine pe elevi. Au vizi­tat în schimb noua clasă step by step pe care au şi inaugura-o.

 

25 de elevi în noua clasă step by step

Cu ajutorul CJ Hunedoara, ISJ Hunedoara, al Primăriei şi al CL Petroşani s-a înfiinţat la Școala Generală Nr. 7 o clasă step by step, un proiect şcolar care are mare susţinere în rândul pedagogilor. 30 de mii de lei au fost investiţi în acest proiect. Și se vede. Sala de clasă în care se vor desfăşura cursurile încorporează cinci ateliere de creaţie. Elevii vor fi pregătiţi pe minigrupe. Instruirea pe echipe oferă elevului posibilitatea de a interacţiona şi de a se exprima mult mai bine. Elevii vor avea un program zilnic de la ora 8 la ora 16 cu o pauză de masă între orele 13 şi 14 şi vor fi pregătiţi de două învăţătoare. Conform directorului Sile Pop, copiii vor lua masa la una dintre instituţiile de învăţământ din Petroşani dotată cu cantină proprie, deci la Școala Generală “I. G. Duca” sau la Colegiul Economic “Hermes”. Transportul până la cantină se va face cu microbuzul şcolii. 

Mircea Ioan Moloţ a sugerat directorului să creeze condiţiile necesare pentru ca elevii să şi poată dormi la şcoală, după program. Sile Pop are însă alte planuri pentru acest an şcolar. El îşi doreşte să acceseze fonduri pentru construirea sălii de sport şi, eventual, amenajarea unei cantine. Mircea Ioan Moloţ a intervenit şi aici cu o sugestie. “Eu vă dau exemplul primarilor din judeţ care au accesat fonduri pentru instalarea unei staţii de epurare. Fiecare şi-a făcut la el câte o staţie şi acum au constat că este costisitoare. Ar fi mai util să vă asociaţi mai multe instituţii şi să faceţi o cantină comună care să deservească mai multe unităţi”, a menţionat Moloţ.

 

Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” a primit şi el oaspeţi de la judeţ

Vicepreşedintele CJH, Costel Avram, împreună cu Alexandru Lăutaru, inspector şcolar adjunct al ISJ Hunedoara, au fost prezenţi la deschiderea anului şcolar la Teoretic alături de primarul şi viceprimarul Petroşaniului şi de consilierul Adrian Rus. Directorul liceului, Gilbert Danciu, le-a dat ocazia invitaţilor să se adreseze liceenilor. Costel Avram susţine că de câte ori vine vorba de competenţele liceelor, aduce vorba de Liceul Teoretic. Este cu adevărat impresionat de performanţele liceului. O dovadă a acestui lucru este şi faptul că fiul lui învaţă la acest liceul şi este în an terminal.

 

Anul acesta, cancelarie şi bibliotecă noi la Teoretic

Liceul a avut parte anul acesta de reno­vări. De această dată investiţiile s-au îndreptat către bibliotecă şi cancelarie. “Spaţiul în care se afla cancelaria a fost renovat în luna august. Cancelaria a fost amenajată în alt corp al imobilului liceului. Spaţiul pe care l-am amenajat este mai mare. Am pus la punct şi un oficiu unde se află un frigider, sunt posibilităţi de a prepara o cafea, există şi un hol în care profesorii pot să se întâlnească cu părinţii elevilor. Și biblio­teca a fost mutată şi reamenajată, toate acestea cu implicarea administraţiei locale”, ne menţionează directorul Gilbert Danciu. 

Anul acesta la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” s-au înscris cei mai buni elevi care au terminat generala şi au obţinut cele mai bune rezultate la tezele unice. De altfel, şi elevii liceului au avut, anul trecut, un an spectaculos în ceea ce priveşte rezultatele la învăţătură, olimpiade şi concursuri naţionale.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter