29.10.2011,  17:17:31 | 0 comentarii | 495 vizualizari
Brăgaru, până se prind superiorii tăi şi te schimbă, meditează dacă şi cam cât de tare ai încălcat aceste prevederi ale Statutului poliţistului!
de Ziarul Vaii Jiului

Insistăm, cu riscul de a ne plictisi oarecum cititorii, asupra elementelor legate de comportamentul nedemn al poliţistului Ilie-Titel Brăgaru în raport cu funcţia pe care, vremelnic, o ocupă. În ciuda semnalelor negative trase, în ultimii doi ani, mai rar ori mai apăsat, de Ziarul Văii Jiului,"Prima Pagină, Mesagerul Hunedorean şi Observatorul Văii Jiului, conducerea IPJ"Hunedoara se face că nu vede că nu e normal, şi nici moral, ca un comandant să arate degetul mijlociu.

Că nu e demn ca un comandant să fie un exemplu negativ la nivelul societăţii (fie că vorbim de chefurile monstru, mai publice ori mai ascunse, la care participă, ori de parcările pe interzis, specifice maneliştilor îmbuibaţi). Că este în totală contradicţie cu Statutul poliţistului ca un comandant de poliţie să aibă “interese de natură să compromită imparţialitatea şi independenţa acestuia”. Că nu este normal ca, prin comportamentul său, un comandant să nu “se arate demn de consideraţia şi încrederea impuse de profesia de poliţist”.

 

Ne-am amintit acum că, potrivit unor listinguri pe care le deţinem, comandantul Brăgaru vorbeşte mult, mai ales la ceas de seară, la telefon. Ä‚sta ar putea fi motivul pentru care, a doua zi, obosit fiind la locul de muncă, nu mai ţine minte chiar toate îndatoririle ori interdicţiile stabilite prin Statutul poliţistului."Revenim. 

Legea nr. 360 din 6 iunie 2002 (actualizată până la data de 17 noiembrie 2008) privind Statutul poliţistului

ART. 41. Poliţistul este dator:

    (...)

    b) să dovedească solicitudine şi respect faţă de orice persoană, în special faţă de grupurile vulnerabile, să îşi consacre activitatea profesională îndeplinirii cu competenţă, integritate, corectitudine şi conştiinciozitate a îndatoririlor specifice de serviciu prevăzute de lege;

    (...)

    d) să fie disciplinat şi să dovedeascã probitate profesională şi morală în întreaga activitate;

    e) să fie respectuos, cuviincios şi corect faţă de şefi, colegi sau subalterni;

    (...)

    h) prin întregul său comportament, să se arate demn de consideraţia şi încrederea impuse de profesia de poliţist.

 

ART. 42. Poliţistul este obligat:

    a) să păstreze secretul profesional, precum şi confidenţialitatea datelor dobândite în timpul desfãşurării activităţii, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor în care îndeplinirea sarcinilor de serviciu, nevoile justiţiei sau legea impun dezvăluirea acestora;

    b) sa manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, în aşa fel încât să nu beneficieze şi nici să nu lase impresia că beneficiazã de datele confidenţiale obţinute în calitatea sa oficială;

     (...)

    d) sa aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte.

 

 ART. 43. Poliţistului îi este interzis, în orice împrejurare

     (...)

    g) să aibă, direct sau prin intermediari, într-o unitate supusă controlului unităţii de poliţie din care face parte, interese de natură să compromită imparţialitatea şi independenţa acestuia.

 ART. 45.  (1) Poliţistului îi este interzis

     (...)

    b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public. (...)

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter