03.11.2011,  10:11:13 | 0 comentarii | 495 vizualizari
După cum se vede, s-a împuţit treaba... / Universitatea Petroşani ar trebui să înceapă curăţenia de vară
de Alina PIPAN

După ce bacalaureatul se va fi terminat, vor începe înscrierile la facultate. Și Universitatea din Petroşani are, ca în fiecare an, porţile deschise pentru viitorii studenţi. Alte sute de studenţi vor veni la Petroşani şi se vor bucura de toate beneficiile unui campus. Cu toate că până acum studenţii se înghesuiau să se înscrie în mai multe locuri, să-şi depună dosarele la mai multe facultăţi, numai să reuşească undeva pe locurile subvenţionate de stat, acum, mulţi dintre ei se uită atent când fac înscrierile. În primul rând, se uită la oferta de studii. În vremurile acestea vitrege, dacă tot investeşti în studii, ai pretenţia ca, după finalizarea studiilor, să-ţi poţi găsi locul pe piaţa muncii. Și pe la noi, prin deal, se formează cu precădere ingineri. Iar, de câţiva ani încoace, oferta s-a diversificat. Poţi să te specializezi în socio-umane şi locul tău pe piaţa bugetară a muncii să fie suflat de persoanele cu studii medii, care se specializează ulterior şi au pile în administraţiile locale. Cu toate acestea, Universitatea din Petroşani are o ofertă acceptabilă când vine vorba de specializări, chiar dacă nu poate concura de pe aceeaşi poziţie cu marile universităţi.  Un mare plus, mai ales de câţiva ani încoace, o reprezintă campusul. Aşa cum ne informa încă de anul trecut Dacian Ciodaru, Uuniversitatea a investit în reabilitarea căminelor pentru studenţi şi a cantinei care s-a transformat în restaurant. Cu toate că unele lucrări au fost prost făcute, căminele arată mai bine decât multe dintre căminele de liceu din judeţ care nu au mai fost reabilitate de mai bine de 10 ani.
Pe domeniul Universităţii domneşte gunoiul. Universitatea mai are în proprietate şi ateliere pentru practică, terenuri de sport, spaţii verzi. Aici are şi cele mai multe lipsuri, cu toate că în oferta de studiu pentru viitorii studenţi acestea înclină greu. Atelierele destinate practicii sunt imobile frumoase, reabilitate, aparatura însă este tot cea veche. Să nu mai punem în discuţie faptul că în spatele acestor ateliere zac maldăre de gunoi. Și unele au o vechime de un an de zile. Nu este prima dată când atenţionăm conducerea universităţii că are o problemă mare. Gunoiul care domneşte peste tot, pe lângă universitate. Nu la vedere, nu în parcări. Este dosit bine în spatele clădirilor impunătoare, renovate. Am surprins imagini de nedescris în spatele atelierelor universitare. Deşeurile, care iau proporţii pe zi ce trece, sunt dosite, în loc să fie pur şi simplu evacuate. Ori universitatea nu are bani să transporte câteva rabe de gunoi, ori nu are bun-simţ. Dar ni se pare corect faţă de viitorii studenţi să le oferim imagini cu ce se ascunde în spatele clădirilor universitare.
Terenuri de sport sunt. Și unele sunt practicabile. Terenul de rugby de la Știinţa este folosit în permanenţă pentru antrenamentul sportivilor. Există, de asemenea, un teren de fotbal, renovat, practicabil. Și mai este şi un teren de tenis cu zgură. Odată, pe acest teren se juca tenis. Dacian Ciodaru şi-a exprimat, la un moment dat, intenţia de a-l renova. Asta se întâmpla la începutul anului. Însă terenul este şi acum ruginit, plin de bălării, impracticabil. Noi suntem de părere că s-ar fi dorit recondiţionarea acestuia, însă lucrătorii nu au putut intra în teren din cauza gunoiului strâns în poarta lui. Aşa cum se observă într-una din cele două fotografii, gunoiul a baricadat intrarea în teren. Și acest gunoi nu mai este dosit. Este la vedere. Poate să dea cu nasul în el orice viitor sau actual student care merge spre terenul de fotbal sau care face doi paşi mai sus de clădirea universităţii. Cu asemenea „podoabe” o să ajungă Universitatea din Petroşani să concureze pentru studenţi cu „imbatabila” Carol Davila, care dă ţării specialişti pe bandă on-line.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter