29.10.2011,  16:24:35 | 0 comentarii | 371 vizualizari
Costel Avram vrea să constate, azi, la prima oră, dacă la Apa Serv funcţionează proverbul (adaptat): / Apa trece, facturile Jiului rămân (neachitate)?
de Mihai BARBU

Ieri, la ora 11 fix, la sediul Apa Serv Petroşani a avut loc o promisă conferinţă de presă. Costel Avram a anunţat-o, cu două săptămâni în urmă, pentru toţi cei interesaţi de preţul exact al apei din Vale.

 

Aşa se face că la data şi ora convenite, la dispoziţia presei din Vale au stat alături de dl. Costel Avram -vicepreşedintele Consiliului Judeţean, directorul general - ing. Cristian Ionică, directorul tehnic - ing. Florin Donisa, directorul cu dezvoltarea - ing. Monica Tarcea şi directorul economic - ec. Mariana Matrica. Fixată cu două săptămâni în urmă, conducerea Apa Serv nu ştia că va putea prezenta, în premieră, documentul oficial prin care Comisia Europeană a adoptat şi semnat decizia prin care se aprobau cele 40 milioane de euro pentru Apa Serv SA.

Societatea din Petroşani e singura din ţară care primeşte aceşti bani fără a avea o contribuţie proprie. Aceşti bani provin dintr-un grant al Comunităţii europene (34 milioane euro), cu contribuţii importante de la bugetul de stat (5,2 milioane euro) şi  bugetul local (0,8 milioane euro). Banii bugetului local sunt, în proporţie de 52 %, ai Consiliului Judeţean Hunedoara, iar restul aparţin, în principiu, primăriilor din Vale. Spunem asta pentru că nu toate primăriile s-au achitat de obligaţiile asumate. Presa a fost interesată dacă efortul societăţii de a achita datoriile istorice către Apele Române va rămâne doar pe umerii firavi ai populaţiei din Vale. Aşa am aflat că unul din marii datornici către Apa Serv e administraţia publică din Lupeni care, prin societatea de termoficare, aduce, lunar, o pagubă de un miliard de lei. Apa Serv facturează serviciile, iar lupenenii nu achită nimic. Presa s-a întrebat, la început retoric, de ce Clubul Jiul - care evoluează doar în Liga a IV-a - nu plăteşte, în mod tradiţional, factura de apă şi canal, deşi au fost făcute nenumărate angajamente de plată vizavi de societatea furnizoare. Pentru a arăta că Apa Serv, când e vorba de debitori, nu are mamă, nu are tată, Costel Avram i-a solicitat directorului general, în calitate de reprezentant al acţionarului principal, să ia, până la ora când citiţi aceste rânduri, măsurile care se impun. Prin urmare, în caz de neplată a obligaţiilor financiare, Clubul Jiul va fi debranşat imediat. Cu toate intervenţiile operative făcute de cei interesaţi - care au urmat anunţului făcut în conferinţa de presă - Apa Serv rămâne fermă pe poziţie. Grea misie pentru directorul general, care a fost, spun gurile rele, coleg de clasă cu însuşi dl. Simota. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter