03.11.2011,  19:45:59 | 0 comentarii | 760 vizualizari
(AUDIO) Mateescu / „Ne-au dat afară. (...) Aşa a hotărât city managerul Lupeniului. Discuţiile au fost şi pe un ton ridicat, fiindcă aşa se discută mai nou în faţa city managerului, care nu înţelege că respectarea legii trebuie să se facă de ambele părţi”
de Ziarul Vaii Jiului

Ieri, la Primăria Lupeni, a avut loc cea de-a doua rundă din confruntarea Cornel Resmeriţă (primarul Lupeniului ) - reprezentat de Gabriel Lungu şi dr. Mariana Mateescu (managerul Spitalului Municipal Lupeni). Nici de această dată, câştigători nu au fost. Atât reprezentanţii unităţii medicale, cât şi presa, au avut parte de îmbrânceli şi jigniri. 

 

Sanitas protestează împotriva deciziilor Consiliului Local Lupeni

După cum ştiţi, subiectul scandalului îl constituie hotărârea de consiliu local prin care social-democraţii vor să prelungească contractele de închiriere ale medicilor de familie din Spitalul Municipal Lupeni (SML) cu 15 ani, în condiţiile în care managerul unităţii susţine că hotărârea este ilegală. Astfel, ieri, la sediul primăriei, a avut loc o întâlnire a unei comisii formate din cinci consilieri locali, care aveau drept sarcină elucidarea problemei.

De altfel, referitor la acest proiect de hotărâre, şi reprezentanţii Sanitas au protestat împotriva deciziilor unei părţi a Consiliului Local Lupeni.

„Atât o parte dintre medicii specialişti ai spitalului, ambulatoriului integrat al spitalului, cât şi organizaţia Sanitas a spitalului nu beneficiază de spaţii adecvate pentru desfăşurarea activităţii specifice, tocmai din cauza lipsei spaţiilor, prin ocuparea acestora de către comodaţii sus menţionaţi. În încheiere facem precizarea că, dacă aceste spaţii nu vor fi eliberate şi redate spre folosinţă spitalului, Sindicatul Sanitas va înainta protest pe cale ierarhică până la Ministerul Sănătăţii”, se arată în protestul Sanitas.

Totodată, au fost trataţi cu scârbă şi medicii SML, care au venit să-şi susţină cauza.

„Ne-au dat afară. Aşa a hotărât city managerul Lupeniului, că îi intră în atribuţii. Am cerut amânare până la verdictul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care este în favoarea Spitalului Municipal Lupeni. City managerul, pe colegii mei medici, în prima fază, i-a poftit afară, deşi nu era normal. Noi am avut şi un reprezentant al Sanitas cu noi. Oricum, cabinetele medicale de familie nu au niciun drept. Consiliul local vrea să le dea în comodat pe 15 ani în cadrul ambulatoriului integrat, ceea ce contravine legii. Am fost acuzată de lucruri ilegale pe care nu le-au putut dovedi. Discuţiile au fost şi pe un ton ridicat, fiindcă aşa se discută mai nou în faţa city managerului, care nu înţelege că respectarea legii trebuie să se facă de ambele părţi”, a declarat, pentru Ziarul Văii Jiului, managerul SML, Mariana Mateescu.

 

Grigore Crişan: „Din punct de vedere legal, SML are dreptate”

Dr. Grigore Crişan, consilierul local PD-L, care a făcut parte din mult disputata comisie, este de părere că dreptatea este de partea Spitalului Municipal Lupeni.

„Această chestiune e o problemă veche, aşa că v-o relatez de la început. S-au dat în comodat nişte cabinete medicale în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni cu ani în urmă, ultima dată în perioada 2005-2009, unor medici de familie, medici stomatologi şi totdeauna au fost discuţii că sunt nelămurite proble­mele. Aşteptăm şi deciziile finale ale instanţelor de judecată pentru a se pronunţa şi consiliul local cu privire la aceste situaţii nefericite, pentru că eu nu am putut să-mi imaginez că situaţiile sunt atât de tensionate între managerul Spitalului Municipal Lupeni şi medicii care au cabinete în cadrul spitalului. În primul rând, conducerea spitalului Lupeni, pe bună dreptate, spune că în cadrul ambulatoriului de specialitate sau în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni nu ar trebui să existe cabinete medicale. Deci, din punct de vedere legal, teoretic, dânşii au dreptate”, a precizat dr. Grigore Crişan.

Totodată, consilierul Crişan a povestit şi despre tensiunile existente între cele două instituţii de câţiva ani.

„Adevărul este că, în ultimii ani, între conducerea primăriei şi a spitalului au fost neînţelegeri, au fost divergenţe şi nu cred că este normal să se întâmple aşa ceva, pentru bunul mers al comunităţii locale. Avem specialităţi care nu există niciunde în Valea Jiului, avem urolog ori medic chirurg plastician. Deci, e foarte importantă această situaţie şi noi trebuie să-i sprijinim, să le găsim o locuinţă noilor medici”, mai spune consilierul PD-L.

Cât despre accesul îngrădit al presei la această şedinţă, Grigore Crişan a explicat că „trebuia să participaţi dar, la cum s-a desfăşurat şedinţa, e mai bine că nu aţi făcut-o. Din punctul meu de vedere, eu nu v-aş fi interzis accesul sub nicio formă”. Mihaela Maxim, consilier local PNL, şi ea membră a acestei comisii, a menţionat că scopul întâlnirii de ieri a fost pentru a fi ascultate părerile tuturor părţilor, urmând ca o hotărâre să fie luată ulterior.

 „Am ascultat părerile şi ale celor care reclamă spaţiile şi ale spitalului şi am hotărât să luăm o hotărâre într-o şedinţă ulterioară”, a precizat ea.

Cât despre faptul că presa nu a putut fi prezentă, Mihaela Maxim a explicat că discuţiile aprinse nu aveau ce căuta pe un post de televiziune sau într-un ziar. 

„Am prevăzut că vor fi discuţii aprinse şi nu ar fi bine să apară pe post. Acum a fost o problemă de interes privat al spitalului. Nu vreau să mă pronunţ cu privire la accesul interzis presei, chiar deloc”, mai spune Mihaela Maxim. Oricum, există caseta cu înregistrarea audio a scandalului de ieri.

 

Dr. Mateescu - Scandal Spitalul - Primaria Lupeni
Asculta mai multe audio Evenimente

 

 

Consilier local Crisan - Scandal Spitalul - Primaria Lupeni (II)
Asculta mai multe audio Evenimente

 

 

Consilier local PNL - Scandal Spitalul - Primaria Lupeni (III)
Asculta mai multe audio EvenimenteInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter