06.11.2011,  15:34:16 | 0 comentarii | 926 vizualizari
Se crede pe moşie. / Viceprimarul Claudiu Cornea pare că s-a lovit la cap. Sau... aşa era?
de Ziarul Vaii Jiului

De când a ajuns viceprimar, dar ceva mai intens în ultima vreme, băiatul din foto şi-a cam luat lumea în cap. Pentru cei ce nu îl cunosc, facem precizarea că - dintr-o gravă eroare a istoriei - ocupă funcţia de viceprimar al municipiului Petroşani. Și se numeşte Claudiu Cornea.
Să nu vă închipuiţi acum că-s mulţi la număr oamenii de afaceri, adică acei oameni care dau de muncă şi de mâncare în acest munici­piu, care să-l bage în seamă pe Cornea. Nu-l sfidează."Ci, mai degrabă, îl ignoră. Tratându-l ca pe o cantitate neglijabilă. Alţii însă, din prea mult bun-simţ, respectă funcţia şi îşi mănâncă nervii din cauza acestui individ.

Ca să înţelegeţi de unde ne-a plecat supărarea, şi cum de irosim atât amar de spaţiu editorial pentru nimic, trebuie să facem o scurtă trecere în istorie.

Doamna Dora Gal n-a furat pâinea de la gura nimănui. Încă de pe vremea când Cornea era un puţoi, nu c-ar fi acum vreo mare sculă, doamna Gal petrecea, fie iarnă, fie vară, fiecare zi în hala Pieţei Centrale din Petroşani. Și-a ţinut familia cu demnitate, nefiindu-i ruşine că vinde ziare.

În vremea când Cornea mergea la şcoală, zicem noi că parţial degeaba, doamna Gal a îndurat. Pentru ca, astăzi, să ajungă să deţină propria firmă de difuzare a presei, cea care duce ziarele “calde”, fie soare, fie ploaie, în fiecare dimineaţă, cititorilor din Petrila şi Petroşani. Regretatul Carol Schreter, un om care s-ar răsuci în mormânt de ar auzi de nemerniciile lui"Cornea, o stima foarte mult pe doamna Dora. Aşa cum o stimează majoritatea celor ce o cunosc, ca pe un om care a găsit întodeauna o vorbă bună. Deşi doamna Gal a ştiut întotdeauna să-i aprecieze şi să-i sprijine pe cei ce au condus, de-a lungul vremurilor, acest municipiu, tarabele şi chioşcurile sale de ziare au stat întotdeauna în gât edililor. De când cu Cornea însă, lucrurile au luat o turnură gravă.

De parcă tot municipiul ar fi bine pus la punct, numitul"Cornea pare să nu doarmă noaptea de grija afacerii doamnei Gal. Dacă alţii au putut obţine dreptul de a construi chioşcuri, de exemplu în staţia de la Hermes, pentru doamna Gal şi firma sa nu s-a putut în niciun chip. Pentru că nu i s-a permis să construiască, doamna Gal s-a gândit să înlocuiască taraba de la Hermes cu o alta, menită să protejeze angajaţii şi marfa în perioada rece care va urma (iarna chiar nu-i ca vara, mă băiatule!). Cornea a luat foc şi a dat ordin de atac. Puştiule, tu ai idee ce înseamnă să dai salarii la 20 de oameni? Ai idee ce înseamnă să strângi ban cu ban, să-ţi achiţi furnizorii, să ai totul în regulă pentru controalele repetate ce parcă vor să te sugrume, să plăteşti sute de milioane de lei impozit pe lună la stat? Cine te-a învăţat pe tine că oamenii care menţin, de ani de zile, zeci de locuri de muncă, pentru care plătesc impozite astronomice, trebuie să fie asupriţi?

Îl acuzăm direct pe Claudiu"Cornea de faptul că nu ştie să gestioneze, în calitate de viceprimar, problemele ce îi sunt prezentate. În vremuri de criză, când oamenii de afaceri se încăpăţânează să ţină firmele în viaţă, rolul unui edil este să-i ajute, nu să le dea în cap. Să găsească soluţii, nu să  le taie picioarele.

Iar Cornea, ca să demonstreze că nu e degeaba în fruntea acestui municipiu, avea timp suficient să găsească soluţii şi pentru punctele de difuzare a presei. Cum florăresele au primit dreptul de a construi chioşcuri, puteau găsi înţelegere şi firmele care derulează o activitate de interes public. Dar toate încercările firmei de difuzare a presei de a primi dreptul de a construi chioşcuri în locul tarabelor s-au lovit de refuzul categoric al lui Cornea.

Cornea, de viteaz ce e, a dat ieri ordin ca noua tarabă a doamnei Gal să dispară. Mă Cornea, da’ n-ai vrea să dispari tu din peisaj? Te-ai gândit vreodată că şi firmele care produc şi vând ziare te ţin pe tine cu maşină la scară?

Dacă n-ai de lucru, îţi dăm noi. Ai putea, de exemplu, să dai socoteală pentru plombele de 2 centimetri pe care le toarnă, în batjocură, “specialistul” Țârlea şi oamenii de la Gospodărie. Ai putea, de exemplu, să le explici oamenilor de ce reabilitarea blocurilor va costa de două ori mai mult, de ce constructorii forţează locatarii să accepte lucrările fără proiect, pentru 6 miliarde, când valoarea lor e de fapt de maxim 3 mi­liarde. Iar dacă le rezolvi pe astea, deşi nu credem, îţi mai dăm nişte teme. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter