29.10.2011,  16:27:22 | 0 comentarii | 442 vizualizari
În timp ce există riscul ca Primăria municipiului Lupeni să nu mai aibă bani de salarii prin mai 2011, iar angajaţii de la Universal Edil au fost forţaţi să cunoscă foamea ca mod de viaţă... / Resmeriţă vrea să sprijine fundaţia Mihaelei “dragostea mea”
de Ziarul Vaii Jiului

 

Punctul 3 de pe Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului local al Municipiului Lupeni, convocată pentru astăzi la ora 13:00, înseamnă un “Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 10.000 lei, din bugetul local, capitolul 66.02 - "Sănătate", subcapitolul 67.02.08 - Servicii de sănătate publică, art. 20.30.30 - Alte cheltuieli în vederea participării în calitate de co-organizator alături de Fundaţia Renaşterea a proiectului "Diagnostic Mobil - Sân şi Col Uterin" în perioada 14 februarie - 14 martie 2011 în Municipiul Lupeni”. Proiect iniţiat, important de precizat, de numitul Cornel Resmeriţă, nume de cod “LupaÈ™cu”, primarul (uneori) în exerciÈ›iu al municipiului Lupeni.

SesizaÈ›i în primul rând, vă rugăm, cum primarul vrea să sprijine printr-un proiect pus în discuÈ›ie în data de 15 februarie o acÈ›iune care, aÈ™a cum spune È™i titlul proiectului de hotărâre, se desfăÈ™oară începând de ieri, 14 februarie 2011. Departe de noi gândul de a contesta utilitatea proiectului "Diagnostic Mobil - Sân şi Col Uterin", derulat de FundaÈ›ia RenaÈ™terea, al cărei preÈ™edinte este chiar Mihaela Geoană. “Mihaela, dragostea mea”, soţia celui care s-a culcat preşedinte şi, dimineaţa imediat următoare, s-a trezit cum i-a zis Ion"Iliescu.

Suspect e doar modul în care, din motive ce ţin doar de interesul său de a se arăta util partidului, Resmeriţă se grăbeşte să marce suta pentru o activitate a fundaţiei amintite, condusă de soţia preşedintelui Senatului României.Fundaţia Renaşterea are la activ, trebuie să recunoaştem, o serie de proiecte umanitare absolut onorabile. Este condusă, important de menţionat şi asta, de doamne foarte potente financiar (Camelia Șucu,"Andreea Esca, Catherine Sofianou şi Cristiana Copos). Și, de asemenea, are parteneri redutabili (Avon, Sanofi Aventis, Romtelecom, GlaxoSmithKline, McCann Erickson SA,"Romnet), parteneri media cu putere (Acasă TV, TVR) şi sponsori absolut potenţi (Petrom, Actavis, Carrefour şi Samsung). 

De ce am menţionat toate aceste lucruri? Pentru a sublinia că, dacă tot vrea să facă un lucru bun până la capăt, ditamai fundaţia de doamne onorabile şi sponsori redutabili are de unde să găsească o amărâtă de sută de milioane de lei. 

Se zvoneşte că, la Lupeni, salariile pentru funcţionarii publici abia de vor ajunge până prin mai 2011. Tot la Lupeni, angajaţii Universal Edil SA încasează încă salarii pe munca prestată acum câteva luni, iar clubul de fotbal È™i societatea de interes local sunt executate silit de către DirecÈ›ia FinanÈ›elor Publice a judeÈ›ului Hunedoara.

Lupeniul este, totuÈ™i, prea sărac să dea bani pentru fundaÈ›ia condusă de Mihaela Geoană. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, familia Geoană deÈ›ine 9 conturi bancare (de 11.150 de lei, 17.677 de lei, 6.263 de dolari, 76.377 de dolari, 105.973 de dolari, 7.730 de dolari, 77.331 de lei, 469 de lei È™i 66.166 de lei).

Apreciem, am mai spus-o, dăruirea doamnei Geoană, activitatea sa în domeniul social. N-a nimerit, din nefericire, unde trebuia!"Datoriile municipiului Lupeni către furnizori depăşeau, la ultima cifră disponibilă public, 225 de miliarde de lei vechi. Pentru investiţii, acelaşi municipiu a împrumutat peste 80 de miliarde de lei vechi şi a amanetat bugetul local pentru o bună perioadă de timp. Cum spuneam, nu prea mai sunt bani de salarii, firma de interes local e datoare vândută şi cu un picior în groapa falimentului, iar clubul de fotbal s-a predat în faţa crizei. Asta după ce a tocat zeci şi zeci de miliarde de lei vechi.

În numele lupenenilor care trăiesc în sărăcie, al angajaţilor de la Universal Edil care aşteaptă încă salarii de anul trecut, solicităm respectuos doamnei Geoană să se împrumute din conturile personale. Sau de la doamna Șucu, de la doamna Esca ori de la doamna Copos. 

Sunt pe lumea asta zeci şi zeci de cauze sociale. Nevăzători, orfani, pacienţi cu HIV, oameni ai străzii. Cu toţii ar merita o secundă din fericirea noastră, a celor care am primit mai mult cu voia lui Dumnezeu.

Dar Lupeniul, stimată doamnă Geoană, are mult mai multe lucruri de făcut cu 10.000 de lei de la capitolul “Servicii de sănătate publică”!

Iar primarul Resmeriţă, dacă-şi doreşte să fie atât de mărinimos, poate apela ca un bun creştin la Hercules Prestcom, firma spre care a drenat, în ultimii ani, peste 40 de miliarde de lei (dacă nu cumva cifra reală o fi chiar mult mai mare). Poate dona de la Gloria, firma familiei, de la cabana “Fraţii Jderi”, deţinută de ai săi copii, de la organizaţia locală PSD sau din salariul deloc de neglijat al fiului său, deputat în colegiul de Vest. Ori o poate lăsa mai lesne cu construcţia vilei somptuoase a fiului cel mic, colosală în raport cu veniturile modeste pe care acesta le obÈ›ine ca profesor de fizică."Când vrea să fie mărinimos, clanul"ResmeriÈ›ă ar trebui să mai bage È™i mâna în buzunar, nu doar în buget. Cât a donat personal deputatul ResmeriÈ›ă, ajuns în Parlament pe spinarea ortacilor, pentru familiile minerilor morÈ›i la Uricani, atât să doneze È™i pentru proiectele sociale ale fundaÈ›iei doamnei Geoană. Zero a dat, zero să mai dea!

 

P.S.: Mă întreb de ce, dacă e atât de preocupat, primarul ResmeriÈ›ă nu a propus ca È™i Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului să primească 10.000 de lei de la bugetul municipiului Lupeni? De fapt, cum să sprijine un turnător un ONG care, printre altele, luptă pentru scoaterea la iveală a aspectelor legate de represiunea asupra populaţiei, problema informatorilor ori mişcările de rezistenţă anticomunistă?

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter