03.11.2011,  22:42:45 | 0 comentarii | 519 vizualizari
Filiala peremistului Ioan Dorel Șchiopu este cunoscută şi în Washington, D.C.
de Gheorghe OLTEANU

 

Sută la sută că americanii din Comitetul împotriva Corupţiei n-au aflat că peremiştii vulcăneni au fost daţi afară abuziv din sediul filialei de la parterul blocului în care funcţiona. Numai aşa se explică faptul că, la expedierea scrisorii cu volum, ei au scris pe plic “ROMANIA MARE” Party, str. Nicolae Titulescu, nr.21, bl.G1, Vulcan Judeţul Hunedoara ROMANIA”.

 

Numai că poştăriţa 

care împarte corespondenţa în acea parte a centrului vechi al Vulcanului ştia asta. Când scrisoarea a ajuns la Ioan Dorel Șchiopu, consilier local şi preşedinte al filialei din Vulcan a PRM, acesta a crezut că i-a fost trimisă de fostul său coleg de şcoală generală. Acela care, după ani şi ani în care a muncit în America, a cumpărat epava de bloc din cartierul vulcănean “Dallas”. Pe care, într-un an şi ceva, aproape doi, a făcut-o de nerecunoscut.

 

Dar nu.

Expeditorul era altul. Pe plic, la expeditor, apare numele unui comitet. Mare scofală, o să spuneţi. Doar America asta e plină de comitete şi comiţii. Numai că acela care a trimis plicul acesta peremiştilor din Vulcan nu este unul oarecare. Este chiar “American Committee Against Corruption”. Adică, pe limba noastră, cea dulce şi frumoasă, “Comitetul American împotriva Corupţiei.” Care, aflăm după cum scrie pe plic, se află în Washington, D.C. 20015, pe Bulevardul Connecticut, la numărul 5505.

 

Ce-a găsit destinatarul în

plicul a cărui culoare - vă vine să credeţi? - este... portocalie? O carte. Pe care, în partea de sus, scrie că este volumul 1 din seria “Dictatori ai secolului al XXI-lea”. Și  cine ziceţi că deschide această serie? Aflăm de la Jonathan Harper, autorul lucrării intitulate “Băsescu: The Shame of Romania” (“Băsescu: Ruşinea României”). Care, încă de pe coperta cărţii, îi face curioşi pe cititori cu subtitlul: “Flota românească - pierdută fără urmă în tranziţia Triunghiului Bermudelor”.

 

În lucrarea sa,

structurată în 21 de capitole, americanul Jonathan Harper a utilizat, ca surse, tot ce a apărut - referitor la Afacerea Flota şi la celelalte scandaluri în care a fost implicat preşedintele Băsescu - în ziarele şi în relatările agenţiilor de ştiri româneşti. Ale căror nume sunt trecute pe paginile 116 şi 117 ale cărţii. 

Din acest punct de vedere, cam tot ceea ce scriitorul american le spune cititorilor de peste ocean le este cunoscut românilor. Din ce s-a publicat în presa de la noi, oamenii sunt la curent şi cu afacerea cu vapoarele, despre care, în carte, se vorbeşte în primele cinci capitole. Și cu afacerea “Răpirea”. Și cu ce s-a scris despre casa din strada Mihăileanu, caz în care avocat a fost Elena Udrea. Și despre Elena Băsescu, fiica preşedintelui, care a cumpărat, la un preţ subevaluat, un apartament în zona rezidenţială Băneasa. Sunt chestiuni care, de multă vreme, au ajuns la urechile românilor, dar care, pentru foarte mulţi americani, este posibil să constituie o noutate.  

 

Acum să nu credeţi că

Ioan Dorel Șchiopu se dă mare că el este singurul român căruia acest comitet american i-a trimis cartea cu Băsescu. Nicidecum. Dar, totuşi, nici n-a auzit ca altcineva din zonă, adică pe prin celelalte locali­tăţi, s-o fi primit. Totuşi, recunoaşte că a rămas curios asupra unui lucru: de unde au ştiut americanii adresa PRM-ului din Vulcan? Mister pe care, mi-a spus chiar el, îl va dezlega cât de curând. Atunci când le va scrie să le mulţumească pentru cadou celor din comitet. Fiindcă, nu v-am spus, în plic cartea era însoţită de câteva foi. Pe ultima, la sfârşit de tot, este dată o adresă de e-mail: admin@americansagainstcorruption.org, urmată de numele site-ului comitetului: http://americansagainstcorruption.org. Pe care, evident, le puteţi accesa oricare dintre dumneavoastră.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter