03.11.2011,  10:18:53 | 0 comentarii | 445 vizualizari
La prima vedere, în şedinţa extraordinară de joi, 10 iunie, / Consilierul local Alina Anamaria Cîrstoiu a găsit exprimări dubioase şi jenante în raportul de activitate aferent bilanţului economic al SC Pregoterm SA Vulcan
de Gheorghe OLTEANU

Nici nu a apucat să fie citit, că unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Vulcan a şi dat naştere unor discuţii contradictorii.

 

Chestiunea care a aprins spiritele

a fost cea legată de activitatea SC Pregoterm SA Vulcan. Despre care, în urmă cu două luni, consilierul PRM Ioan Dorel Șchiopu a vrut să cunoască amănunte. Prima care şi-a exprimat nemulţumirea a fost doamna Alina Anamaria Cîrstoiu. Liberala i-a acuzat pe organizatorii şedinţei extraordinare că au predat cu foarte mare întârziere - exact în ziua desfăşurării şedinţei -  mapele cu documentele referitoare la această problemă. De ce s-a procedat aşa? a fost primul semn de întrebare. Pentru că o asemenea discuţie fusese de nu ştiu câte ori solicitată. 

Consilierul liberal a

a avut perfectă dreptate. Fiindcă însăşi dumneaei le-a primit de la primărie după ora douăsprezece, chiar în ziua de joi, 10 iunie,  în care fusese programată extraordinara. Or, după cum a argumentat dumneaei, o asemenea chestiune trebuie studiată în prealabil, pentru a  putea fi serios discutată. Punct de vedere cu care consilierii de la PD-L nu au fost acord. Pentru că, aşa cum i-a replicat consilierul local Malvine Socaci, preşedintele de şedinţă, este vorba doar de o informare, iar nu de un proiect de hotărâre care ar trebui votat.

Cu toate că a avut la dispoziţie

foarte puţin timp ca să-l studieze cu luare aminte, consilierul local Alina Anamaria Cîrstoiu i-a găsit o mulţime de exprimări dubioase de natură economică materialului prezentat de ing. Marius Danci, directorul general al SC Pregoterm SA. Erori atât de bătătoare la ochi în raportul de activitate economică, încât doamna Alina Anamaria Cîrstoiu, recunoscută ca profesionist în materie, s-a mirat şi l-a întrebat sincer pe domnul Marius Danci cum de a putut să semneze un asemenea document economic pregătit să-i fie prezentat Consiliului Local al municipiului Vulcan? Și care, ca o oglindă a activităţii SC Pregoterm SA, va rămâne şi la Oficiul Registrului Comerţului.

Au fost foarte multe aceste

situaţii care l-au pus într-o postură jenantă pe directorul general al SC Pregoterm. De aceea a rămas ca, la viitoarea întâlnire pe aceeaşi temă, să vină şi să participe şi doamna director economic al societăţii. Întrebarea pe care, pe bună dreptate, şi-a pus-o pe loc Alina Anamaria Cîrstoiu a fost cât se poate de firească: de ce nu a venit acum doamna Ioana Hoca?

Un alt aspect de netrecut cu

vederea este că, pe lângă informarea cu privire la  activitatea societăţii de salubrizare, consilierilor li s-a dat şi un altul. Cuprinzând calcule care, pentru îmbunătăţirea performanţelor economice ale firmei, fac imperios necesară creşterea tarifului la serviciul de colectare şi transport al gunoiului menajer. Domnul director general Marius Danci ar fi vrut să-i dea citire şi acestuia. Și, după câte mi-am dat seama, cu toate că nu era vorba de un proiect de hotărâre, şi să-l supună discuţiei consiliului local. Din datele existente în acel document, reiese că doar o majorare de la 3 lei/persoană/lună, cât e încă acum, la şase lei şi nouăzeci şi ceva de bani, 7 lei, ce mai încolo şi-ncoace, ar repune pe picioare activitatea de salubrizare prestată de SC Pregoterm SA. Renunţarea la majorarea de încă o dată şi un pic a taxei de gunoi, care i-a pus pe jar pe vulcăneni, luată de capul lor de membrii Consiliului Director al ADI, s-a produs doar după ce cotidianul nostru a intrat pe fir şi a demascat mârşăvia. Fapt pe care, am constatat, domnul consilier Petru Hodor nu-l poate uita. Și, probabil, nici că-l poate ierta. Asta este problema dumnealui. L-aş ruga însă - i-am şi spus personal  asta în sala de şedinţe -  ca, pe viitor, să nu mai confunde cotidianele locale. Fiindcă Ziarul Văii Jiului este cel care i-a făcut publicitate mediatizându-i numele său implicat, alături de cel al primarului Gheorghe Ile şi cel al aninosencei Niculina Popa, în povestea asta cu acel consiliu director al ADI şi scumpirea nesimţită emanată din interiorul său. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter