03.11.2011,  13:21:40 | 0 comentarii | 456 vizualizari
Ce face conducerea Universităţii din Petroşani pentru ca aceasta să evolueze
de Alina PIPAN

Revenim asupra raportului de activitate al Universităţii Petroşani, prezentat celor interesaţi miercuri, 17 martie.

Astfel, conducerea Universităţii din Petroşani a făcut public, investiţiile în lucrările de infrastructură.

1.200.000 lei a primit Universitatea din partea ministrului pentru aceste investiţii, dar suma a fost frumos rotunjită din fondurile proprii obţinute din activitatea cantinei şi a căminelor sau a taxelor de şcolarizare. Banii au fost investiţi în diferite lucrări. Am ales să menţionăm detaliat aceste investiţii pentru că, atât studenţii care plătesc taxe în cadrul Universităţii, cât şi locuitorii aceste Văii au dreptul să cunoască ce mai înseamnă centrul universitar din Petroşani. Totodată, fiecare dintre noi este curios să afle care sunt realizările noii conduceri a Universităţii. La corpul A au fost executate lucrări de reabilitare a pardoselii laboratorului. În corpul C au fost executate lucrări de modernizare a grupurilor sanitare, a fost reabilitat amfiteatrul A 104 şi au fost realizate reperaţii exterioare la faţadă şi acoperiş. Pentru corpul D s-au făcut lucrări de reparaţii la subsol, mansardă şi acoperiş.

Totodată, la corpul B au fost executate lucrări de reparaţii capitale în aulă.

Clădirea Bibliotecii Universitare a fost hidroizolată, s-au realizat lucrări de dren şi rigole, lucrări de amenajări exterioare şi consolidare pentru pereţii grupurilor sanitare.

Universitatea din Petroşani deţine, la Câmpu lui Neag, două blocuri. Și aici s-au făcut investiţii majore. Iniţial, ne-am întrebat de ce se fac investiţii importante pentru două blocuri care se află la o asemenea distanţă de centrul universitar şi cui o să-i folosească aceste investiţii. Unul dintre cele două blocuri este reabilitat complet, termoizolat. Celălalt este în curs de modernizare. Din cel care nu este deocamdată complet modernizat anul trecut s-au furat câteva zeci de calorifere care au fost duse la fier vechi. Am aflat însă că investiţiile nu sunt zadarnice. Acolo, în viitor, se vor organiza tabere studenţeşti. Dar asta în funcţie de posibilitatea de a face investiţii. Trebuie să recunoaştem că ideea este bună. Este păcat ca într-o zonă cu potenţial turistic ridicat studenţii să nu beneficieze de un loc de agrement. 

Pentru anul în curs, Senatul Universităţii a aprobat o serie de lucrări importante. Reabilitarea amfiteatrelor A1, A2, A3 şi A4 este prioritară. Sunt deja în curs de execuţie lucrările de la amfiteatru A3. Pe listă sunt cuprinse şi următoarele lucrări: reabilitarea acoperişurilor corpurilor A şi B. Consolidarea coridorului de legătură corp A - corp B, executarea grupului sanitar pentru Student Coffe, amenajarea laboratorului Transporturi, reabilitarea amfiteatrelor A101, A102 şi A103, reabilitarea pavilionului de laboratoare, a tribunei şi a gardului de împrejmuire dar şi a laboratorului de maşini miniere.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter