29.10.2011,  16:35:48 | 0 comentarii | 713 vizualizari
De la Vulcan, telegondola trimite zâzanie şi în Consiliul Judeţean
de Ziarul Vaii Jiului

Consilierul judeţean PSD Doru Gaita: „Specific şi atenţionez că documentaţiile aprobate fără avizele de urbanism aprobate conform legilor în vigoare sunt nule. PUZ-ul nu a fost finalizat şi nu a fost supus aprobării Consiliului Local al municipiului Vulcan”

 

 

Telegondola cu bucluc de la Vulcan (la buclucul cu ministrul Elena Udrea blocat în plină plimbare) aduce încă o dispută publică în judeţ. De această dată este vorba de o acuzaţie gravă a consilierului judeţean Doru Gaita. Acesta a spus că, în mod surprinzător, marea construcţie urcătoare de munte de la Vulcan ar fi în neregulă la capitolul autorizaţii şi alte documente.

 

Ieri, la Consiliul Judeţean

Ne întrebăm şi noi, cum vă întrebaţi probabil şi dumneavoastră, cum s-a putut face o investiţie atât de importantă fără a se avea toate autorizaţiile şi aprobările necesare - dat fiind faptul că şi pentru a construi o amărâtă de gheretă ai nevoie de un morman de documente şi aprobări!? Declaraţiile consilierului judeţean social-democrat Doru Gaita au fost făcute ieri, în şedinţa de Consiliu Judeţean (C.J.) Hunedoara. În replică la afirmaţiile lui Gaita, atât preşedintele C.J. Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, cât şi consilierul judeţean PDL Marius Constantinescu susţin că acest atac de mare gravitate trebuie probat în mod serios. Să vedem care au fost declaraţiile lui Doru Gaita referitoare la posibilele ilegalităţi de la Vulcan.

Documentaţie fără viză de arhitect

„În conformitate cu prevederile Legii 50, republicată, cu toate modificările şi completările ulterioare privind realizarea lucrărilor de construcţii, serviciile din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara au efectuat o serie de controale la unele primării care sunt şi zone de interes naţional. În unele zone au fost sesizate fapte de încălcare a legii. M-aş referi concret la Planul Urbanistic General al municipiului Vulcan şi regulamentul local de urbanism aferent acestuia care a fost aprobat prin Hotărârea 83 din 1999. Valabilitatea acestei documentaţii de urbanism a expirat în data de 16 decembrie 2009. Specific şi atenţionez că documentaţiile aprobate fără avizele de urbanism aprobate conform legilor în vigoare sunt nule. PUZ-ul nu a fost finalizat şi nu a fost supus aprobării Consiliului Local al municipiului Vulcan. Documentaţiile de urbanism şi PUZ-ul se elaborează de specialişti cu drept de semnătură. De ce spun asta? Pentru că Primăria Vulcan a emis autorizaţia de construire cu numărul 65 din 6.11.2009 pentru construirea telegondolei. Documentaţia tehnică nu este semnată şi nici ştampilată de arhitect şi nu există dovada de luare în evidenţă la Ordinul Arhitecţilor din România”, a declarat Doru Gaita.

Mircea Moloţ: „Veniţi cu propuneri şi dăm drumul la aceste demersuri!”

„Este un abuz pe care îl face primarul şi consiliul local lucrând alandala şi le-am atras atenţia de nu ştiu câte ori. Nu a interesat pe nimeni de ce să facă un PUD, de ce să facă un PUZ, de ce să facă un plan general... Alea nu aduc voturi. Apar tot felul de ţigănisme chiar în mijlocul oraşului… Reamintesc că fiecare consiliul local are o comisie consultativă de urbanism în care sunt prinşi arhitecţi, ingineri constructori şi alţi specialişti. Cum de-şi permite Vulcanul sau altă administraţie locală să facă aceste lucruri nerespectând legea şi nimeni să nu reacţioneze?”, a declarat preşedintele C.J. Hunedoara, Mircea Moloţ.

El a mai spus că: „Responsabilitatea emiterii autorizaţiilor revine primarului, secretarului şi celorlalte persoane abilitate amintite în amenajarea teritoriului. Consiliul Judeţean are obligaţia să se adreseze autorităţilor abilitate pentru aceste lucruri care nu se respectă”, a declarat Moloţ. Preşedintele C.J. Hunedoara a mai afirmat, adresându-i-se consilierului Doru Gaita: „sunt acuzaţii grave şi bănuiesc că aveţi dovezi”.

Încă o sămânţă de scandal?

Consilierul PDL Marius Constantinescu a ţinut să precizeze că se îndoieşte de cele spuse de Doru Gaita. „Dar la Râuşor ce s-a întâmplat? Care au fost paşii făcuţi acolo pentru autorizările de acolo? Spun acest lucru pentru că domnia sa (Doru Gaita, n.n.) are interese acolo şi se ştie că acolo lucrurile nu sunt în regulă din punct de vedere al disciplinei urbanistice”, a afirmat Marius Constantinescu.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter