03.11.2011,  19:23:59 | 0 comentarii | 466 vizualizari
Au trecut câteva luni de la semnalarea lui, aşa că e clar: / Abuzul Pregoterm-ului nu prezintă interes pentru Consiliul Local Vulcan
de Gheorghe OLTEANU

 

Cu toate că nemulţumirile oamenilor au fost făcute cunoscute de mai multe ori în paginile acestui ziar, cu toate că este deja vizibil conflictul dintre unii vulcăneni şi societatea de salubrizare, nimeni nu intervine. De parcă toate ar fi bune şi frumoase şi nu s-ar fi întâmplat nimic.
 

Unii cetăţeni din Vulcan
s-au văzut confruntaţi cu această problemă încă de la sfârşitul anului trecut. Alţii s-au lovit de ea în prima lună a lui 2010. Chiar dacă e clar ca lumina zilei că ei sunt furaţi pe faţă, n-am auzit ca, până acum, cineva să fi intervenit, ca să vadă cum e treaba.

Mă refer, după cum unii 

dintre dumneavoastră v-aţi dat seama, la faptul că există vulcăneni care au fost fripţi de două ori la plata gunoiului pe ultimele două luni şi jumătate ale lui 2009. Celor care, în luna ianuarie a anului trecut sau în următoarele, au achitat integral, pentru tot anul 2009, la SC Almaserv SA, taxa de ridicare şi transport al gunoiului menajer, li s-a mai pretins să mai achite o dată facturile pe aceste luni. Respectiv, pe o jumătate de lună din octombrie şi integral pe următoarele - noiembrie şi decembrie. Persoanele care au cerut lămuriri au primit-o pe următoarea: SC Almaserv SA a dat faliment, iar SC Pregoterm SA este una nouă. De parcă - bine a comentat cineva pe site-ul ziarului - la această societate nu ar lucra, cu mici excepţii, acelaşi personal şi ea nu ar fi tot în subordinea Consiliului Local al municipiului Vulcan.

Că tot am pomenit de

consiliul local vulcănean, nu înţeleg un lucru. O chestiune ca aceasta pe care o scot eu în faţă a nu ştiu câta oară ar fi trebuit să fie lămurită cel puţin la ultimul punct al ordinii de zi al unei şedinţe de consiliu. La “Diverse”. N-am auzit, vă spun drept, pe careva dintre consilieri să se refere la problema în cauză. De parcă pe ei i-ar fi paraşutat acolo, în consiliul local, nu ştiu care papuaşi, iar nu locuitorii municipiului Vulcan. De nevoile cărora trebuie să se îngrijească. Vedeţi bine că nu am zis că primarul Gheorghe Ile ar fi trebuit să se pună cu barda pe chestiunea aceasta. Nu am făcut-o, fiindcă, vă spun eu, răspunsul lui ar fi fost cel pe care-l bănuiesc. Unul de genul: societatea nu aparţine de primărie, este a consiliului local. Și, cu asta, Gheorghe Ile s-ar fi spălat pe mâini mai ceva ca Pilat din Pont.

Doamna M. Lucreţia, bunăoară,

mi-a spus acum ceva vreme că, dacă nu la două, la trei zile precis, îi bate la uşă cineva de la casieria Pregoterm-ului. O face, pentru ca să-i amintească de plata pe lunile despre care am vorbit. Femeia a rezistat o dată, a rezistat a doua oară, dar, la următoarea vizită, i-a spus celei care insista să-şi vadă de treabă. Că ea nu plăteşte şi, mai mult, va merge să facă plângere la poliţie. Pentru hărţuire, pentru orice.

Poziţia doamnei M.L. a fost adoptată şi de alte persoane. Care, deşi - asta e de reţinut - sunt ameninţate cu darea în judecată (?!!- n.r.), nu cedează şi răspund invariabil: de ce să vă plătesc din nou un serviciu pe care eu deja l-am plătit?

Am auzit - şi vă asigur că-i perfect adevărat -

că doamnele casieriţe de la SC Pregoterm SA Vulcan sunt obligate de către conducere să facă asta. Sunt trimise, pe teren, să încheie contracte şi în zilele de sâmbătă. Au indicaţia să le spună oamenilor că, dacă nu dau banii pe lunile pentru care ei au plătit deja, nu li se face un nou contract. Și ce le răspund oamenii? Păi nu-mi faceţi şi gata. Cine pierde? 

În faţa unui astfel de abuz al conducerii societăţii, casieriţele nu pot să schiţeze nici cel mai vag gest de nemulţumire. Pentru că imediat s-ar trezi cu un şut în fund şi date afară din serviciu. Ele sunt conştiente că oamenii au dreptate când le cer să plătească ceva ce ei au achitat deja. Dar ce să facă? Dacă aceasta este porunca de la şefi?

 

De aceea, adevăr adevărat zic vouă,

celor care sunteţi vânaţi să plătiţi din nou ceea ce aţi achitat anul trecut. Atâta timp cât, în consiliul local, ca să nu mai zic la Primăria Vulcan, îi doare-n cot pe toţi de această chestiune, fiţi siguri că lucrurile vor rămâne aşa cum sunt ele acum. Și că atât cei nemulţumiţi acum, cât şi ceilalţi locuitori ai Vulcanului vor fi luaţi din nou cu giugulugu, iar aleşilor locali le vor ieşi, din nou, din gură numai lapte şi miere şi se vor da loviţi de necazurile oamenilor doar în vara lui 2012. La următoarele alegeri locale. Numai că nu sunt sigur câţi dintre cei care, acum, sunt vânaţi să plătească a doua oară ceea ce au plătit o dată vor mai fi rezistat hăituielii.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter