03.11.2011,  12:51:37 | 0 comentarii | 524 vizualizari
Prefectura a decis: medicii de familie nu au ce căuta în ambulatoriul Spitalului Lupeni
de Ziarul Vaii Jiului
Prefectura judeţului Hunedoara a cerut Consiliului Local al municipiului Lupeni revocarea HCL Lupeni nr 11/2010 cu privire la acordarea unor spaţii din cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni medicilor de familie.
În adresa trimisă Primăriei Lupeni se arată că hotărârea de a da spaţii medicilor de familie în ambulatoriul integrat al unităţii spitaliceşti nu a fost respectat un ordin al Ministerului Sănătăţii, care prevede că acele cabinete se vor reorganiza, iar spitalul împreună cu autoritatea de sănătate publică şi autorităţile locale vor găsi spaţii, de preferinţă în afara spitalului, pentru a permite unităţii să-şi organizeze unitar activitatea.
“Prin HG nr. 866/2002 a fost aprobată trecerea imobilelor compuse din construcţii şi terenuri aferente, în care îşi desfăşoară activitatea unităţile sanitare prevăzute în anexa care face parte integrantă din hotărâre, din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al municipiilor, oraşelor şi comunelor şi în administrarea consiliilor locale respective. În anexa la aceasta hotărâre se regăseşte şi Spitalul Orăşenesc Lupeni.
Este de altfel de menţionat faptul că art. 2 din această hotărâre statuează faptul că darea în administrare, concesionarea, închirierea şi schimbarea destinaţiei imobilelor transmise se pot realiza numai în condiţiile legii şi cu acordul Ministerului Sănătăţii şi Familiei şi al Ministerului Administraţiei Publice.
Totodată, mai sunt de menţionat şi prevederile Ordinului nr. 39/2008 al Ministrului Sănătăţii Publice, privind reorganizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului, care prevede faptul că ambulatoriul integrat al spitalului, organizat în cadrul unităţilor sanitare cu paturi, asigură asistenţa medicală ambulatorie şi are în structură, obligatoriu, cabinete medicale de specialitate care au corespondent în specialităţile secţiilor şi compartimentelor cu paturi, precum şi cabinete medicale în alte specialităţi, după caz, pentru a asigura o asistenţă medicală complexă.
Astfel, art. 7 alin. (1) din acest Ordin prevede faptul că, în situaţia în care cabinetele care nu vor constitui ambulatoriul integrat al spitalului se vor reorganiza în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 124/1998, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2000, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 598/2001, spitalul împreună cu autoritatea de sănătate publică şi autorităţile locale vor găsi spaţii, de preferinţă în afara clădirii spitalului, pentru a permite spitalului să-şi organizeze unitar activitatea”, se arată în adresa prefecturii.
Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara, a declarat, pentru Ziarul Văii Jiului, că în cazul în care hotărârea nu va fi revocată, se va ajunge în instanţă. De asemenea, toate actele care au decurs în urma acesteo hotărâri vor fi considerate nule de drept.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter