03.11.2011,  12:55:13 | 0 comentarii | 596 vizualizari
CJH a hotărât! / Apa Serv s-a împărţit în două ca să prindă bani europeni
de Ziarul Vaii Jiului

Discutam în ediţiile trecute ale Ziarului Văii Jiului despre problemele de la Apa Serv şi necesitatea ca această societate să fie divizată pentru a se putea folosi de fonduri europene. Iată că ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, s-a hotărât deja împărţirea Apa Serv Valea Jiului în două societăţi.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a hotărât ca la noua societate care se va numi Nova Serv SRL administrator să fie consilierul juridic Marius State, iar ca reprezentant al CJ Hunedoara în consiliul de administraţiei al noii societăţi a fost desemnat consilierul judeţean Ilie Pârvan.

 

Povestea divizării

Pentru a reaminti cum s-au desfăşurat lucrurile, Consiliul de Administraţie al societăţii Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, întrunit în data de 10 februarie 2010 în şedinţă comună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului”, a propus prin Decizia nr. 14/10.02.2010 divizarea acestei societăţi comerciale şi transferul unei părţi din patrimoniul ei către o societate comercială care va fi nou înfiinţată.

Prin Hotărârea nr. 1/11.02 2010, Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat de principiu, divizarea parţială a societăţii Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani şi transmiterea unei părţi din patrimoniul acesteia noii societăţi care urmează să fie înfiinţată. Tot prin această hotărâre, Consiliul de Administraţie a fost mandatat să întocmească Proiectul de divizare al societăţii.

Consiliul de Administraţie al societăţii Apa Serv a înaintat Proiectul de divizare Adunării Generale a Acţionarilor, împreună cu Raportul administratorilor şi Raportul auditorului financiar cu privire la divizare. Proiectul a fost aprobat prin Hotărârea nr. 3/15.02.2010 a  Adunării Generale a Acţionarilor societăţii, fiind publicat ulterior, în extras, în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a Nr. 444 din 23.02.2010.

Potrivit  hotărârilor susmenţionate şi a Proiectului de divizare, divizarea societăţii Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani urmează să fie efectuată prin transferarea unei părţi din patrimoniul acesteia (activ şi pasiv) către  noua societate SC Nova Serv Valea Jiului SRL Petroşani.

 

O societate nouă, reguli noi

Urmare a divizării, se  reduce capitalul social al firmei Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, de la 2.856.060 lei la 2.375.590 lei, societatea comercială urmând să  păstreze în urma divizării forma juridică actuală (S.A.) şi acelaşi obiect de activitate. Se menţin, de asemenea, nemodificate: forma de administrare,  administratorii şi auditorul financiar extern existenţi, anterior divizării. 

De asemenea, Apa Serv, în calitate de succesor al RAAVJ Petroşani, păstrează toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din împrumutul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru finanţarea Proiectului pentru alimentarea cu apă şi protecţia mediului în Valea Jiului.

Potrivit Actului constitutiv al  noii societăţi comerciale, capitalul social al SC Nova Serv Valea Jiului SRL Petroşani este de 480.470 lei (compus din aport de bunuri în valoare de 480.270 lei şi numerar în sumă de 200 lei), fiind divizat în 48.047 părţi sociale, având fiecare o valoare nominală de 10 lei şi se  constituite prin desprinderea unei părţi din patrimoniul Apa Serv.

În plus, acţionarii Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani vor deveni şi asociaţi ai societăţii nou înfiinţate, potrivit regulilor de repartizare stabilite în proiectul de divizare, raportul de schimb (valoare acţiune/ valoare parte socială) care se va utiliza fiind de 1:1.

Potrivit art. 36 din proiectului Actului constitutiv al societăţii Nova Serv,  această societate va fi condusă de un administrator, având un mandat de patru ani, cu puteri depline de administrare.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter