04.11.2011,  13:18:05 | 0 comentarii | 889 vizualizari
Asistenţa şi protecţia copilului sunt strânse cu uşa de criza economică
de Ziarul Vaii Jiului

Criza economică nu loveşte numai în marile şi micile afaceri, ci şi în instituţii care, în mod normal, ar trebui să beneficieze de un statut mai special, având în vedere profilul lor. Ceea ce anunţasem în Ziarul Văii Jiului cu ceva timp în urmă, iată că s-a şi întâmplat: Consiliului Judeţean Hunedoara a hotărât reorganizarea unor servicii din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, pentru reducerea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii.
În Valea Jiului intră în reorganizare Complexul de servicii Lupeni prin încetarea activităţii din cadrul Centrului de zi pentru copil şi consiliere pentru părinţi, a Centrului maternal şi a Adăpostului pentru victimele violenţei domestice, şi prin comasarea activităţii din Apartamentele familiale Lupeni şi Uricani şi se denumeşte ca şi Centrul de plasament Lupeni.
De asemenea, Centrul de zi “Sufleţel” din Petroşani îşi încetează activitatea, iar prin proiectul PHARE 2006, Centrul de plasament pentru copilul cu comportament deviant Petroşani se transformă în Centrul de orientare, supraveghere şi sprijinire a reintegrării sociale a copilului – Cuore.
În plus, Casa familială pentru copilul seropozitiv Petroşani îşi modifică structura de personal şi se transformă în Locuinţă maxim protejată pentru adultul seropozitiv Petroşani, ţinând cont de faptul ca toţi beneficiarii acestui tip de serviciu s-au adultizat.
Mai mult, serviciile din cadrul aparatului de specialitate al Direcţiei se restructurează, iar atribuţiile din fişa postului sunt comasate în funcţie de noua structură. Se vor modifica astfel atât structura organizatorică, numărul de personal, cât şi sta­tul de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara. În urma acestor modificări, numărul total de posturi de la DGASPC Hunedoara este de 1294 faţă de 1495, prin reducerea unui număr de 201 posturi de natură contractuală, din care 172 de posturi vacante şi 29 de posturi ocupate.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter