29.10.2011,  12:14:53 | 0 comentarii | 421 vizualizari
La Riga - „European Diversity Education” / Curs Comenius - Acţiunea / Mobilităţi individuale
de Ziarul Vaii Jiului

În perioda 14-19 august 2011 s-a desfăşurat la Riga, în Letonia cursul de formare cu titlul „European Diversity Education” finanţat prin Programul Comenius, acţiunea Mobilităţi individuale, 2011. La acest curs au participat 15 profesori din următoarele ţări: Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, Belgia şi România.

Prin participarea mea la activitatea de formare alături de colegii profesori din alte ţări europene, am căpătat o perspectivă actuală europeană privind diversitatea educaţiei, diversitatea lingvistică şi a culturii.

Pentru a înţelege diversitatea educaţiei, am vizitat două şcoli din Riga, una gimnazială şi alta cu programe educaţionale speciale pentru elevii cu cerinţe speciale, discutând cu cadrele didactice despre problemele legate de educaţie, curricula, aspecte culturale, tradiţionale şi sociale. 

Pentru cunoaşterea culturii, istoriei şi tradiţiilor letone, am vizitat muzee, biserici, am urmat un program cultural în staţiunea turistică Jurmala şi am gustat din mâncarea tradiţională.

Cursul are un impact asupra activităţilor profesorilor, asupra elevilor şi instituţiei;Impactul stagiului de formare asupra elevilor s-a concretizat în: conştientizarea problemelor legate de violenţă, a conflictelor la nivel indivi-dual, de grup, naţional, global; conştientizarea importanţei învăţării limbilor străine; cunoaşterea modalităţilor de a rezolva conflictele şi implicarea în prevenirea eliminării lor; identificarea problemelor sociale cu care se confruntă şi identificarea soluţiilor potrivite, împreună cu profesori.

Impactul asupra profesorilor: importanţa unui mediu cultural şi plurilingvistic; cunoaşterea conceptului de educaţie la nivel mondial; utilizarea diferitelor metode de predare pe teme legate de educaţia globală; implicarea în medierea şi soluţionarea conflictelor; încurajarea de a participa la activităţi de formare similare.

Impactul asupra şcolii: deschidere spre cooperare cu şcoli din Europa; Eficientizarea procesului educaţional.

Prof. Cerasela Mihaela Tetileanu 

Colegiul Economic Hermes PetroşaniInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter